Saturday 6 April 2013

Τρίτωσε το κακό, μετά την απώλεια του τίτλου στο Φούτσαλ, χάθηκε το κύπελλο στο βόλεϊ και ψες χάθηκε και το πρωτάθλημα στην καλαθόσφαιρα...


Η Petrolina ΑΕΚ πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της την κατάκτησης του πρωταθλήματος καλαθόσφαιρας. Στον τέταρτο τελικό των πλέι-οφ που έγινε στο Λευκόθεο, η ομάδα της Λάρνακας κέρδισε με 76-71 το Cytavision ΑΠΟΕΛ  και έφτασε στην κατάκτησης του τίτλου αφού συμπλήρωσε τρεις νίκες, έναντι μιας των γαλαζοκίτρινων.

Μόλις 19 χρόνια ιστορίας μετρούν οι «πρασινοκίτρινοι», όσα και τα χρόνια που έχει να πανηγυρίσει η Λάρνακα τίτλο πρωταθλήματος στην καλαθόσφαιρα.

Το 1994, στην τελευταία χρονιά που υπήρχε ο Πεζοπορικός, οι Λαρνακείς πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, επικρατώντας στους τελικούς με 4-1 του ΑΠΟΕΛ. Από την ενοποίηση του Πεζοπορικού με την ΕΠΑ προέκυψε η ΑΕΚ και στην πρώτη χρονιά παρουσίας της συνέχισε την εξαιρετική τετραετία του Πεζοπορικού, φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Ωστόσο έχασε με 4-2 νίκες από τον ΑΠΟΕΛ. Από τότε, το 1995, για πρώτη φορά η καλαθοσφαιρική Λάρνακα ζουν τέτοιες στιγμές και είχαν μεγάλη δίψα για να ξαναβρεθούν στην κορυφή.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 39-35, 51-57, 71-76
ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΑΠΟΕΛ: Πόρτερ 13, Μοκόνγκο 10, Νεοφύτου 2, Τσαν 2, Κρέμεν 5, Στίγκερς 14, Μόρισον 11, Γουέλς 13, Ντέιβις 1

ΑΕΚ: Τατ 14, Ντίξον 20, Σβεντίνοβιτς 1, Σούμποτιτς 6, Γκαρσία 4, Κακιούζης 8, Φίσερ 6, Παντελή 8, Χάρισον 9

* Περίπου 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα μερίδα φίλων του ΑΠΟΕΛ αντέδρασαν ρίχνοντας πάρα πολλές κροτίδες. Το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου ένα δεκάλεπτο και συνεχίστηκε με σχεδόν άδειες εξέδρες για τα διαδικαστικά 2” αλλά και την στέψη.

No comments:

Post a Comment