Thursday 10 October 2013

Ο κύριος Γιώργος Δώνης από την Φρανκφούρτη της Γερμανίας

COACH GIORGOS DONIS
Γιώργος Δώνης, ο νέος μας προπονητής.

Ένας νέος προπονητής στην ομάδα μας, που μαζί του φιλοδοξούμε να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στην Ιστορία του ΑΠΟΕΛ.

Ένας προπονητής που έπρεπε να είχε αναλάβει τον ΑΠΟΕΛ μας, από αναχωρήσεως του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πρέπει κάποτε να μάθουμε την αλήθεια γιατί δεν προσλήφθηκε ο κ. Δώνης από τότε.
Ο κ. Δώνης είχε απολυθεί από τον ΠΑΟΚ στις 18 Απριλίου το 2013 από τον Πρόεδρο Σαββίδη για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από το κύπελλο ενώ εμείς φέραμε για προπονητή τον αποτυχημένο και επικίνδυνο Πάουλο Σέρτζιο στις 20 του Μάη, δηλαδή, ακριβώς 1 μήνα μετά και αφού είχε προηγηθεί η αποτυχημένη πρόσληψη άλλου προπονητή που δεν είχε το δίπλωμα Pro.
Κάποιος κάπου - κάποτε θα πρέπει να μας εξηγήσει το γιατί.

Ο Γιώργος Δώνης ή αλιός το ΤΡΑΙΝΟ, όπως είναι το παρατσούκλι του, είναι Έλληνας, γεννήθηκε στην Φρανκφούρτη της τότε Δυτικής Γερμανίας από Έλληνες γονείς, στις 29 του Οκτώβρη το 1969.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ....
Στην Φρανκφούρτη έκανε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα πριν παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην ομάδα της Ηπείρου τον ΠΑΣ Γιάννινα για 1 χρόνο. Τα επόμενα 6 χρόνια τα πέρασε στον Παναθηναϊκό, όπου και τον εντόπισε η Μπλάκμπερν της Αγγλίας όπου και τον ενέταξε στο δυναμικό της με τον εργατικό νόμο Μπόσμαν. Ακολούθησε η μετακόμιση του στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και μετά στην ΑΕΚ Αθηνών πριν καταλήξη πίσω στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην Χάτερσφιλντ όπου και τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Μια από τις προσεχείς προκλήσεις του κ. Δώνη θα είναι όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος στις 12 του Δεκέμβρη με την ομάδα της Γενέτειρας του Φρανκφούρτης, την Άιντραχτ.
44 χρόνια μετά, ο Γιώργος Δώνης σαν προπονητής του ΑΠΟΕΛ ποια, θα έχει την ευκαιρία να τρίξει τα δόντια του στους Γερμανούς συμπατριώτες του.

Μέχρι τον αγώνα όμως, με την Άιντραχτ, μεσολαβούν πολλά και κυρίως οι τοπικές αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, αλλά και το ταξίδι στην Μπορντό ενώ θα φιλοξενήσει την Μακάμπι του Τελ-Αβίβ στο ΓΣΠ.

Τον κ. Δώνη τον περιμένει αρκετή και σκληρή δουλειά στον Αρχάγγελο. Έχει πάρα πολλά να διορθώσει. Στον Αρχάγγελο θα συναντήσει ποδοσφαιριστές αγύμναστους, ενώ έχει να αντιμετωπίσει και ένα ανύπαρκτο ποδοσφαιρικό πλάνο. Επιπλέον θα βρεθεί πολύ σύντομα αντιμέτωπος με τον απαιτητικό κόσμο του ΑΠΟΕΛ, ένα κόσμο που περιμένει θαύματα με το πρώτο άγγιγμα της μπάλας.

Καλός ή κακός έτσι μάθαμε. Δυστυχώς ο Πάουλο Σέρτζιο άφησε πίσω του συντρίμμια.

Ο Γιώργος Δώνης κι η προπονητική του ομάδα, έχουν μπροστά τους ολόκληρο βουνό για να ανέβουν, ίσως και να είμαστε η μεγαλύτερη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας.

Το συμβόλαιο του κ. Δώνη είναι μέχρι το τέλος των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων και της παρούσης ποδοσφαιρικής περιόδου, όμως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι αν ο κ. Δώνης ικανοποίηση θα καλεστεί συντομότερα για την ανανέωση του.

Εμείς εδώ στο Αποελλίστικο οπαδικό σάιντ apoelgroup.com καλωσορίζουμε τον κύριο Δώνη και του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στο ΑΠΟΕΛ.

1 comment:

  1. Ο καθένας κρινεται απο το εργο του.Οτι πουμε τώρα για την επιλογή του Δώνη ειναι προωρα.

    ReplyDelete