Wednesday 23 July 2014

Πετρίδης: Έχουμε όραμα και στόχους για τις Ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ

Η ομιλία του προέδρου της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, στην χθεσινή συνάντηση των γονέων για  την ανάλυση του πλάνου λειτουργίας του κλιμακίου Λεμεσού.
Ημερομηνία Έκδοσης: Ιούλ 23, 2014
 Όταν αναλαμβάναμε τον Ιανουάριο του 2014, την διοίκηση της εταιρείας είχαμε θέσει κάποιους στόχους. Ένας από αυτούς τους στόχους ήταν και οι Ακαδημίες. Όπως επαγγελματικά θέλαμε να δουλέψουμε στην πρώτη ομάδα που είναι το πρότυπο του οικοδομήματος του ΑΠΟΕΛ, έτσι θέλουμε να δουλέψουμε και στον τομέα των Ακαδημιών. Έτσι ορίστηκε μια επιτροπή, η οποία εξέτασε όλα όσα γίνονται στις Ακαδημίες. Και αυτό δεν αφορά μόνο το κλιμάκιο Λευκωσίας. Αφορά και στην Λεμεσό, αφορά και στην Πάφο, την Λάρνακα και στο Παραλίμνι. Και αναφέρω εδώ ότι κοιτάζουμε ακόμη και το ενδεχόμενο κλιμακίου στην Ελλάδα όπου υπάρχουν αρκετοί ΑΠΟΕΛίστες, αλλά και για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Προσλαμβάνοντας τον Γενικό Διευθυντή σε οργανωτικό επίπεδο και τον  Τεχνικό Διευθυντή σε αγωνιστικό, ένας από τους όρους που βάλαμε ήταν η υποδομή αλλά και η οργάνωση των Ακαδημιών. Και πολύ γρήγορα κινηθήκαμε, ψάχνοντας καταρχήν δικούς μας ανθρώπους που είχαν περάσει είτε ως ποδοσφαιριστές, είτε ως προπονητές από τον ΑΠΟΕΛ, γιατί ένας από τους στόχους που είχαμε θέσει ήταν, εάν κάποιοι και εφόσον το αξίζουν πρώην ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, με τα κριτήρια που εθέσαμε, μπορούν να είναι στο οικοδόμημα των Ακαδημιών του ΑΠΟΕΛ θα έχουν τον πρώτο λόγο. Και για αυτό βλέπεται την παρουσία αρκετών παλιών μας ποδοσφαιριστών. Δεν είναι χατήρι που τους κάνουμε, δεν είναι ευκολία. Θα σας πω και δεν κρύβομαι ποτέ πίσω από το δάχτυλο μου, η σημαία του ΑΠΟΕΛ ο Μαρίνος Σατσιάς, ο οποίος έχει αφυπηρετήσει και ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στις Ακαδημίες, κρίθηκε από εμάς ορθό να περάσει από την ειδική εκπαίδευση , να καταρτιστεί πλήρως προπονητικά και μετά να μπορέσει να προσφέρει. Το αναφέρω αυτό για να επιβεβαιώσω και αυτό που είπε και ο Σάββας Παρασκευά προηγουμένως. Δεν είμαστε εδώ για να δουλέψουμε με την παλιά κυπριακή νοοτροπία. Πρέπει να βάλουμε τα πάντα σε επαγγελματική βάση, για αυτό και φέραμε επαγγελματίες.

Σας αναφέρω επίσης ότι σε πρόσφατα ταξίδια που έχουμε κάνει σε Ισπανία και Ιταλία, έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με ορισμένες από τις μεγάλες ομάδες των χωρών αυτών για συνεργασία στον τομέα των Ακαδημιών. Είμαστε σε πλήρη επικοινωνία και κοντά σε συμφωνία με την Μίλαν, για αυτό το πλαίσιο συνεργασίας. Αυτό εξυπακούει επισκέψεις των δικών μας προπονητών σε σεμινάρια εκπαίδευσης. Γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνει Μίλαν και Γιουβέντους στην Ιταλία ή Σεβίλλη στην Ισπανία. Είναι πράγματα που θα ακολουθήσουν στην πορεία.

Όσο αφορά το κλιμάκιο της Λεμεσού, θέλω να καταλάβετε ότι δεν φεύγει από την εποπτεία του ΑΠΟΕΛ ούτε περνά σε ιδιωτικά χέρια. Ο Βαγγέλης  μετά από 3-4 συναντήσεις που είχαμε, κρίθηκε σωστό να είναι ο άμεσος υπεύθυνος για τα κλιμάκια Λεμεσού και Πάφου. Τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον του. Για όσα θα προσφέρει και σε χρόνο και σε επένδυση, τα οποία θα είναι προς όφελος του ΑΠΟΕΛ μας. Εκείνο που θέλω να διαβεβαιώσω είναι ότι θα υπάρχει αξιολόγηση, θα υπάρχουν τα κριτήρια και όποιος αξίζει θα προχωρά.

Επίσης δεν είναι μόνο αγωνιστικό έργο που θέλουμε να προσφέρουμε. Είναι και κοινωνικό. Και να είστε βέβαιοι ότι εμείς σαν διοίκηση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ, θα δώσουμε την οποιανδήποτε δυνατή βοήθεια μπορούμε. Είτε οικονομική είτε σε χρόνο, είτε σε υλικά, είτε σε οτιδήποτε άλλο εξυπακούεται για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα που ονομάζεται Ακαδημίες. Γιατί όπως βλέπουμε να εξελίσσονται τα πράγματα θα πρέπει οι Ακαδημίες να είναι τα φυτώρια που θα βγάζουν τα βλαστάρια της ομάδας του ΑΠΟΕΛ. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους προπονητές και στον Βαγγέλη Τσαγγαρίδη και να είστε βέβαιοι ότι εκείνοι που θα κριθούν ακατάλληλοι, τότε θα αντικατασταθούν αμέσως. Δεν πρόκειται να μείνουμε με κλειστά χέρια ή αδρανείς, σε ότι αφορά στις Ακαδημίες.

apoelfc.com.cy

No comments:

Post a Comment