Wednesday 1 October 2014

Γλυκόπικρη Ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ με τον Αίαντα στο ΓΣΠ, μπροστά σε 17,000! χιλιάδες κόσμο

@apoelgroup
Με την πίκρα ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων, ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΓΙΑΞ.

Ο κόσμος δεν μπορούσε να πιστέψει πως χάθηκε αυτό το τρίποντο, οι ποδοσφαιριστές κι ο κόουτς, δήλωσαν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την ισοπαλία, καθώς όπως εξελίχθηκε το παιγνίδι, ο ΑΠΟΕΛ μπορούσε να ήταν ο νικητής. Δεν ήταν κακός ο ΑΓΙΑΞ, στο τέλος μπορούσε να ήταν κι ο ίδιος ο νικητής του παιγνιδιού αν έβαζε το γκολ στις καθυστερήσεις.

Ένα ΓΣΠ των 22,871, μόλις και μετά βίας έβαλε 17,000 και οι κύριοι υπαίτιοι της κατάστασης αυτής; ο Πρόεδρος Πετρίδης και οι οικονομικοί του σύμβουλοι, που δεν άκουσαν τις φωνές διαμαρτυρίας του κόσμου και προτίμησαν να κλείσουν  τα αφτιά τους, κοιτάζοντας μόνο τον ισολογισμό και τα κέρδη.

Αυτό το παιγνίδι μπορούσε να το έπαιρνε ο κόσμος... αν οι Διοικούντες φρόντιζαν να γεμίσουν το ΓΣΠ, προτίμησαν όμως τα λεφτά και όχι τον 12ο παίκτη που στο τέλος θα έσπρωχνε την ομάδα στην νίκη, δεν άκουσαν τον κόσμο που τόσο καιρό φωνάζει για τις τιμές των πακέτων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
ΑΠΟΕΛ 1-1 ΑΓΙΑΞ
Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τον πρώτο του βαθμό, στη 2η αγωνιστική, των ομίλων του Champions League για την περίοδο 2014-2015 μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Άγιαξ στο ΓΣΠ, βάζοντας συνάμα και μισό εκατομμύριο Ευρώ στο ταμείο του, από το πριμ της ισοπαλίας.


Ο ΑΠΟΕΛ διεκδίκησε την νίκη και συνειδητά έδωσε την κατοχή της μπάλας στον αντίπαλο όπως είπε κι ο κόουτς στη συνέντευξη του στο τέλος του αγώνα, για να κερδίσει ανάσες στο γήπεδο καθώς με τις μακρινές μπαλιές πέτυχε απόλυτα στο αγωνιστικό πλάνο του προπονητή, ... μόνο που στην τελική, πάλι μας έλειψε το καθαρό μυαλό.

Ο ΑΓΙΑΞ προειδοποίησε 2 φορές,

Δυο σέντρες στα πρώτα στάδια του αγώνα ήταν το καμπανάκι από τους παίκτες του Ντε Μπουρ, και οι δυο σέντρες, βγήκαν από την πλευρά του Αντωνιάδη, ευτυχώς και στις δυο φορές των περιπτώσεων, οι επιθετικοί του ΑΓΙΑΞ δεν βρήκαν την μπάλα.

Προηγείται ο ΑΓΙΑΞ

Ο Άγιαξ άνοιξε το σκορ με πλασέ του Άντερσεν στο 28' μετά την ασταθή απόκρουση του Πάρντο κι αφού ο Μοράις δεν πρόλαβε να του πάρει την μπάλα, σουτ πλασέ του Δανού και 0-1.

Πέναλτι στο 32'

Η βαθιά μπαλιά βρήκε τον Αλωνεύτη στην πλάτη της άμυνας και αφού κοντρολάρε την μπάλα μέσα στα καρέ, στην προσπάθεια του να την φέρει από το αριστερό στο δεξί πόδι, παρεμβαίνει με το χέρι ο αμυντικός του ΑΓΙΑΞ κι ο Σέρβος διαιτητής δίνει το καθαρό πέναλτι αφού πρώτα πήρε επιβεβαίωση από τον βοηθό.

Εκτελεστής ο πρώτος σκόρερ του ΑΠΟΕΛ, Γουστάβο Μαντούκα, ο Σίλενσεν πάει δεξιά κι ο Μαντούκα στέλλει την μπάλα αριστερά, 1-1 εν μέσω αποθέωσης.

Αυτό το πέναλτι δεν ήταν γραφτό να χαθεί, αυτό που ήταν γραφτό, χάθηκε με την Ανόρθωση.

Τι έχασε ο Ιρλανδός

Στο 41', μπαλιά στον Μαντούκα και φεύγει σαν σίφουνας προς την εστία του Σίλενσεν προς τα πλάγια, την κατάλληλη στιγμή δίνει την μπάλα στον επερχόμενο Σέρινταν, με εξουδετερωμένους τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα, ο Ιρλανδός προ κενής εστίας δεν βρίσκει την μπάλα κι η ευκαιρία για την ολική ανατροπή κάνει φτερά.

Καλός ο ρυθμός στη συνέχεια, και το ημίχρονο κλίνει με τις 2 ομάδες να είναι ισόπαλες 1-1

Β' ημίχρονο

Στην επανάληψη, ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε κι άλλο το ρυθμό, δημιούργησε και έχασε κλασσικές ευκαιρίες, ζήτησε τη νίκη, του έλειψε όμως η τύχη στην τελική.

Ο Σέρινταν ξεχύθηκε μόνος μπροστά, ανατράπηκε από τoν τερματοφύλακα εκτός μεν περιοχής αλλά ο Σέρβος φοβήθηκε να εφαρμόσει τον κανονισμό κατά γράμμα και αρκέστηκε απλά στο φάουλ και στην κίτρινη κάρτα αντί της κόκκινης.

Ο Στάθης μπορούσε για το γκολ αν δεν έκανε το βήμα παραπάνω,
Ο Εφραίμ που μπήκε αλλαγή στο 79' στην θέση του κουρασμένου πια Μαντούκα, αν ολοκλήρωνε μόνος την ξεκάθαρη ευκαιρία, προϊόν της δικής του ατομικής προσπάθειας,
Ο Σέρτζιο μπορούσε να είχε το γκολ αν το δυνατό του σουτ δεν αποκρουόταν από τον Σίλενσε,
Ο Βινίσιους μπορούσε επίσης για το γκολ αν δεν παρενέβαινε πόδι αντιπάλου στην πορεία της μπάλας στο σουτ που επιχείρησε.

Γενικά ο ΑΠΟΕΛ στο Β μέρος ήταν ανώτερη ομάδα μέχρι το 80' που έφυγε ο Μαντούκα.

Οι αλλαγές δυστυχώς, δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα ιδιαίτερα ερχόμενοι από τον πάγκο, ... ελάχιστα ο ΝΤΕΒΙ, λίγο ο Εφραίμ, καθόλου ο Τζιμπούρ.
ΑΠΟΕΛ
Σύνθεση ΑΠΟΕΛ:
Πάρντο, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Αμορίν, Καρλάο, Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες (71΄ Ντε Βινσέντι), Αλωνεύτης, Μαντούκα (79΄ Εφραίμ), Σέρινταν (82΄ Τζιμπούρ)
ΑΠΟΕΛ
ΑΓΙΑΞ

Κίτρινες: 
ΑΠΟΕΛ Αμορίν, Αλωνεύτης
ΑΓΙΑΞ Μοϊσάντερ, Φίργκεφερ, Σίλεσεν, Σίγκθορσον

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε με 3-2 την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς
1ος Βοηθός: Μίλοβαν Ρίστιτς
2ος Βοηθός: Ντάλιμπορ Ντζούρντζεβιτς
1ος Επιπρόσθετος: Ντανίλο Γκρούιτς
2ος Επιπρόσθετος: Ντέγιαν Φιλίποβιτς
Τέταρτος: Ντέγιαν Πέτροβιτς


No comments:

Post a Comment