Thursday 14 March 2013

Τα Παράξενα Νούμερα


Όντος αυτό που γίνετε φέτος στην ομάδα μας είναι πολύ παράξενο. Μια ομάδα που αμφισβητήθηκε όσον καμία άλλη, μια ομάδα που ακόμα ακούει μουρμουρητά γιατί δεν παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα που ακόμη δεν έχει κερδίσει τους οπαδούς της γιατί ακόμη περιμένουν να δουν το ποδόσφαιρο τον τελευταίων χρόνων, με αποκορύφωμά την περσινή σεζόν. Μια ομάδα που ξήλωσε μια από της πιο επιτυχημένες γραμμές άμυνας, όπως είχε βαφτιστή και όπως θα δείτε πιο κάτω στην ανάλυση, αυτή η ομάδα κατά κάποιο παράξενο τρόπο είναι πιο παραγωγική από την περσινή μας ομάδα.

Αρχίζοντας με τα προκριματικά των ευρωπαϊκών αγώνων, βλέπουμε την περσινή συγκομιδή να ανέρχεται στις 4W 1D 1L με 11 τέρματα υπέρ και 2 κατά και σε κανένα αγώνα δεν δέχθηκε πάνω από 1 τέρμα. Φυσικά μεσολάβησε και ο αγώνας Super Cup όπου νικήσαμε την Ομόνοια.

Φέτος βλέπουμε ότι η συγκομιδή έχει ως εξής, 4W 1D 1L με 8 τέρματα υπέρ και 5 κατά και μάλιστα τα 3 τα δεχθήκαμε στον τελευταίο αγώνα από την Neftci όπου ακολούθησε και ο οδυνηρός πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη. Με αλλά λόγια σύγκριση με τα περσινά δεν είχαμε και μεγάλη διάφορα αφού όπως βλέπουμε είχαμε ισάριθμες νίκες, ισοπαλίες και ήττες. Με την διάφορα ότι η ισοπαλία και η ήττα ήρθαν με τον ίδιο αντίπαλο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Συνεχίζουμε με το Κύπελλο Κόκα Κόλα το οποίο έχει να κατακτήσουμε από την χρόνια 2007/2008 που είχαμε νικήσει την Ανόρθωση με 2-0 με τέρματα τον Νούνο Μοράις στο 53' και Νέναντ Μιροσάβλιεβιτς στο 75'.

Όπως βλέπουμε στον πίνακα πιο κάτω πέρσι είχαμε 1W 1D 1L με 9 τέρματα υπέρ και 2 κατά και φέτος είχαμε 2W 0D 1L με 11 τέρματα υπέρ και 4 κατά.  

Και στις δύο χρονιές ξεκινήσαμε με υποδεέστερο αντίπαλο όπου και μας συνέτριψαν και της δύο χρονιές. Και της δύο χρονιές η κληρωτίδα μας έφερε αντιμέτωπους με την Αελ όπου μας απέκλεισε και της δύο χρονιές από την φάση τον 16. Μάλιστα φέτος ήμασταν καλύτερη από πέρσι αφού πέρσι δεν καταφέραμε να την νικήσουμε, αλλά δυστυχώς όπως και στα προκριματικά των ευρωπαϊκών αγώνων, προδόθηκαμε αφού η μπάλα ήθελε τους αντιπάλους μας και χάσαμε με το ίδιο σκόρε. 3-1 η Neftci στο ΓΣΠ, 3-1 και η Αελ στο ΓΣΠ.


Συνεχίζουμε με το Πρωτάθλημα, όπως βλέπουμε στον πίνακα η περσινή μας συγκομιδή ήταν 20W 6D 6L με 46  τέρματα υπέρ και 19  κατά για λόγους σύγκρισης όμως θα αφαιρέσω της δύο επόμενες αγωνιστικές συν τους 6 αγώνες τον Play Off, το οποίο μας δίνει την συγκομιδή τον 16W 4D 4L με 37 τέρματα υπέρ και 12 κατά.

Φέτος βλέπουμε ότι η συγκομιδή μας μέχρι τώρα είναι 19W 3D 2L με 48 υπέρ και 10 κατά. Με αλλά λόγια χωρίς πρωτοκλασάτο επιθετικό φέτος έχουμε τέρματα υπέρ περισσότερα από  πέρσι και με χειρότερη άμυνα ("όπως ισχυρίζονται η πλείστοι") δεχτήκαμε 2 τέρματα λιγότερα.


Εάν κάνουμε μια σούμα τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών από πέρσι, μας βγάζει 21W 6D 6L, 57-16 για πέρσι και 25W 4D 4L, 67-19 για φέτος. Δηλαδή μετράμε 4 νίκες, 10 τέρματα παραπάνω αλλά 3 τέρματα περισσότερα στην άμυνα. Εάν συγκρίνουμε της δύο χρονιές μόνο για το πρωτάθλημα η διάφορα είναι μεγάλη, και αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι μόνο αυτό έχει μείνει στους ποδοσφαιριστές να σκέφτονται και να ασχολούνται, αφού βγήκαν πρόωρα από Ευρώπη όπως και από το κύπελλο. Μάλιστα εδώ μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι η ομάδα μας όπως και η οπαδοί μας και η διοίκηση, όλοι είχαν τον νου τους στην Ευρώπη πέρσι και αν έδειχναν τον ίδιο ζήλο στο πρωτάθλημα όπως με αυτόν που έδιναν για την Ευρώπη, δεν θα χανόταν ο περσινός τίτλος και θα έφερνε επιτέλους το πολυπόθητο B2B και ίσος φέτος να ξανά ζούσαμε στιγμές Champions League, αν όχι στο βαθμό τον περσινό αλλά τουλάχιστον ομίλους.

Ακόμη ένα στοιχείο της ομάδας μας είναι ότι δεν δέχεται εύκολα πάνω από 1 τέρμα. Η μόνες περιπτώσεις όπου η περσινή άμυνα δέχθηκε περισσότερα από 1 τέρμα ήταν σε 7 αγώνες, 4 αγώνες πρωταθλήματος και 3 ευρωπαϊκούς ενός φέτος δεχθήκαμε μόνο σε 3 αγώνες, 1 αγώνα στην Ευρώπη όπου ήρθε ο αποκλεισμός, 1 στο κύπελλο όπου ήρθε ο αποκλεισμός και μια στο πρωτάθλημα όπου και χάσαμε και την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα.


Όπως βλέπουμε και από τα νούμερα, όποτε δεχθήκαμε πάνω από 1 τέρμα φέτος, μας στοιχίζει και κάτι, ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξανάρθει παρόμοιο αποτέλεσμα και τον Μάιο όλοι να πανηγυρίζουμε τον τίτλο στον εξώστη!

No comments:

Post a Comment