Thursday 3 April 2014

Το Παράδοξο της Λογικής

Κι όμως ο αγώνας του ΑΠΟΕΛ με την Αέλ σε 2 αγωνιστικές θα έπρεπε να είναι ο αγώνας της Χρονιάς, αλλά δεν είναι, τουλάχιστον όχι επί του παρόντος. Ο αγώνας της χρονιάς είναι αυτός που θα δώσουμε με την ομόνοια το Σάββατο και μετά ο επόμενος με την ανόρθωση και μετά η κάθε αγωνιστική που ακολουθεί.
apoelroup.com
Ο κάθε αγώνας από εδώ και πέρα θα είναι για την ομάδα μας "αγώνας της χρονιάς".Συμπέρασμα:
Με την έναρξη των πλέι-οφ, είχαμε μπροστά μας 10 τελικούς, δέκα παιγνίδια που το κάθε ένα από αυτά χαρακτηρίζεται σαν αγώνας της χρόνιας. Βγάλαμε τους 2 πρώτους αγώνες χωρίς απώλειες, κάτι που έκανε κι η ανταγωνήστρια αέλ.

Αυτό δυστυχώς είναι το τίμημα των 3 βαθμών μείον, που απέχουμε από την πρώτη του βαθμολογικού πίνακα αέλ, και που καλούμαστε να διαχειριστούμε ήρεμα και ψύχραιμα. Η πίεση είναι τεράστια, και σε κάθε αγωνιστική θα είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Κάθε στραβοπάτημα θα μας θέτει εκτός στόχου που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πως φθάσαμε ως εδώ είναι σε όλους γνωστό. Το θετικό είναι ότι η ομάδα είναι ανεβασμένη, παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και παραμένει αήττητη εδώ και 20 αγωνιστικές και μέσα σε όλους τους στόχους της.
apoelgroup.com

Το γεγονός ότι θα δώσουμε δυο παιγνίδια με την αέλ μπορεί να μην είναι αρκετό να καλυφθεί η διαφορά.
Γιατί να μην είναι αρκετό? θα αναρωτηθεί κάποιος λογικά σκεπτόμενος, αφού με 2 νίκες  πάνω στην αέλ ξεφεύγουμε με 3 βαθμούς μπροστά.
Σωστά, αν τα πράγματα εξελιχθούν φυσιολογικά, τότε ναι, ίσως οι μεταξύ μας 2 αγώνες να είναι αρκετοί να κρίνουν τον πρωταθλητή.
Έρχομαι όμως στο Παράδοξο της λογικής, και που είναι αυτό που συμβαίνει τώρα.
Στην μάχη της κατάκτησης του Πρωταθλήματος έχουμε 3 γκρουπ.

  • Το 1ο γκρουπ είναι αυτό του ΑΠΟΕΛ, με μόνο σύμμαχο τον ίδιο του τον εαυτό, ότι βαθμούς πάρει, θα είναι βαθμοί που κέρδισε με το σπαθί του.
  • Το 2ο γκρουπ είναι της αέλ με τους αντιποελλίστες ομόνοια και ανόρθωση. -Η αέλ έχει εξασφαλισμένους τους 12 βαθμούς κι από τις 2 ομάδες (από την ανόρθωση έχει πάρει τους πρώτους 3)- όποιο άλλο αποτέλεσμα θα είναι έκπληξη μεγατόνων.
  • Στο 3ο γκρουπ είναι ο αδιάφορος Ερμής κι ο αντιαελίστας Απόλλωνας. Από τον αδιάφορο Ερμή, η αέλ λογικά παίρνει και τους 6 βαθμούς (πείρε είδη τους 3) ενώ με τον Απόλλωνα παραμένει μυστήριο η τελική του συμπεριφορά, αν θα το παίξει αδιάφορος ή αν θα κυριαρχήσει το τοπικό στοιχείο, το σενάριο να λειτουργήσει φιλο-Αποελλίστικα ο Απόλλωνας το βλέπω λίγο χλωμό χωρίς όμως να το αποκλείω εντελώς. Ποια ομάδα από τις 2 θα καταφέρει να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου θα παίξει μεγάλο ρόλο στη συμπεριφορά του 3ου γκρουπ.

Το άρθρο βασίζεται στο σενάριο των 2 διεκδικητών για τον τίτλο, της αέλ και του ΑΠΟΕΛ.
Έχουμε αφαιρέσει τον Απόλλωνα από την υπόθεση τίτλος, με όλο το σέβας προς την συμπαθή ομάδα του Απόλλωνα, χωρίς όμως να αποκλείεται μια πιθανή ανάκαμψη και επιστροφή του Απόλλωνα στην υπόθεση της 2ης θέσης (ακόμα και του ίδιου του τίτλου) που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ειδικά αν ο Απόλλων μείνει εκτός Τελικού Κυπέλλου.

1 comment:

  1. ούλλοι οι σιήλλοι μια γενιά
    αντιαποελλίστες γαουρόσποροι
    τουρκόσποροι ούλλοι τους

    ReplyDelete