Saturday 28 June 2014

Ο κόσμος απαίτησε "Ταξίδι στα Αστέρια!"


Κοσμοσυρροή στη Λακατάμια χτες, σε ένα γήπεδο ακατάλληλο για να υποδεχθεί τον αυτοκράτορα, 1750 φίλοι της ομάδας, χειροκρότησαν το νέο ΑΠΟΕΛ και καλωσόρισαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Χτες στην Λακατάμια, συναντήσαμε, Τριτοκοσμικές γηπεδικές εγκαταστάσεις που δεν αρμόζουν σε μια ομάδα της εμβέλειας και του εκτοπίσματος του ΑΠΟΕΛ. Δεν κατακρίνουμε το ΘΟΙ, αυτά έχουν οι άνθρωποι, αυτά πρόσφεραν, το παράπονο μας είναι προς τους Διοικούντες κι ειδικά σ αυτούς που πήραν την απόφαση για το συγκεκριμένο γήπεδο. Ένας αγωνιστικός χώρος γεμάτος λακκούβες - παγίδες, με άμεσο κίνδυνο πιθανού τραυματισμού από κάποιο ποδοσφαιριστή μας.

Γήπεδα υπήρχαν, αν δεν τα βρήκατε με το ΓΣΠ για χρησιμοποίηση του κυρίως βοηθητικού γηπέδου, ήταν του ΠΑΣΚΑΛ, του Διγενή, ή του Ιδρύματος Χ.Σ.Ιωάννου με άψογο χλοοτάπητα, ή ακόμα και το Μακάριο(κτιριακά είναι τρις χειρότερο αλλά το γρασίδι άψογο).

Όπως ήταν φυσικό, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στους Εφραίμ και Καρλάο, αλλά και στους Ιωάννου και Άλεξ.

Από την πρώτη προπόνηση απουσίαζε ο Νούνο Μοράις ένεκα καθυστέρησης της πτήσης, ενώ ο Στάθης Αλωνεύτης εισέπραξε το ζεστό χειροκρότημα των πορτοκαλί. Ο κόσμος απαίτησε "Ταξίδι στα Αστέρια!"

Ο προπονητής Γιώργος Δώνης σε δηλώσεις του πριν την έναρξη, είπε: «Κοιτάμε τον κοντινό στόχο πρώτα που είναι τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όλη η διαδικασία των πρώτων ημερών της προετοιμασίας θα είναι με βάση τα πρώτα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ».

«Έχουμε βάλει προτεραιότητες. Νομίζω ότι η πιο σημαντική μεταγραφή είναι όχι ο αντι-Ντε Βινσέντι, αλλά ο επιθετικός. Άρα προτεραιότητά μας είναι ο επιθετικός και μετά ο αντι-Ντε Βινσέντι».

«Είναι πολλά που πρέπει να βελτιώσουμε φέτος. Είναι διαφορετικό οι παίκτες να ξέρουν τι θέλει ο προπονητής. Τα παιδιά ξέρουν πλέον τακτικά τι θέλω. Σε φυσική κατάσταση οι παίκτες είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όπως έδειξαν και οι μετρήσεις. Οι παίκτες που θα έρθουν θα μας ανεβάσουν επίπεδο στο τεχνικό κομμάτι. Είναι πολλά και ατομικά που μπορούμε να βελτιώσουμε για να αποδώσουμε και καλύτερα».

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ή μικρότερη πίεση. Είμαστε σε μία μεγάλη ομάδα. Πρέπει κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε. Όλοι οι παίκτες θα έχουν τη στήριξή μας. Ο κόσμος δείχνει διάθεση να στηρίξει τους παίκτες κι αυτό είναι σημαντικό. Η ομάδα είναι ένα σύνολο, διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες και κόσμος, πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε ένα λιθαράκι για να πετύχουμε».

«Θα έλεγα ότι χρειαζόμαστε δύο μεταγραφές άμεσα και μια μεταγραφή στο αμυντικό κομμάτι που θα κρίνουμε πριν το πρώτο ματς πότε θα χρειαστεί να την κάνουμε».

«Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία. Υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι και στις δύο θέσεις όπου έχουν γίνει προτάσεις και περιμένουμε απαντήσεις. Όλοι περιμένουμε και θέλουμε καλούς παίκτες, αλλά είμαστε στη χειρότερη περίοδο, γιατί τώρα όλοι ζητούν πολλά χρήματα και περιμένουν κάποια καλύτερη πρόταση».

«Είναι μία από τις περιπτώσεις ο Τζιμπούρ, με τον οποίο εγώ έχω πολύ καλή σχέση. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να λύσει το συμβόλαιό του με την Νότιγχαμ Φόρεστ. Δεν έχουμε χρονικά περιθώρια και πρέπει μέχρι την Τετάρτη Πέμπτη να τελειώσει το θέμα του επιθετικού».





Σήμερα οι ποδοσφαιριστές έδωσαν το "αίμα" τους.

Το MediLab κι ο Δρ. Παυλίδης, από τους διαχρονικά χορηγούς του ΑΠΟΕΛ, ήταν εκεί για την διαδικασία λήψης δείγματος για αιματολογικές εξετάσεις.

Η εταιρεία έκδωσε σχετική ευχαριστήρια ανακοίνωση για το MediLab και ειδικά τον Δρ. Παυλίδη για τη διαχρονική προσφορά τους προς τον ΑΠΟΕΛ.

Στην φωτογραφία ο Ιρλανδός Κίλιαν Σέρινταν, με εμφανές το μαύρισμα από τις διακοπές του.



Στις 3 του Ιούλη η ομάδα αναχωρεί για την Γκντανσκ της Πολωνία, όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Στην διάρκεια της προετοιμασίας, η ομάδα θα δώσει 4 δυνατά φιλικά.
Στις 06 Ιουλίου θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Λιθουανίας Ζαλγκίρις Βίλνιους.
Στις 09 Ιουλίου θα παίξουμε με την ομώνυμη ομάδα της πόλης, την Λέγκια Γκντανσκ.
Στις 13 Ιουλίου θα συναντήσουμε την Ζάβιτσα Μπίτκος.
Στις 18 Ιουλίου, θα δώσουμε το τελευταίο φιλικό επί Πολωνικού εδάφους, αλλά ο αντίπαλος δεν έχει καθοριστεί ακόμη.


Δυστυχώς αρχίσαμε νωρίς τα παρατράγουδα.... σε σχέση με την ταυτότητα φιλάθλου.

Κανένας οργανωμένος σύνδεσμος δεν είναι διευθετημένος να δεχθεί κάτι τέτοιο. 
Ο Ιωνάς τη θα κάνει; Θα το τραβήξει στα άκρα και θα κλείσει τους συνδέσμους όπως απείλησε;

Κατά την είσοδο του κόσμου, οι οργανωμένοι διέθεσαν σχετικό φυλλάδιο μέσα από το οποίο σημειώνουν τα αρνητικά σε περίπτωση που η πολιτεία προχωρήσει σε εφαρμογή της απόφασης.

Η θέση μας είναι ότι πρέπει να είμαστε νομοταγείς πολίτες, αν ψηφιστεί ο νόμος, τότε θα τον εφαρμόσουμε.

Και κάτι άσχετο.... ίσως και ευσεβοποθισμός;
Γιατί κάτι μου λέει ότι το θέμα του ΝΤΕΒΙ..... δεν έχει κλείσει;

No comments:

Post a Comment