Saturday 19 July 2014

Τι έκαναν οι αντίπαλοι μας, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα και ποια είναι η προϊστορία μας


FK Rabotnički SkopjeHelsingin Jalkapalloklubi
Η Ξεχωριστή εμφάνιση του τερματοφύλακα Siskovski της Rabotnicki Σκοπίων κράτησε το 0-0, απέναντι στην HJK Φινλανδίας.

FK Rabotnicki 0-0 HJK Helsinki

Ο τερματοφύλακας των Σκοπιανών Damjan Siskovski ξεχώρισε με την απόδοση του κι αυτός ήταν η αιτία που έμεινε το Χ στην άμυνα.

Η FK Rabotnicki στο πρώτον αγώνα στα Σκόπια, απέσπασε ισοπαλία 0-0 από την HJK Helsinki για τον 2ο γύρο του UEFA Champions League.
Ως γνωστόν, η χθεσινή κλήρωση έφερε τον ΑΠΟΕΛ αντιμέτωπο με τον νικητή του συγκεκριμένου ζευγαριού.
Ο Sebastian Sorsa της HJK σε 1 μονομαχία με τον Stephan Vujcic της Rabotnicki
Οι 2 ομάδες παρουσιάστηκαν προσεκτικές στο παιγνίδι τους και ήταν ισοδύναμες στον αγωνιστικό χώρο. Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, ο τερματοφύλακας των Σκοπιανών είχε αρκετή δουλειά κάτω από το δοκάρια.

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ο 17ος συνεχόμενος για τις Σκοπιανές ομάδες, χωρίς νίκη στον Ευρωπαϊκό θεσμό.
Ο αγώνας έγινε στις 15/7/14 η ώρα 21:00 στο Εθνικό Στάδιο των Σκοπίων "Φίλιππος ΙΙ ο Μακεδόνας", μπροστά σε 1,500 θεατές.

Πέρασε περίπου μισή ώρα για να δημιουργήσει η HJK την πρώτη της ευκαιρία, όταν ο Robin Lod δέχθηκε καταπληκτική μπαλιά από τον Nikolai Alho μέσα στην περιοχή, το σουτ από κοντινή απόσταση αποσόβησε με αυτοθυσία ο τερματοφύλακας της Rabotnicki, Siskovski.
Η επιτυχία της Rabotnicki, με 4-1 εναντίων της Debreceni VSC στις 2 Αυγούστου του 2006 παραμένει η τελευταία Σκοπιανή επιτυχία στον συγκεκριμένο θεσμό.
Η μοναδική ευκαιρία των Σκοπιανών ήρθε με τον  Aleksandar Milusev's, ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής αλλά απόκρουσε ο τερματοφύλακας της Ελσίνσκι Michael Tørnes.

Οι Φινλανδοί πλησίασαν ξανά το γκολ, όταν στα μέσα του Β' ημιχρόνου ο Lod και πάλι σέντραρε στον Alho, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά ανάγκασε τον Siskovski σε εξαιρετική απόκρουση.

Οι ευκαιρίες στο Β' μέρος ήταν ελάχιστες, μια κεφαλιά του Milovan Petroviić εκτός στόχου, ήταν ότι καλύτερο δημιούργησε η γηπεδούχος ομάδα.

Οι φιλοξενούμενοι σχεδόν να έφευγαν με την νίκη, όταν στο τέλος του αγώνα ένα παρολίγον αυτογκόλ του Macoumba Kandji σώθηκε την υστάτη από τον εκπληκτικό Siskovski.

Ιστορικό ΑΠΟΕΛ απέναντι στις 2 ομάδες:
Ο ΑΠΟΕΛ "γνωρίζει" από καλό Σκοπιανό τερματοφύλακα αφού ο Γιαν Νικολόφσκι που αγωνίστηκε στην ομάδα μας την περίοδο 07-08 άφησε εξαιρετική παρουσία.
Παίκτες από τα Σκόπια που αγωνίστηκαν στον ΑΠΟΕΛ, ήταν, ο κεντρικό αμυντικός Boban Grnčarov 09–11, ο Goran Lazarevski το 2000-01, ο γκολκίπερ Jane Nikolovski 07–08, ο Milan Stojanovski το 04–05 και τελευταίος το αστέρι με την πολύ καλή παρουσία σε μας, Ivan Tričkovski 10–12.
Από την Φινλανδία δεν είχαμε ποτέ κανένα ποδοσφαιριστή στο ρόστερ μας, αντιθέτως πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Ελσίνσκι, καθώς η Φινλανδική ομάδα ήταν αυτή που ανακάλυψε και έφερε τον Γουστάβο Μαντούκα στην Ευρώπη πριν 16 χρόνια.
Ο ΑΠΟΕΛ του 1986–87, αντιμετώπισε την Φινλανδική Ελσίνσκι - HJK Helsinki, για τον Α' γύρο του Ευρωπαϊκού κυπέλλου (του σημερινού ΟΥΕΦΑ) την οποία νίκησε με 1–0 στο Μακάριο στάδιο και στην συνέχεια ηττήθηκε στην Φινλανδία με 2–3 κερδίζοντας την πρόκριση για τον επόμενο γύρο χάρη στο εκτός έδρας γκολ. 3–3(σύνολο)
Μακάριο Στάδιο 1986
Με την Ραμποτνίσκι δεν βρεθήκαμε ποτέ μαζί στο παρελθόν, όμως η συγκεκριμένη Σκοπιανή ομάδα ρεζίλεψε την Ανόρθωση αποκλείοντας την από την Ευρώπη την περίοδο 2011-12 με 2-0 και 1-2. Η επιτυχία δεν κράτησε για πολύ, αφού η κλήρωση, μας έφερε αντιμέτωπους για πρώτη φόρα με Τούρκικη ομάδα, και συγκεκριμένα την Beşiktaş J.K., κάτι που οδήγησε τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού να μην επιτρέψει την μετάβαση της ομάδας μας στην Τουρκία για πολιτικούς λόγους, κάτι που έφερε και την τιμωρία του ΑΠΟΕΛ από την ΟΥΕΦΑ με αποκλεισμό από όλες τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις για 2 χρόνια, κατόπιν στην συνέχεια μειώθηκε στον ένα χρόνο.
Ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε με ομάδα από τα Σκόπια την  περίοδο 2008–09 για το κύπελλο UEFA στον Α' προκριματικό γύρο, την FK Pelister, παίρνοντας την πρόκριση για τον Β' γύρο με 1-0 και 0-0. 
Στη συνέχεια αποκλείσαμε τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου με 2-2 στο ΓΣΠ και 3-3 στο Βελιγράδι με το γκολ του Μίρο 5–5 (σύνολο) και στη συνέχεια αποκλειστήκαμε από την Γερμανική Schalke 04 με 1-4 στο Βερολίνο και 1-1 στη Λευκωσία 2-0(σύνολο).

ΠΗΓΕΣ:
©Telegraf.mk/Vlatko Perkovski
uefa.com
en.wikipedia.org

No comments:

Post a Comment