Thursday 7 August 2014

Έπαθε και έμαθε - ΑΠΟΕΛ 2-0 (4-2) ΕΛΣΙΝΚΙ

Η Νίκη του ΑΠΟΕΛ στον  επαναληπτικό στο Στάδιο ΓΣΠ απέναντι στην Ελσίνκι με 2-0 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν μόνο το ορεκτικό.

Συνέχεια - Συνέπεια και μια "βατή" κλήρωση στα play – offs της διοργάνωσης, αυτή είναι η επιθυμία όλων στο οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ.

Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί πια να κοιμάται ήσυχο, τουλάχιστον για φέτος, αφού έχει ήδη εξασφαλισμένη την συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκούς Ομίλους, και διεκδικεί πλέον την είσοδο του, στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν τυχών αποκλειστεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League καλύπτοντας το Β' πλάνο της Διοίκησης των 5 εκατομμυρίων ισοσκελίζοντας τον ελλειμματικό φετινό προϋπολογισμό.

Θα γνωρίζουμε τον αντίπαλο μας στην κλήρωση της ερχόμενης Παρασκευής, η ώρα 1 το μεσημέρι στην έδρα της ΟΥΕΦΑ στην ΝΙΟΝ της Ελβετίας.
@apoelfc
Μετά το εκτός έδρας όχι και τόσο ευχάριστο 2-2,  το ΑΠΟΕΛλί νίκησε σήμερα με 2-0 την Ελσίνκι, εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα πλέϊοφ, με συνολικό σκορ 4-2.

Η σημερινή μέρα ξεκίνησε με τον Πρόεδρο Πετρίδη να παραθέτει γεύμα στο ΔΣ της Φινλανδικής ομάδας, ανταποδίδοντας το αντίστοιχο που του πρόσφεραν στο Ελσίνκι.
Επιλογή το εστιατόριο "Καθ οδόν στην Λήδρας" δίπλα στο κατοχικό συρματόπλεγμα, και ακολούθως ξενάγησε για λίγο τους Φινλανδούς στη μοιρασμένη πρωτεύουσα εξηγώντας τους για την στρατιωτική κατοχή της Κύπρου, ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΕΔΡΕ!


Ο ΑΓΩΝ:
Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο.

Το ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε τον αγώνα και μέχρι το 15λεπτο μετρούσε 4 σουτ, 3 εκτός στόχου με τους Μοράις, Σέρινταν και Γκόμεζ και 1 εντός σε σουτ του Σέρινταν και απόκρουση του τερματοφύλακα των Φιλανδών.

Το επόμενο σουτ ήταν εύστοχο, και συγκεκριμένα στο 18′ ο Θρύλος άνοιξε το σκορ με τον "Ω! Σέρινταν" μετά από εξαιρετική ασίστ του Ντε Βινσέντι, ενώ στο 45′ ο ΝΤΕΒΙΣ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Σέρινταν, κερδίζοντας πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Το ημίχρονο έκλεισε με το ΑΠΟΕΛλί να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 2-0. Η πρόκριση ήδη του έκλεινε το μάτι.

Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ έσβησε τις μηχανές, προσπάθησε να κρατήσει κάπως την μπάλα χωρίς μεγάλη επιτυχία αλλά χωρίς να κινδυνεύσει. Η είσοδος του Εφραίμ στο 68 στη θέση του ΜΠΙΔΗ, ανέβασε την ομάδα με αποτέλεσμα να απειλήσει 3-4 φορές την άμυνα της Ελσίνκι, ενώ άτυχος στάθηκε ο Βινίσιους όταν σε 2 περιπτώσεις η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, το πρώτο με δυνατό βολέ έξω από την περιοχή και το 2ο με ανάποδο ψαλιδάκι μέσα από την περιοχή.

Ντεμπούτο για τον ΑΠΟΕΛ έκανε ο Πιέρος Σωτηρίου ο οποίος μπήκε στον αγώνα στο 76 στη θέση του ΝΤΕΒΙ.

MVP, όχι μόνο του σημερινού αγώνα αλλά και των 2 αγώνων, ο Τόμας Ντε Βινσέντι.

Φαντάζομαι ο Πρόδρομος να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, επένδυσε μισό και παίρνει τουλάχιστον 5... αν δεν είμαστε κι εμείς οι λίγοι που συνεχώς επιμέναμε και συμβουλεύαμε τον Πρόεδρο να κάνει τα αδύνατα δυνατά να τον φέρει πίσω...
Καλά Ιωάννινα!

Τον αγώνα παρακολούθησε από την Προεδρική σουίτα, παρέα με τον Πρόεδρο Πετρίδη, το νέο μεταγραφικό μας απόκτημα ο Ραφίκ Τζιμπούρ.

Κίτρινες Κάρτες: Καρλάο.
Κόκκινες: -

Τον αγώνα διαιτήτευσαν, ο Ισραηλινός Liran Liany (διεθνής από το 2010) με βοηθούς τους συμπατριώτες του David Elias Bitton (διεθνής από το 2011) και Oren Bornshtein (διεθνής από το 2011). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Roi Reinshreiber.
Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Steve Stride (Αγγλία) και παρατηρητής διαιτησίας ο Sergey Zuev (Ρωσία).


Το ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε με τους: Πάρντο, Καρλάο, Αμορίν, Σέρτζιο, Αντωνιάδη, Βινίσιους, Μοράϊς, Γκόμες, Χαραλαμπίδη (68′ Εφραίμ), Ντε Βινσέντι (76′ Σωτηρίου), Σιέρινταν (81′ Παπάζογλου).

Η 11άδα της Ελσίνκι:  Tørnes, Sorsa, Moren, Heikkinen, Lampi, Tainio, Schüller, Alho, Väyrynen, Lod y Savage.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη στο τέλος του αγώνα, ο προπονητής MIKA LEHKOSUO έδωσε συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ λέγοντας ότι Ήταν καλύτερη ομάδα σήμερα και δίκαια κέρδισε"

Οι δηλώσεις του ΔΩΝΗ, εδώ...

Δηλώσεις Παπάζογλου:
Είμαι χαρούμενος που έπαιξα, το ήθελα πάρα πολύ, ο κόσμος είναι συγκλονιστικός, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα. Βασικός μας στόχος είναι οι Ομίλοι του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα δίνω κάθε φορά το 100% για την ομάδα.

Δηλώσεις Ντε Νινσέντι:
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στον επόμενο γύρο που ήταν ο στόχος μας, προσπαθώ να είμαι καλύτερος παιγνίδι με παιγνίδι και παραμένω συγκεντρωμένος στο στόχο μας.
Ο Σέρινταν είναι εξαίρετος παίκτης, καταλαβαίνω το παιγνίδι του, κι αυτός το δικό μου, και στην προπόνηση δοκιμάζουμε αρκετά πράγματα μαζί.

No comments:

Post a Comment