Monday 11 August 2014

Ο Διονύσης ΧΙΩΤΗΣ για την πρόκριση με την Ελσίνκι «Πάλι γράψαμε ιστορία»

Ο τερματοφύλακας των 2 επικών προκρίσεων στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, Διονύσης Χιώτης, παραχώρησε συνέντευξη στον Χρίστο Χρίστου του #SSFM (Super Sport FM)

 ΧΙΩΤΗΣ: «Πάλι γράψαμε ιστορία»

 - Την περασμένη Τετάρτη το ΑΠΟΕΛ έγραψε και πάλι ιστορία. Πριν από κάποια χρόνια μιλούσαμε για πρόκριση Κυπριακών ομάδων σε ομίλους και κάναμε λόγο για πράγμα… απίθανο. Το ΑΠΟΕΛ το έχει κάνει συνήθεια. Βέβαια σύμφωνα με τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ Διονύση Χιώτη ο οποίος ήταν  «παρών» σε όλες τις επιτυχίες, κάθε πρόκριση έχει τη δική της αξία και είναι σημαντική.

«Μπορεί ο μεγάλος στόχος να είναι οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ και θα το προσπαθήσουμε όμως όπως και να το κάνουμε με την πρόκριση επί της Ελσίνκι μας έδωσε θέση σε ομίλους για 4η φορά και είναι σημαντικό για την ομάδα μας» είπε αρχικά ο Ελλαδίτης τερματοφύλακας, τον οποίο…. Αναγκάσαμε να μπει στη… μηχανή του χρόνου, να γυρίσει πίσω και να θυμηθεί εκείνες τις βραδιές που του ΑΠΟΕΛ πανηγύρισε είσοδο σε ομίλους… τα θυμόταν όλα με λεπτομέρεια και μας μετέφερε πολλά από αυτά.

Η ΒΡΟΧΕΡΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 - Πάντοτε η πρώτη πρόκριση είναι και η πιο γλυκιά και αυτό που έγινε το βράδυ της 5ης Αυγούστου του 2009 στο «Παρτιζάνα» του Βελιγραδίου δεν θα το ξεχάσει κανένας ΑΠΟΕλίστας. Ο Χιώτης δέχθηκε ένα γκολ στο 3΄ όμως από κει και πέρα φάνταζε ανίκητος.

«Τα θυμάμαι όλα με κάθε λεπτομέρεια από εκείνο το παιχνίδι. Ήταν η πρώτη φορά που κατάφερε να μπει η ομάδα μας σε ομίλους μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ήταν μια πολύ ξεχωριστή επιτυχία για όλους μας. Ήταν αυτό που έψαχνε για χρόνια να πετύχει ο σύλλογος, πράγμα που φαντάζει ακατόρθωτο,  και ήταν και μια βαθιά οικονομική ανάσα. Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία για την ομάδα μέχρι τότε. Ήταν ένα μεγάλο και σημαντικό πράγμα για τον σύλλογο» είπε αρχικά ο Χιώτης και συνέχισε:

«Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι από ότι θυμάμαι, μια βροχερή βραδιά, απέναντι σε ένα πολύ φανατικό κοινό. Κρίνω ότι  το «Παρτιζάνα» ήταν η καλύτερη έδρα στην οποία αγωνιστήκαμε ποτέ. Θυμάμαι ότι στο τέλος πήραμε το χειροκρότημα από τους Σέρβους οι οποίοι παρά την πικρία τους μας χειροκρότησαν και ιδιαίτερα οι οργανωμένοι. Δεν θα ξεχάσω και τις φιλοφρονήσεις πριν από το παιχνίδι, τα ελληνικά πανό που έβγαζαν οι Σέρβοι, ένα από αυτά ανέγραφε «Κύπρος γη Ελληνική». Ήταν ένα πράγμα εντυπωσιακό, όταν άρχισε όμως το παιχνίδι νιώσαμε την καυτή ατμόσφαιρα».

 - Φοβηθήκατε ότι θα χανόταν η πρόκριση;

«Όταν δέχεσαι γκολ από το 3ο λεπτό σίγουρα φοβάσαι ότι μπορεί να χαθεί η πρόκριση, όμως όλοι το παλέψαμε πολύ με την ψυχή μας και ήρθε εκείνη η μεγάλη επιτυχία».

«Ο ΑΪΛΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ»

 - Το 0-0 της Λευκωσίας άφηνε ανοικτή την πρόκριση στην ρεβάνς με τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα το καλοκαίρι του 2011. Το ΑΠΟΕΛ έκανε αυτό που έπρεπε εκεί και η συνέχεια είναι γνωστή… η ομάδα έφτασε μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν αρκέστηκε με την εξασφάλιση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ

«Ξέραμε από τη στιγμή της κλήρωσης και το σχολιάσαμε τότε ότι ο αντίπαλος μας θα ήταν μια πολύ καλή ομάδα και επικίνδυνη. Ξέραμε παράλληλα ότι μπορούσαμε για την πρόκριση όμως ήρθε ένα κακό αποτέλεσμα στο ΓΣΠ και όλα ήταν ανοιχτά. Θυμάμαι μπήκαμε στο αεροπλάνο και ο προπονητής μας είπε ότι πάμε να πάρουμε την πρόκριση στην Μπρατισλάβα, ότι έχουμε τις δυνατότητες» και όπως αποδείχτηκε μετά τις είχαμε» είπε ο Χιώτης.

«Θυμάμαι όταν μπαίναμε μέσα για να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο  είπαμε στη φυσούνα ότι πρέπει να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ και να καθαρίσουμε… δεν γινόταν αλλιώς και λίγα λεπτά αργότερα ο Αΐλτον με έναν εντυπωσιακό τρόπο έκανε αυτό που είπαμε… το πανηγυρίσαμε πολύ… επαναλαμβάναμε ξανά συμμετοχή σε ομίλους μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, το ταξίδι της επιστροφής ήταν ολόκληρο μια διασκέδαση. Τη συνέχεια τη γνωρίζετε όλοι, εκείνη η πρόκριση αποτέλεσε την απαρχή της πορείας μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

«ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΡΟΥΤΙΝΑ»

 - Για κάποιους η πρόκριση σε ομίλους μπορεί να έγινε ρουτίνα… για τους ποδοσφαιριστές όχι σύμφωνα με τον Χιώτη.

«Η πρόκριση επί της Ελσίνκι δεν πανηγυρίστηκε όσο θα έπρεπε… «Πέτυχε πολλά αυτή η ομάδα και ίσως για κάποιους να έγινε ρουτίνα η πρόκριση στους ομίλους. Για εμάς τους ποδοσφαιριστές δεν είναι έτσι. Κάθε πρόκριση είναι σημαντική. Εξασφαλίσαμε ομίλους, δεν είναι λίγο πράγμα. Θυμάμαι όταν φεύγαμε από τη Φινλανδία ο προπονητής μας είπε ότι παρά το μικρό προβάδισμα τίποτα δεν τέλειωσε και έπρεπε να ήμασταν σοβαροί για την πρόκριση. Όπως αποδείχθηκε ήμασταν και πήραμε την πρόκριση… επαναλαμβάνω ότι πετύχαμε κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα, πάλι γράψαμε ιστορία, είμαστε οι πρώτοι που μπαίνουμε για 4η φορά και οι πρώτοι που μπαίνουμε για 2η  συνεχόμενη» είπε ο Διονύσης Χιώτης.

ΤΟ.. ΠΑΡΑΠΟΝΟ

 - Ο Διονύσης Χιώτης εξέφρασε το… παράπονο του για τον κόσμο και έστειλε το μήνυμα ότι όλοι θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για τον μεγάλο στόχο… τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Ναι μεν ο κόσμος έδωσε εντυπωσιακό παρών απέναντι στην Ελσίνκι, η βοήθεια του ήταν μεγάλη, ήταν δίπλα μας όμως το παράπονο μου είναι ότι δεν πανηγύρισαν αυτή την πρόκριση όσο θα έπρεπε. Μόνο όσοι ήταν στη νότια το… χάρηκαν περισσότερο και μόνο αυτοί δημιούργησαν ατμόσφαιρα ανάλογη με την περίσταση μιας πρόκρισης. Μπορεί αυτή η ομάδα να τους έδωσε το δικαίωμα να περιμένουν περισσότερα όμως ήταν μια πρόκριση σε ευρωπαϊκούς ομίλους. Κάποιοι ίσως να περιμένουν να πανηγυρίσουν το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος, η πρόκριση είναι 50-50 απέναντι στην Άαλμποργκ, είναι δυο μεγάλα και σημαντικά παιχνίδια, ο προπονητής θα μελετήσει τον αντίπαλο και θα πάμε διαβασμένοι για να προκριθούμε. Θέλουμε να προκριθούμε, είναι ο μεγάλος μας στόχος».

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 - O Διονύσης Χιώτης είναι από τους πιο παλιούς στην ομάδα, ξέρει τι εστί κόσμος του ΑΠΟΕΛ, ξέρει πόσο αγαπάνε αυτή την ομάδα και τους έστειλε το δικό του μήνυμα.

«Ο κόσμος πρέπει να μείνει δίπλα στην ομάδα, δίπλα στους ποδοσφαιριστές. Αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή από όλους και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Γίνεται μια πολύ σωστή προσπάθεια, έχει χτιστεί μια πολύ καλή ομάδα που μπορεί να πετύχει τους στόχους της» τόνισε ο Ελλαδίτης τερματοφύλακας.

Χρίστος Χρίστου sday.alithia.com.cy

No comments:

Post a Comment