Monday 15 September 2014

"Ταυτίζομαι με τις αξίες της Μπαρτσελόνα" - Η μεγάλη συνέντευξη του Urko Pardo, στην επίσημη ιστοσελίδα της Barcelona

@FCBarcelona_es
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του πορτιέρο της ομάδας μας.

Urko Pardo: «Έχουμε εμπειρία στην Ευρώπη και αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι με άνεση"

Ο Urko Pardo μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπάρτσα και στον ρεπόρτερ της JAIME CASAS (15/09/2014 17:00)

JAIME CASAS: Μιλήσαμε με τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έπαιξε οκτώ χρονιές στην FC Barcelona, "Ταυτίζομαι με τις αξίες της Μπαρτσελόνα" δήλωσε αρχικά ο Urko Pardo.

Με πατέρα από την χώρα των Βάσκων και μητέρα από την Γαλικία του Βελγίου, ο Urko Pardo ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της RSC Anderlecht, αλλά ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του στην Μπαρτσελόνα. Ο Pardo έχει διπλή υπηκοότητα: την Βελγική και την Ισπανική, βρίσκεται στην πρώτη αντίπαλο της Μπάρτσας στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας FC. Μια ομάδα που έφτασε στα τελικά του τουρνουά και μπήκε στους Ομίλους, μετά τη νίκη της πάνω στην Δανέζικη Aalborg στα πλέϊ-οφς της προηγούμενης φάσης. Ο Pardo αγωνίζεται με την τωρινή του ομάδα ΑΠΟΕΛ, χωρίς να ξεχνά ποτέ το πέρασμα του και την πειθαρχία που έμαθε στους Μπλαουγκράνα.
facebook.com/fcbarcelona
Πώς είσαι στην Κύπρο; Ποια είναι η εμπειρία σου από εκεί; 

Είμαι πολύ καλά. Είμαι εδώ τρία χρόνια τώρα, από τη σεζόν 2011-12, και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο εδώ είναι λίγο διαφορετικό, αλλά είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Όντας είναι ένα μικρό νησί που το πρωτάθλημα δεν είναι τόσο διάσημο, αλλά υπάρχει ενδιαφέρον και μεγάλος ανταγωνισμό. Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ποδοσφαιρική ιστορία στην Κύπρο -πάντα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο μιλάμε-, αλλά το ίδιο το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό.

Νιώθεις ενθουσιασμό που θα παίξεις στο Camp Nou;

Πραγματικά θέλω να παίξω και να το απολαύσω. Ωστόσο, είμαστε απόλυτα ήρεμοι. Έχουμε κάποια εμπειρία στην Ευρώπη και αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι με άνεση.

Δεν υπάρχει ποδοσφαιρική ιστορία στην Κύπρο, αλλά το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ του Κυπριακό ποδόσφαιρο από την υπόλοιπη Ευρώπη;


Έρχονται πολλοί ξένοι παίκτες, αρκετοί Βραζιλιάνοι, Πορτογάλοι, Ισπανοί, κ.λπ. Έτσι, όλοι αυτοί οι παίκτες από τις ξένες χώρες με τον τρόπο τους προσφέρουν τις δικές τους εμπειρίες, γιατί στην Κύπρο δεν υπάρχει παράδοση στην εκπαίδευση του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικά σχολεία όπως αυτά που έχει η Masia.
Εδώ η πρακτική κατάρτιση του ποδοσφαίρου, είναι πιο πολύ τεχνική και φυσική, από ότι σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του Τσάμπιονς Λιγκ και του πρωταθλήματος της Κύπρος; 

Περισσότερο θα έλεγα υπάρχουν διαφορές παρά ομοιότητες και παραλληλισμοί: Τα εισοδήματα και οι προϋπολογισμοί των σωματείων είναι πολύ διαφορετικοί. Λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης και της κρίσης, αρκετοί παίκτες έχουν έρθει για να παίξουν εδώ και έτσι το επίπεδο έχει ανέβει. Είναι ένα πρωτάθλημα σε συνεχή άνοδο.

Ποια είναι τα δυνατά σημεία του ΑΠΟΕΛ;

Είμαστε όλοι μια οικογένεια στην ομάδα και θυσιάζουμε τόσα πολλά ο ένας για τον άλλον. Έχουμε μια ομάδα που μοιράζεται τις προσπάθειες και που δακρύζουμε στο γήπεδο. Έχουμε εμπειρία στην Ευρώπη, επειδή πολλοί από εμάς έχουν παίξει σε Διεθνείς διαγωνισμούς.
Είμαστε μια ομάδα που έχουμε θυσιάσει τόσα πολλά, το ξαναλέω, ο ένας για τον άλλο.

Τι περιμένετε από την επίσκεψή σας στην Βαρκελώνη; 

συνεχίζεται.......

Να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα, γιατί όχι!! Φτάσαμε ως εδώ όλοι, με μια ομάδα στην οποία υπάρχει αρκετή ποιότητα και θα προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε το παιγνίδι για ένα θετικό αποτέλεσμα. Όπως είπα, έχουμε εμπειρία στην Ευρώπη και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Καμπ Νου.

Ποιοι παίκτες του ΑΠΟΕΛ ξεχωρίζουν; 

Η αλήθεια είναι ότι αν αναφέρω μερικά ονόματα, είναι σαν να μειώνω την αξία των υπολοίπων. Αλλά είναι σαφές ότι οποιοσδήποτε βρεθεί μπροστά στην εστία, γίνεται επικίνδυνος.

Πες μου για την εμπειρία σου στο FC Barcelona, Τι θυμάσαι από τις οκτώ σεζόν σου στο Club; 

Κρατάω την υπέροχη ανάμνηση του χρόνου από το πέρασμα μου από το σύλλογο. Πάντα ένιωθα πολύ άνετα. Στην αρχή, φυσικά, μου πήρε λίγους μήνες μέχρι να προσαρμοστώ, αλλά μόλις εγκληματίστηκα, έμαθα πάρα πολλά. Συμφωνώ απόλυτα με τις αξίες και τις αρχές του Club, με τον τρόπο που σε προσεγγίζουν στην προπόνηση και πως διαμορφώνεται κάποιος, σαν αθλητής και ως άτομο. Είμαι πολύ ευγνώμων στο Club.

Όταν έφυγες από το κλαμπ, ξεκίνησες μια περιοδεία σε διαφορετικούς συλλόγους στην Ευρώπη. Πες μας πώς ήταν όλο αυτό; 

Η αλήθεια είναι ότι δεν μου κόστισε η  απόφαση να αποχωρήσω από τον σύλλογο. Εκείνη την εποχή, η κατάσταση ήταν διαφορετική από τη σημερινή, δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες για τους νέους παίκτες ούτε αυτοπεποίθηση, και σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσω διαφορετικούς δρόμους, στο εξωτερικό. Πρώτα πήγα στο ελληνικό πρωτάθλημα, στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και μετά έπαιξα στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Θα μπορούσες να είχες κάνει ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό Πειραιώς στο Τσάμπιονς Λιγκ; 

Στην εποχή του 2009-10, φτάσαμε μέχρι το δεύτερο γύρο αλλά αποκλειστήκαμε από την Γαλλική Μπορντό. Παίζοντας στην Ευρώπη, σου δίνει πάντα μεγάλη εμπειρία.

Τι γνώμη έχεις για την νέα Barca του Luis Enrique; 

Νομίζω ότι είναι μια ομάδα οργανωμένη και καλά συγκροτημένη, που έχει διατηρήσει τη βάση της. Προς το παρόν, φαίνεται να πηγαίνουν πολύ καλά. Φυσικά, είναι μια πολύ-πολύ δύσκολη ομάδα για να τη νικήσεις.

Έχεις παίξει ποτέ στο Καμπ Νου; 

Όχι, ποτέ σε κάποιο ανταγωνιστικό αγώνα, μόνο σε προπονήσεις. Μόνο μια φορά την περίοδο 2002/03, αλλά είχα την ατυχία να τραυματιστώ στην προθέρμανση στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου Urko Pardo.

Ήταν χαρά μου!

Επιμέλεια άρθρου: Άνδρος Ευαγόρου

No comments:

Post a Comment