Saturday 4 October 2014

Πολεμιστής Mario Sergio αριθμός 28

@apoelgroup - Mario Sergio
Μάριο Σέρτζιο, με τον αριθμό 28 στη γαλαζοκίτρινη φανέλα.
Μετρά 92 επίσημους αγώνες με τον ΑΠΟΕΛ, στην 3η του χρονιά στον Θρύλο της Κύπρου.

Ο Μάριο Σέρτζιο αποτελεί σήμερα την πιο αξιόπιστη λύση του Γιώργου Δώνη στην δεξιά πτέρυγα της άμυνας του ΑΠΟΕΛ, μια θέση που θα συνεχίσει να υπερασπίζεται επάξια παρά το ότι ο Τάσος Παπάζογλου καραδοκεί. Για την ώρα δεν διατρέχει άμεσο "κίνδυνο" να χάσει την θέση αφού ο Τάσος είναι τραυματίας, όμως με την αποθεραπεία του Τάσου και με το σύστημα εναλλαξιμότητας (rotation) που εφαρμόζει ο Δώνης, είναι πιθανόν να δούμε τον Μάριο να παίρνει ανάσες και να "χαλάει" το ρεκόρ που έχει δημιουργήσει με τα φουλ 90λεπτα στην ομάδα μας.

Ο Σέρτζιο βρίσκεται στην ομάδα μας εδώ και 2,1/2 χρόνια, η προσφορά του ποδοσφαιριστή στην ομάδα είναι τεράστια, πάνω του προσκρούουν όλες οι επιθετικές ενέργειες των αντιπάλων μας, αυτές που αναπτύσσονται από την δεξιά μεριά του Μάριου και όχι μόνο.
facebook.com/msergio
Ο Σέρτζιο ειναι υπόδειγμα επαγγελματία ποδοσφαιριστή και το γεγονός ότι δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα με την συμπεριφορά του στα 2,1/2 χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα δεν περνά απαρατήρητο από την Διοίκηση και την Τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ

Είχε κι ο Μάριος τα σκαμπανεβάσματα του σε κάποιους αγώνες... και ποιος δεν τα έχει, άνθρωπος είναι και όχι ρομπότ, κι όμως τα κατάφερε μια χαρά.

Συμμετέχει σχεδόν σε όλες τις επιθέσεις της ομάδας, ενώ είναι από τους κύριους εκτελεστές στα ελεύθερα και στα κόρνερ.

Επιλογή του στρατηγού  Ivan Jovanović στον τελευταίο χρόνο της παρουσίας του στον Αρχάγγελο, ο Μάριος ευτύχησε να αγωνιστεί σε 2 Ευρωπαϊκούς ομίλους με την ομάδα μας, πέρσι στο Uefa Europa League και φέτος στο Uefa Champions League.

Το συμβόλαιο του Σέρτζιο λήγει τον Μάϊο του 2015 και ο ποδοσφαιριστής είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα καλεστούν σύντομα, -μια προκαταρκτική κουβέντα έγινε ήδη-, από την διοίκηση μας, για ανανέωση του συμβολαίου του, μια ανανέωση που την κέρδισε με το σπαθί του και την αξία του.

Για την ομάδα μας αποτελεί βασική και αναντικατάστατη - πολύτιμη μονάδα και χαίρει δε μεγάλου σεβασμού από τον κόσμο της ομάδας.

Στις φετινές διοργανώσεις της ΚΟΠ μετρά το απόλυτο 6 στα 6, με 5 συμμετοχές σε 5 90λεπτα στο Κυπριακό Πρωτάθλημα και 1 90λέπτο στην Ασπίδα της ΚΟΠ, έχοντας δεχθεί 3 κίτρινες κάρτες. Η άμυνα του ΑΠΟΕΛ έχει δεχθεί συνολικά 3 τέρματα στις εγχώριες διοργανώσεις, 2 από τον Ερμή στην Ασπίδα και 1 από την Αγία Νάπα στο πρωτάθλημα.

Στην Ευρώπη διατηρεί κι εκεί το απόλυτο, με 6 φουλ 90λεπτα στους 6 Ευρωπαϊκούς αγώνες του ΑΠΟΕΛ, (2 Ελσίνκι, 2 Άαλμποργκ, 1 Μπαρτσελόνα, 1 Άγιαξ) δεχόμενος μόνο 1 κίτρινη κάρτα. Η άμυνα του ΑΠΟΕΛ έχει δεχθεί συνολικά 5 τέρματα στα Ευρωπαϊκά της παιγνίδια, 1 από τον Άγιαξ, 1 από Μπάρτσα, 1 από Άαλμποργκ και 2 από την Ελσίνκι.

Στα αξιοσημείωτα της καριέρας του Σέρτζιο είναι τα 27 φουλ 90λεπτα σε 27 Ευρωπαϊκά παιγνίδια που έχει αγωνιστεί μέχρι τώρα, 6 με την Μέταλουργκ και 21 με τον ΑΠΟΕΛ έχοντας σκοράρει σε 2 παιγνίδια, 1 με τον ΑΠΟΕΛ το 2012 και 1 με την Μέταλουργκ το 2009.

Ο Mário Sérgio έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας με 7 τέρματα που πέτυχε στον ΑΠΟΕΛ, με το αντίστοιχο των 7 τερμάτων που πέτυχε στην Μέταλουργκ.

Στον ΑΠΟΕΛ έχει πετύχει συνολικά 7 τέρματα μέχρι τώρα, 1 στην Ευρώπη, 1 στο Κύπελλο και 5 σε αγώνες πρωταθλήματος.

Ο Πολεμιστής των μετόπισθεν του ΑΠΟΕΛ, δεξιός αμυντικός (Defence DF) ήρθε στον ΑΠΟΕΛ τον Μάιο του 2012 με ελευθέρα μεταγραφή από την Ουκρανική Metalurh Donetsk.

Ο 33χρονος Μάριο, γεννήθηκε στη πόλη Paredes της Πορτογαλλίας στις 28/07/1981, και εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Επιμέλεια Άρθρου: Άνδρου Ευαγόρου

No comments:

Post a Comment