Tuesday 16 December 2014

ΣΩΤΗΡΙΟ(υ)Σ ΙΣΟΠΑΛΙΑ

ΑΠΟΕΛ 4-4 AEK
Το καλύτερο παιγνίδι μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα; ΝΑΙ.... αλλά για τους ρομαντικούς και για τους ουδέτερους. Δεν έπιασαν τόπο οι προειδοποιήσεις για "Αγώνα Υψηλού Κινδύνου"!

Καταφέραμε και πάλι να δώσουμε χαρά στον κάθε πικραμένο αντιαποελλίστα αλλά και απογοήτευση που δεν έμεινε η ήττα μέχρι τέλους.

Για μένα τον ΑΠΟΕΛΛΙΣΤΑ όμως, το παιγνίδι του ΑΠΟΕΛ ήταν τραγικό, ο ΔΩΝΗΣ πιάστηκε αδιάβαστος, η άμυνα τις 30 τελευταίες μέρες μοιάζει με παιδική χαρά και η διαιτησία έκανε ένα τεράστιο ΕΓΚΛΗΜΑ σε βάρος του ΑΠΟΕΛ και του ποδοσφαίρου γενικότερα, όσο για ορισμένους από τους ποδοσφαιριστές του ψεσινού αγώνα;

Κανείς στο απυρόβλητο - Θέμα τεχνικής ηγεσίας; - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Θέμα τεχνικής ηγεσίας;
Αν ο ΔΩΝΗΣ συνεχίζει να εφαρμόζει αυτόν το τρόπο ανάπτυξης παιγνιδιού της ομάδας με αυτό το πλάνο, ούτε και η απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες μας δεν μας εξασφαλίζει την Ευρώπη.

Μέχρι πρόσφατα μιλούσαμε για πειράματα, για δοκιμές, για ροτέϊσιονς, για Ευρώπη, για διπλούς αγώνες, για κούραση και μετά είπαμε θα παίζουν οι καλύτεροι (όσοι δεν είναι στην Σέρβα, εξυπακούεται), σήμερα είδαμε το πραγματικό ΑΠΟΕΛ, αυτό το ΑΠΟΕΛ που  τυχαία κάποια αποτελέσματα σκέπασαν την γύμνια του και που δεν την άφηναν μέχρι τώρα να φανεί.

Τρεις 4αρες ο ΑΠΟΕΛ μέσα σε 30 μέρες: Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο !

Ο τρόπος που παίζει η ομάδα είναι εντελώς ξένος για τον ΑΠΟΕΛ, κι όπως είπαν με τη λήξη του αγώνα στο Άμστερνταμ... "Τώρα που τέλειωσε το Τσάμπιονς Λιγκ θα δούμε έναν άλλον ΑΠΟΕΛ" η αρχή έγινε ψες.

Και το χειρότερο; μετά τις διαμαρτυρίες από τους αντιπάλους μας, για την συμπεριφορά του ΔΩΝΗ, τώρα έχει παράπονο κι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ που κάθεται πίσω από τον πάγκο, τους οποίους προκάλεσε και εξύβρισε(?).

Ακόμα κι ο μεγάλος Στρατηγός ΙΒΑΝ, όταν ειρωνεύτηκε τον κόσμο και μίλησε για "προπονητές της κερκίδας" δεν είχε ασυλία, πόσο μάλλον ο ΔΩΝΗΣ.
ΑΠΟΕΛ 4-4 AEK
Ερώτημα Πετρίδη: αν χαθεί αυτός ο τίτλος; Χάθηκες και το ξέρεις, το ερώτημα όμως παραμένει: Μπορεί αυτός που έχει σήμερα το γενικό πρόσταγμα να σου εξασφαλίσει τον τίτλο; (δεν είμαι και τόσο σίγουρος πια)

Υπενθύμιση Πετρίδη: Εφέτος μόνο μια ομάδα θα παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, (όχι 2 όπως πέρσι, με πιάνεις έτσι;).

Καθολική η απαίτηση του κόσμου: Αλλαγές παντού και ενίσχυση, τώρα!

Λάθη επί λαθών:
Νούνο Μοράις, δεν είναι κακός ο πάγκος, καλό θα του κάνει.
Παπάζογλου; Ρίισε; Νεκτάριος Αλεξάνδρου; - Τι; Ποιος; Πότε;
Πάρντο φέρει ευθύνη για κάποια τέρματα και δεν είναι μόνο απόψε.

Μαντούκα, ο τραυματισμός του θα τον κρατήσει εκτός δράσης, το γεγονός αυτό θα κάνει καλό σε "πολλούς". Ο Μαντούκα, είχε κακή ψυχολογία, η δε επιλογή του να κτυπήσει το πέναλτι ήταν πολύ εγωιστική, μάταια τον παρακαλούσε ο Στάθης να το κτυπήσει αυτός, ο Γουστάβο δεν ήθελε να ακούσει, είναι το 3ο πέναλτι που χάνει φέτος, είχαν προηγηθεί, το χαμένο πέναλτι με την Δόξα κι αυτό με την Ανόρθωση που τελικά μετέτρεψε σε γκολ στην επιστροφή της μπάλας, ο Στάθης.

Δύο ποδοσφαιριστές μας, στερήθηκαν το Χατ-Τρικ και κατ επέκταση το δικαίωμα να δώσουν την νίκη στην ομάδα. Ο Τζιμπούρ που έπρεπε να ήταν αυτός ο εκτελεστής του πέναλτι και στη συνέχεια, στην επιστροφή της μπάλας μετά την απόκρουση του πέναλτι, ο Πιέρος με το πλασέ του που έφυγε εκτός εστίας.

Γυμναστική:
Προς Γυμναστές: Πέραν των φυσικών τραυματισμών από τα μαρκαρίσματα σε κάποιο αγώνα, οιοσδήποτε άλλος τραυματισμός είναι ΑΦΥΣΙΚΟΣ. Δεν το χωράει ο νους, όλοι (σχεδόν) οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να υποφέρουν από μυϊκούς τραυματισμούς και να καταφεύγουν συνεχώς στην Σέρβα για θεραπεία εξπρές. Έχετε μεγάλη ευθύνη.

Fair Play
Στον τομέα αυτό, οι παίκτες της ΑΕΚ παίρνουν Όσκαρ Ηθοποιίας αφού μετά το 3-4 έπεφταν τρεις-τρεις, εντός αγωνιστικού χώρου, προφασιζόμενοι τους τραυματίες, άνευ λόγου και αιτίας. Στόχο είχαν το πάγωμα του παιγνιδιού και την κλοπή των 3 βαθμών με την λήξη.

Πανίκος Θεοδοσίου Cytavision
Το παιγνίδι το είδα από το γήπεδο, εξού και δεν είχαμε live περιγραφή από την ιστοσελίδα, και έχω άποψη για όλες (σχεδόν) τις φάσεις. Ερχόμενος στο γραφείο για το ρεπορτάζ έβαλα το παιγνίδι να το δω ξανά από την τηλεόραση. Ακούγοντας τον μόνιμο σχολιαστή της Cytavision, Θεοδοσίου, να κάνει περιγραφεί κάποιων φάσεων, έφριξα, για στάσου λέω, μήπως ήμουνα σε άλλο παιγνίδι;
Ο πιο πάνω "χαϊδεμένος" κύριος της Cytavision δεν είναι η πρώτη φορά που παίζει με την νοημοσύνη μας και προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα του ΑΠΟΕΛΛΙΣΤΑ. Οφείλει η Διοίκηση Πετρίδη, να ζητήσει από τον συνεργάτη μας την ΑΤΗΚ, την άμεση αντικατάσταση του, τουλάχιστον από τις μεταδόσεις το ΑΠΟΕΛ. 
ΑΠΟΕΛ 4-4 AEK
Διαιτησία:
Άφησα τελευταίο το θέμα διαιτησία, διότι όσα λάθη κι αν έγιναν από την σφυρίχτρα του Νικολαΐδη, σε καμία περίπτωση δεν αναιρούν τα πιο πάνω και ούτε είναι άλλοθι για κανέναν.
  • Κιτρίνισε πολύ νωρίς τα 2 κεντρικά αμυντικά ΧΑΦ της ομάδας μας.
  • Στο 12' και στην έξοδο του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, αν όντως ακούμπησε την μπάλα με τα χέρια στα 30 μέτρα εκτός περιοχής, όπως επιμένουν οι της Ανατολικής που είχαν καλύτερο οπτικό πεδίο από τους υπόλοιπους... τότε είναι απευθείας κόκκινη. Καμία τιμωρία.
  • Απόκρουση της μπάλας, καθαρά και με τα  2 χέρια από τον παίκτη της ΑΕΚ Καταλά, εντός της περιοχής. Πέναλτι και κόκκινη (ή τουλάχιστον κίτρινη), δεν δόθηκαν.
  • 18' μπορούσε και για κόκκινη στον Αμορίν, αντί κίτρινη, για σκληρό παίξιμο πάνω σε αντίπαλο (κτύπημα καράτε).
  • 48' ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του Παπάζογλου, έδωσε την κίτρινη κάρτα στον Ρίισε, για να μην αποβάλει το Τάσο.
  • Λανθασμένη υπόδειξη όφσαϊντ σε βάρος του Βινίσιους.
  • Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κινήθηκε προς τα εμπρός στη φάση του πέναλτι. Δεν διέταξε επανάληψη.
  • Ανέχτηκε τις σκόπιμες καθυστερήσεις με τους θεατρινίστικους τραυματισμούς των παικτών της ΑΕΚ.
  • Δεν κιτρίνισε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ για σκόπιμη και επανειλημμένη καθυστέρηση.
  • Δεν απόβαλε τον Φροξυλιά για δολοφονικό τάκλιν πάνω στον Μαντούκα.
  • Οι καθυστερήσεις δεν παίχτηκαν αφού αναλώθηκαν στην περίθαλψη των τραυματιών του θεάτρου του παραλόγου.




8 comments:

  1. George Charalambous16 December 2014 at 14:18

    ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ

    ReplyDelete
  2. Νικη Χατζηνεοφυτου Σκουφαριδου16 December 2014 at 14:34

    Συμφωνω σε ολα οσα γραφετε και απευθυνω και εγω εκληση στη διοικηση μας να λαβη αμεσα τα μετρα της διοτι το παρασκηνιο του παραλογου καλα κρατη τωρα ομως προτου να ειναι αργα
    ολα τα ερωτηματα εχουν αληθεια
    και οσο για τον κυριο θεοδοσιου συμφωνω απολυτα ειναι πολυ προκλητικος
    για την ενησχιση εδω και τωρα κατι πρεπει να γινη
    για τον κ Δωνη δεν εχω αποψη εαν μιλουσε με την κερκιδα διοτι δεν ακουσα απο εκει που ημουνα αλλα εαν εγινε ειναι απαραδεκτο διοτι ΠΟΤΕ δεν μιλας με τους οπαδους απλα μιλας με το εργο σου στο γηπεδο
    καλα δεν μηδενιζουμε τιποτα και δεν φταιει ο κ.Δωνης που γλυστρισε ο παικτης μας ουτε που εχασε το πεναλτυ ο Μαντουκα ουτε που ο τερμ.της αεκ εβαλε το ποδι του μπροστα στην εκτελεση του πεναλτυ ουτε που ο αχαπαρος ο διαιτητης τα εκανε θαλασσα .
    Εαν ω μη γενοιτο χαθη αυτος ο τιτλος θα ειναι μεγαλη καταστροφη για τον Α.Π.Ο.Ε.Λ για αυτο ΟΛΟΙ ας λαβουν τα μετρα τους

    ReplyDelete
  3. Νικη Χατζηνεοφυτου Σκουφαριδου17 December 2014 at 11:58

    Γινετε μεγαλο παρασκηνιο για να μην παρουμε το πρωταθλημα διοτι φοβουντε οτι θα ξεφυγουμε απο ολους εαν γινη ετσι
    για αυτο κανω εκληση στην αξια διοικηση του κ. Πετριδη να λαβη τα μετρα της διοτι ειναι πολυ φανερο πλεον οτι μας πολεμουν απο παντου
    π.χ.διαιτησια καρτες κιτρινες επιλεγμενα μας τραυματιζουν παικτες κλειδια (Μαντουκα) αυτος ο καρατιστας της αεκ
    οι τερματοφυλακες ολων των ομαδων ειναι προκλητικοτατοι οταν δοθη πεναλτυ στην ομαδα μας και οι ασχετοι διαιτητες κληνουν τα ματια καθε φορα οσο για τους κυριους αθλητικογραφους με μεγαλη μαεστρια ειναι αντιαποελιστες (μονο οταν εχουν δωρεαν οφελος ειναι με την ομαδα μας ταχα μου).
    Δεν νομιζω ΟΛΑ αυτα να ειναι τυχαια Κανετε κατι προτου να ειναι πολυ ΑΡΓΑ

    ReplyDelete
  4. George Charalambous17 December 2014 at 12:00

    Ο ΔΩΝΗΣ ΚΑΒΑΛΗΣΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ..ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΦΡΕΣΚΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ...ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΟΥΧΛΙΑΣΑΝ .....ΑΝ ΔΕΝ ΔΩ ΧΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΚΑΔΑ, ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΟΣ ΣΕΝΤΕΡΦΟΡ ,,ΑΡΤΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ..ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ ΑΛΩΝΕΥΤΗ ΚΑΙ ΕΦΡΑΙΜ...ΤΟΤΕ Ο ΔΩΝΗΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.....
    ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΕΞ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΑΜΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝ?
    ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ Ο ΑΛΕΞ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΔΩΝΗΣ? ΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ? ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΦΕΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΙΔΕ ΕΓΓΛΕΖΟΥ ΙΔΕ ΜΑΚΡΗΣ ΙΔΕ ΓΙΑΚΟΒΕΝΚΟ ΙΔΕ ΛΑΙΦΗΣ...ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ

    ReplyDelete
  5. Ime perıergos fıle mou Gıorgo na do posa lefta tha afısoun sta tameıa meta ta ekatomırıa pou pırame apo to Champıons league!!
    Oso gıa ta alla pou grafıs me vrıskoun apolıta sımfono.

    ReplyDelete
  6. Giorgo o alex paei ermis en mas kamnoun oi mitsioi ap oti fenete......

    ReplyDelete
  7. τελικά ούτε ο Αλεξ πάει στον Ερμή
    ο Φανιέρος θέλει να τον πιάσει μούχτη

    ReplyDelete
  8. doni ferton nou sou.....kani kavlies allages .......kavlies stisimo omadas....kani kollimata.........exis mia omada me mpatzet 11 ekatomiria.........apla pramata.........nektarios den mpori teliose san pektis epipedou........papazoglou kavlies shistes..........gkomez kathe vdomada na arkefki i endekada pou touton den ginete. ...zattin kanenas den katalave pia ine i thesi tou....oute koftis oute dekari oute sta ftera den mpori........pame parakato.......o kaka ti sou ekame???? o mantouka pleon den mpori pano apo liga piotika lepta.......an den mpori prosfere polla pire k polla apo to apoel ola exoun to telos tous....exase 3 penalti fetos...........o sertzio pou epekse ola ta mats os tora diladi den exi psixi????? o mantouka pire k polles anases k osoi leoun oti en krousmenos den katalavoun theo.......diladi prepi na men pezi gia na men postathi???? o rise giati na pezi stin thesi tou antoniade epidi en pio akrivos???? ferton nou sou k o monos logos na xathi touto to protathlima ise esi k kaknenas allos......pano apo ola to apoel k oxi oi appomares sou!

    ReplyDelete