Sunday 14 December 2014

Η πρώτη του ΙΒΑΝ κι η πρώτη του ΔΩΝΗ


Τα αποτελέσματα των 2 προπονητών του ΑΠΟΕΛ, στην πρώτη παρουσία τους, σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρώτη παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σαν προπονητής του ΑΠΟΕΛ, στους Ομίλους του Champions League ήρθε το 2009 και του Γιώργου Δώνη 5 χρόνια αργότερα, το 2014.

Θα κάνουμε ένα οδοιπορικό στους αγώνες που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ, κάτω από τις διαταγές των 2 καταξιωμένων προπονητών, στην πρώτη παρουσία τους στους χρυσοφόρους ομίλους.
2ος Προκριματικός
ΙΒΑΝ: Η ομάδα ξεκίνησε την πορεία της προς τους ομίλους από τον 2ο προκριματικό γύρο, αντιμετωπίζοντας την Streymur των νησιών Faroe. Ο πρώτος αγώνας έγινε στα Φαρόε, με νίκη του ΑΠΟΕΛ με 0-2, (Mirosavljević και Żewłakow) κι ο επαναληπτικός στην Λευκωσία, πάλι με νίκη του ΑΠΟΕΛ με 3-0 (Żewłakow, Αλεξάνδρου, και Mirosavljević) σύνολο τερμάτων 5-0.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...


ΔΩΝΗΣ: Λόγο της υψηλής βαθμολογίας που συγκέντρωσε στις 2 προηγούμενες παρουσίες του στους ομίλους, ο ΑΠΟΕΛ προσπέρασε τον 2ο γύρο και μπήκε κατευθείαν στον 3ο προκριματικό.
3ος Προκριματικός
ΙΒΑΝ: Ο 3ος προκριματικός γύρος, έφερε τον Ιβάν αντιμέτωπο με την Partizan Βελιγραδίου, ομάδα της πατρίδας του, Σερβίας. Ο 1ος αγώνας του ΓΣΠ βρήκε τον Ιβάν νικητή με 2-0, (Mirosavljević, Żewłakow) ενώ έχασε τον επαναληπτικό στο Βελιγράδι με 1-0. Η ομάδα πέρασε στα πλέϊ-οφς με σύνολο 2-1.

ΔΩΝΗΣ: Ο 3ος προκριματικός γύρος, ήταν ο πρώτος αγώνας του ΔΩΝΗ στον θεσμό του Champions League. Η κλήρωση, έφερε στον δρόμο του την Φινλανδική Helsinki. Ο 1ος αγώνας στο Ελσίνκι έληξε ισόπαλος 2-2, (De Vincenti, Sheridan) κι ο επαναληπτικός στο ΓΣΠ, με νίκη του ΑΠΟΕΛ 2-0, ( Sheridan, De Vincenti).
Πλέϊ-Οφς
ΙΒΑΝ: Στα πλέϊ-οφς, ο Ιβάν αντιμετώπισε την Copenhagen Δανίας. Ο 1ος αγώνας στην Κοπεγχάγη έληξε με ήττα για το ΑΠΟΕΛ με 1-0. Στον συγκλονιστικό επαναληπτικό του ΓΣΠ, και μπροστά σε 22,000 (21,133) παραληρούντες Αποελλίστες, ο ΙΒΑΝ πήρε την πρόκριση με νίκη 3-1 με 2 τέρματα του Χρύση Μιχαήλ και 1 του Kosowski, σύνολο 3-2.

ΔΩΝΗΣ: Στα πλέϊ-οφς, ο Δώνης κληρώθηκε κι αυτός με ομάδα από την Δανία, την Aalborg. Ο 1ος αγώνας έγινε κι αυτός στην Δανία μα τον Δώνη να παίρνει την ισοπαλία 1-1 με γκολ του Vinicius. Στον επαναληπτικό του ΓΣΠ, ο ΑΠΟΕΛ μπροστά σε 19,000 (18,746) φίλους της ομάδας, νίκησε με 4-0 και πήρε την πρόκριση για τους ομίλους, με τέρματα των: Vinicius, De Vincenti, Αλωνεύτη και Sheridan, σύνολο 5-1.
ΟΜΙΛΟΙ
ΙΒΑΝ: Η πρώτη είσοδος στους ομίλους, έφερε τον Στρατηγό αντιμέτωπο με την ΤΣΕΛΣΙ του Carlo Ancelotti και των αστέρων Terry-Lampard-Anelka, της ΑΘΛΕΤΙΚΟ Μαδρίτης του Abel Resino και των αστεριών Agüero-Forlán, και της ΠΟΡΤΟ του Jesualdo Ferreira, των αστεριών Falcao-Hulk.

  1. Στον 1ο αγώνα της Μαδρίτης, ο ΙΒΑΝ θα γράψει ιστορία με τον 1ο εκτός έδρας βαθμό του ΑΠΟΕΛ σε ομίλους, με το ισόπαλο 0-0.
  2. Ο 2ος αγώνας ήταν στο ΓΣΠ με αντίπαλο την ΤΣΕΛΣΙ. Νικήτρια η Λονδρέζικη ομάδα με 0-1, με σκόρερ τον Anelka και το ΓΣΠ να μαζεύει 20,000 κόσμο για τον 1ο εντός έδρας αγώνα του ΑΠΟΕΛ σε ομίλους.
  3. Ο 3ος έγινε στο Όπορτο με αντίπαλο την ΠΟΡΤΟ. Η ομάδα μας προηγήθηκε με 0-1 με αυτογκόλ του Pereira και στη συνέχεια με 2 προσωπικά τέρματα του Hulk, η ΠΟΡΤΟ πήρε τελικά τη νίκη με 2-1.
  4. Στον 4ο αγώνα που έγινε στη Λευκωσία, ήταν η σειρά μας να φιλοξενήσουμε την ΠΟΡΤΟ, η οποία και ήταν η νικήτρια του αγώνα με 0-1 με τέρμα του Falcao. Στο ΓΣΠ μαζεύτηκαν 21,000 (20,825) θεατές.
  5. Ο 5ος αγώνας του ομίλου έγινε στο ΓΣΠ με αντίπαλο την ΑΘΛΕΤΙΚΟ και τον ΙΒΑΝ να παίρνει το 2ο βαθμό στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ σε ομίλους με τον Mirosavljević να ανοίγει νωρίς το σκορ και τους Μαδριλένους να ισοφαρίζουν στο 3ο τέταρτο του αγώνα. Τελικό σκορ 1-1, με ρεκόρ εισιτηρίων 21,185, ενώ στις κερκίδες ήταν πέραν των 22,000.
  6. Η 3η θέση του Ομίλου θα παιζόταν στον 6ο και τελευταίο αγώνα του ομίλου με αντίπαλο την ΤΣΕΛΣΙ στο Λονδίνο. Πέραν τον 4,000 φίλων της ομάδας μας βρέθηκαν στο Στάμφορτ Μπριτζ για να δουν τα παιδιά του ΙΒΑΝ να διεκδικούν τις πιθανότητες τους για συνέχιση του Ευρωπαϊκού οράματος. Ονειρικό ξεκίνημα με γκολ του Πολωνού Marcin Żewłakow στο 6', για να απαντήσει η Τσέλσι με 2 γκολ με τους Essien και Drogba, και να ισοφαρίσει ο Mirosavljević σε 2-2, που ήταν και το τελικό σκορ, 3 λεπτά πριν από το τέλος.  

Η ομάδα τερμάτισε στην 4η θέση με 3 βαθμούς από 3 ισοπαλίες. Πέτυχε 4 τέρματα και δέχθηκε 7.

Οι σκόρερς του ΙΒΑΝ στους Ομίλους:
  • Mirosavljević 2
  • Żewłakow 1
  • Pereira 1 (αυτογκολ)
Ο ΙΒΑΝ χρησιμοποίησε 20 ποδοσφαιριστές στους 6 αγώνες: Δ.Χιώτης,  J.Broerse, Paulo Jorge, Σ.Πουρσαϊτίδης, N.Morais, K.Kosowski, A.Haxhi, Κ.Χαραλαμπίδης, Η.Pinto, Χρ.Μιχαήλ, Żewłakow, Μ.Ηλία, N.Mirosavljević, Μ.Breška, Χρ.Κόντης, Ν.Αλεξάνδρου, Β.Grncharov, Μ.Σατσιάς, Jean Paulista, Α.Παπαθανασίου.

ΔΩΝΗΣ: Το βάπτισμα του πυρός του κόουτς ΔΩΝΗ σε ομίλους, ήταν και το πιο δύσκολο, αφού η κλήρωση αποδείχτηκε ιδιαίτερα σκληρή μαζί του, αφού τον έβαλε στον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης, με αντίπαλους τα φαβορί για την κατάκτηση του Τροπαίου, Μπαρτσελόνα και Παρίς Σεντ Ζερμέν, ενώ ο 3ος της παρέας, Άγιαξ, δεν θέλει κι ιδιαίτερες συστάσεις για το πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Η Μπαρτσελόνα του Luis Enrique και των αστεριών Messi-Neymar, η ΠΑΡΙΣ του Laurent Blanc και των αστέρων Cavani-Lavezzi (ο Ιμπραίμοβιτς ήταν τραυματίας) και ο Αίαντας του Frank de Boer με τα αστέρια Schöne-Milik-Sigþórsson, αποδείχτηκαν ανίκητοι αντίπαλοι για τον πρωτάρη προπονητή σε αγώνες του ΤΣ.Λ. Γιώργο ΔΩΝΗ.

  1. Στον 1ο αγώνα στην Βαρκελώνη, ο ΔΩΝΗΣ θα παρατάξει την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο με 4-4-1-1 με όλους τους παίκτες να έχουν αμυντικά καθήκοντα. Το πλάνο βγήκε, αλλά η ήττα ήταν αναπόφευκτη, το σκορ όμως έμεινε μόνο στο 1-0, κι αν ο Μαντούκα ήταν πιο εύστοχος στο σουτ του στο τέλος του αγώνα, τώρα θα μιλούσαμε για θρίαμβο τεραστίων διαστάσεων.
  2. Ο 2ος αγώνας ήταν στο ΓΣΠ με αντίπαλο τον ΑΓΙΑΞ, ένα παιγνίδι που έπρεπε να κερδίσει αν ήθελε να διεκδικήσει κάτι, παρά το καλό παιγνίδι του ΑΠΟΕΛ, η ομάδα έμεινε στο 1-1 με τον Gustavo Manduca να ισοφαρίζει από το σημείο του πέναλτι. 18,000 κόσμος στις κερκίδες (17,190) είδε τον 1ο αγώνα του ΔΩΝΗ σε ομίλους του ΤΣ.Λ.στο ΓΣΠ.
  3. Ο 3ος αγώνας ήταν και πάλι στο ΓΣΠ, αυτή τη φορά αντίπαλος η φιλόδοξη ΠΑΡΙ, η οποία και κέρδισε τελικά με 0-1 με τον Νταβίντ Λουίζ να στερεί από την ομάδα μας τον 1 βαθμό με τη κεφαλιά που "έβγαλε" την μπάλα από τα δίκτυα. 19,000 (18.659) θεατές βρέθηκαν στις κερκίδες του ΓΣΠ για να στηρίξουν το ΑΠΟΕΛλί.
  4. Ο 4ος αγώνας έγινε στο Παρίσι και στο στάδιο Παρκ Ντε Πρενς, νικητές και πάλι οι Γάλλοι με 1-0. Ξεχωριστή αναφορά στην χαμένη ευκαιρία του Νούνο Μοράϊς που από το 1 μέτρο κατάφερε να μην σκοράρει.
  5. Ο 5ος αγώνας ήταν ο τελευταίος στο ΓΣΠ για τον ΔΩΝΗ, στην πρώτη του παρουσία στους Ομίλους του ΤΣ.Λ. με τον ΑΠΟΕΛ. Αντίπαλος η φημισμένη Μπαρτσελόνα με τα μεγαλύτερα αστέρια του πλανήτη μας. Όσα με κόπο και μόχθο κτίστηκαν στα προηγούμενα παιγνίδια, έγιναν συντρίμμια μέσα σε 60 λεπτά. Από το 27' μέχρι το 87' ο Messi έκανε πάρτι, πετυχαίνοντας 3 τέρματα, ενώ ο Suárez είχε ανοίξει το σκορ με το πρώτο του γκολ για την Μπάρτσα. Τελικό σκορ 0-4. Θεατές 21,000 (20.626). 
  6. Ο 6ος και τελευταίος αγώνας δόθηκε στο Άμστερνταμ Αρένα, με τον ΘΡΥΛΟ να θέλει μόνο νίκη για να συνεχίσει στους 32 του Γιουρόπα λιγκ, κάτι που αποδείχθηκε εκτός δυνατοτήτων για τον ΔΩΝΗ και τους παίκτες του. Το τελικό 4-0, σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πλήρη εικόνα του παιγνιδιού, όμως δυστυχώς αυτό ήταν το τελικό σκορ. Πάνω από 3,000 φίλοι του Θρύλου, ταξίδεψαν για χάρη του στο Άμστερνταμ.

Η ομάδα τερμάτισε στην 4η θέση με 1 βαθμό από 1 ισοπαλία. Πέτυχε 1 τέρμα και δέχθηκε 12.

Ο σκόρερ του ΔΩΝΗ στους Ομίλους:
  • Gustavo Manduca 1 (πέναλτι)
Ο ΔΩΝΗΣ χρησιμοποίησε 21 ποδοσφαιριστές στους 6 αγώνες: U.Pardo, Carlão, M.Sérgio, Μ.Αντωνιάδης, Α.Παπάζογλου, N.Morais, T.Gomes, Γ.Εφραίμ. Vinicius, Ν.Αλεξάνδρου, C.Sheridan, Π.Σωτηρίου, Σ.Αλωνεύτης, Κ.Αρτυματάς, J.Guilherme, T.DeVincenti, G.Manduca, R.Djebbour, Ν.Ιωάννου, J.Riise, Κ.Χαραλαμπίδης.


Επιμέλεια άρθρου Α.Ευαγόρου > apoelgroup.com

11 comments:

  1. ΔΩΝΗΣ!

    ReplyDelete
  2. Kyriakos Kyriakou14 December 2014 at 22:11

    Ivan me 1000

    ReplyDelete
  3. Savvas Mpilis PanaGi14 December 2014 at 22:11

    Ivan 100000

    ReplyDelete
  4. Fanos Yiannikouris14 December 2014 at 22:12

    EKTIMO POLI TON DONI EXI KANI POLLI DOULIA STON APOEL...TA THEMELIA OMOS TA EVALE O IVAN YIA NA KTIZONTE PANO KENOURGES ENTEKADES..BRAVO KE STOUS 2.

    ReplyDelete
  5. George Charalambous14 December 2014 at 22:13

    ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Ο ΑΠΟΕΛ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΛΕΝΤΟΥΝ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

    ReplyDelete
  6. Να έλειπαν αυτές οι εμμονές του Δώνη.... θα ήταν όλα πιο καλά

    ReplyDelete
  7. Xaralampos Nikolaou14 December 2014 at 23:22

    ntropi na xexorisoume to doni me ton ivan kai i 2 eprosferan polla

    ReplyDelete
  8. Δωνις

    ReplyDelete
  9. Γιωργος παρασχου14 December 2014 at 23:23

    O neos ine oreos. Ala o palios ine alios

    ReplyDelete
  10. Κωνσταντίνος Γ.14 December 2014 at 23:25

    ο Δώνης του χρόνου εννα είναι πιο καλλίτερος

    ReplyDelete