Saturday 20 December 2014

Ερμής - ΑΠΟΕΛ, Στο Δάσος για... το Τρίποντο


Ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού αγώνα είναι στο κόκκινο. Ύψιστου κινδύνου και μέγιστου ρίσκου, δεδομένων των πολλών απουσιών βασικών στελεχών.

Εκτός ομάδας βρίσκονται αρκετοί εντεκαδάτοι ποδοσφαιριστές κι ο ΔΩΝΗΣ καλείται να βρει την λύση να καλύψει το κενό που αφήνει η απουσίας τους, με στόχο το τρίποντο κόντρα στην μόνη ομάδα που μας νίκησε φέτος σε τοπικό επίπεδο, στον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το Σούπερ-Καπ της ΚΟΠ.

Ο Μοράϊς, ο Αμορίν,  ο Μαντούκα, ο Εφραίμ, ο Χαραλαμπίδης κι ο Ντε Βινσέντι. Οι πρώτοι δύο απουσιάζουν, λόγο καρτών, οι άλλοι τέσσερις λόγο τραυματισμών. Πρόβλημα με τους "κοιλιακούς", παρουσιάζει  κι ο Σέρινταν που είναι όμως στην αποστολή.

Σήμερα αναμένεται να δούμε τον Μάριο Αντωνιάδη να επιστρέφει, παίρνοντας θέση στο αρχικό σχήμα και στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Ρίισε να μένει στον πάγκο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
Ο Μάριο Σέρτζιο θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Πορτογάλλος αμυντικός δεν έχει χάσει λεπτό, από όλους τους αγώνες της ομάδας, αυτό όμως αναμένεται να αλλάξει αφού βρίσκεται στο όριο των 3 κίτρινων καρτών και σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία να πάρει την 4η, αφού ο αγώνας που ακολουθεί με την Αγία Νάπα, προσφέρεται για να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής που προνοούν οι κανονισμοί.

Στο κέντρο της άμυνας, επιστρέφει ο Καρλάο, που τόσο μας έλειψε με την ΑΕΚ, ενώ παρτενέρ του αναμένεται να είναι ο Παπάζογλου παρά την κριτική που δέχθηκε για την 4αρα που δεχθήκαμε στη προηγούμενη αγωνιστική. Η ευθύνη σε εκείνο το παιγνίδι ήταν συλλογική και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φορτωθεί στον Τάσο. Το δίδυμο Καρλάο-Παπάζογλου είχε δοκιμαστεί ξανά στον αγώνα του πρώτου γύρου και με αντίπαλο και πάλι τον Ερμή λόγο αναγκαστικής αλλαγής του Αμορίν στο 17'. Η ομάδα μας πήρε τη νίκη 1-0, με τέρμα του Σέρινταν, 3 λεπτά πριν από το τέλος.

Ο Πάρντο διατηρεί τη θέση του κάτω από τα δοκάρια της ομάδας.

Στα Χαφ θα δούμε, λογικά, τον Αρτυματά να παίρνει θέση δίπλα από τον Βινίσιους καλύπτοντας την θέση του τιμωρημένου Νούνο Μοράϊς. Είναι η ευκαιρία του Κωστάκη για μια εμφάνιση τύπου, Λαίφη - Οικονομίδη και των άλλων παιδιών της Εθνικής, που με τις εμφανίσεις τους έκαναν τους πάντες να ασχολούνται μαζί τους... τους εδόθησαν όμως οι ευκαιρίες κι από τον πάγκο που μονίμως (ελέω ΒΙΝΙ-ΝΟΥΝΟ) βρίσκεται ο Παραλιμνίτης μέσος, δεν μπορεί να αναδειχθεί. Σήμερα είναι η ευκαιρία του, σε ένα παιγνίδι που παίζεται, μόλις 10 λεπτά μακρυά από την γενέτειρα του.

Στα άκρα αναμένεται να δούμε, τον Τιάγκο Γκόμες να παίρνει θέση στο δεξί φτερό και τον Στάθη Αλωνεύτη στο αριστερό με τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου να αποτελεί την μόνη εναλλακτική επιλογή είτε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης είτε σαν αλλαγή.

Στην κορυφή της επίθεσης, ο Ραφίκ Τζιμπούρ περιμένει τον παρτενέρ του. Αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Σέρινταν, λογικά ο Ιρλανδός θα είναι αυτός που θα πάρει την θέση. Ο Πιέρος Σωτηρίου θα αποτελέσει την πρώτη βοήθεια από τον πάγκο εκτός κι αν ο ΔΩΝΗΣ θελήσει να συνεχίσει από εκεί που έμεινε με την ΑΕΚ, τότε σε τέτοιο ενδεχόμενο, οι Πιέρος / Ραφίκ θα αποτελέσουν και την βασική γραμμή κρούσης.

Η 20μελή αποστολή του ΑΠΟΕΛ:

Pardo, Διονύσης Χιώτης, Τάσος Κίσσας, Sergio, Ανδρέας Χριστοφίδης, Riise, Μάριος Αντωνιάδης, Νικόλας Ιωάννου, Carlao, Kaka, Τάσος Παπάζογλου, Vinicius, Κωστάκης Αρτυματάς, Gomes, Παπαφώτης, Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Στάθης Αλωνεύτης, Sheridan, Djebbour, Πιέρος Σωτηρίου.

Τηλεοπτική κάλυψη:
Ο αγώνας αρχίζει στις 17:00 και θα είναι τηλεοπτικός για τους συνδρομητές της Cytavision από το κανάλι Cytavision Sports 2.
Κανάλι 202

 και από τον υπολογιστή σας σε Cytanet Live Streaming με κόστος €7.06

Live κάλυψη θα υπάρχει από την ιστοσελίδα μας apoelgroup.com και από το twitter.com/apoelgroup #APOEL

Εισιτήρια:
Στις 15:30 θα ανοίξουν τα ταμεία στο Δασάκι για τους φίλους του ΑΠΟΕΛ. €15 το κανονικό, €10 το μαθητικό και δωρεάν τα παιδικά εισιτήρια.

Οι Πορτοκαλί:
ΟΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ..
90' ΛΕΠΤΑ ΦΩΝΗ
ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:
Διαιτητής   ΘΩΜΑΣ ΜΟΥΣΚΟΣ
Α' Βοηθός Διαιτητής   ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΡΙΝΟΥ
Β' Βοηθός Διαιτητής   ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΛΕΚΗΣ

Τέταρτος Διαιτητής:   ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

1ος Επιπρόσθετος Διαιτητής   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΣΙΑΣ
2ος Επιπρόσθετος Διαιτητής   ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΛΙΑ

Παρατηρητής   ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΒΑΡΝΑΒΑ

Προϊστορία ΔΩΝΗ με ΕΡΜΗ:
Ο ΑΠΟΕΛ κάτω από τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη, μετρά 4 νίκες και 3 ήττες σε σύνολο 7 παιγνιδιών, κανένας αγώνας δεν έληξε ισόπαλος.

13/09/14 Πρωτάθλημα
ΑΠΟΕΛ 1-0 Ερμής

13/08/14 Σούπερ-Καπ
ΑΠΟΕΛ 1-2 Ερμής

21/05/14 Τελικός Κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ 2-0 Ερμής

26/04/14 Πρωτάθλημα
ΑΠΟΕΛ 1-2 Ερμής

23/03/14 Πρωτάθλημα
Ερμής 1-2 ΑΠΟΕΛ

01/02/14 Πρωτάθλημα
ΑΠΟΕΛ 3-0 Ερμής

19/10/13 Πρωτάθλημα
Ερμής 2-0 ΑΠΟΕΛ

ΕΡΜΗΣ:
Ο προπονητής του Ερμή, Νικόδημος Παπαβασιλείου θα έχει μαζί του, για τον αγώνα, τους ακόλουθους 20 ποδοσφαιριστές:

Μάρτιν Μπογκατίνοφ, Δημήτρης Στυλιανού, Άθως Χρυσοστόμου, Μαρτίνος Χριστοφή, Μουσταφά, Γιώργος Κατσιατής, Ιφεάνι Ονίλο, Ντε Πίνα, Παουλίνιο, Μπέσαρτ Ιμπραίμι, Λουίς Μοράν, Έντβιν Ουόν, Ντε Αζεβέδο, Ιωάννης Ταραλίδης, Ανδρέας Παπαθανασίου, Κωνσταντίνος Σαμάρας, Ντράγκαν Ζάρκοβιτς, Αναστάσης Δημητρίου,Θεοκλή και Μαθιού Μπέμπα.

Εκτός για τον Ερμή, είναι ο Τσίνα που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΟΕΛ:
Ο Mario Sergio είναι στις 3 κίτρινες κάρτες, το πιθανότερο είναι να "ζητήσει" την 4η με τον Ερμή, για να εκτίσει την ποινή της 1 αγωνιστικής με την Αγία Νάπα.
Από 2 κίτρινες κάρτες, έχουν οι:
Vinicius, Riise, Αρτυματάς και Παπάζογλου

Οι σημερινοί αγώνες:
17:00 Ομονοια-Νέα Σαλαμίνα
17:00  Ερμής-ΑΠΟΕΛ
18:00  Οθελλος- Εθνικός
19:00   Αγία Νάπα-Απολλωνας

No comments:

Post a Comment