Saturday 6 December 2014

Rafik Djebbour "ο εκτελεστής" του ντέρμπι

Ο Αλγερινός έχει σκοράρει αρκετά τέρματα στην καριέρα του, 64 σύνολο, αλλά το χθεσινό ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστό.

Ήρθε στην κρισιμότερη στιγμή του ντέρμπι όπου και έκρινε την τελική έκβαση του αγώνα, χαρίζοντας έτσι στην ομάδα του το πολύτιμο τρίποντο και την πολυτέλεια να συνεχίσει ο ΑΠΟΕΛ ανενόχλητος, να βλέπει τις υπόλοιπες ομάδες, μόνος, από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Rafik Djebbour "ο εκτελεστής" του ντέρμπι.

Το γκολ του Τζίμπουρα ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή και για την ίδια την καριέρα του ποδοσφαιριστή, αφού η κριτική που δεχόταν (από όλους μας) τις τελευταίες μέρες καθώς και οι φήμες για αποδέσμευση του τον Γενάρη, είχαν την τιμητική τους σε όλα τα Μίντια και κοινωνικά δίκτυα. Ο Τζίμπουρας όμως, είχε δηλώσει ότι θα τιμήσει το συμβόλαιο του και χθες το "σφράγισε" με τον καλύτερο τρόπο, χαρίζοντας μας το 3ο πολύτιμο τρίποντο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
Το Κυπριακό ντέρμπι της Παρασκευής στο ΠΑΠ, ανάμεσα σε ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ, ήταν το πρώτο για τον Τζίμπουρα ενώ μέχρι τώρα, έχει αγωνιστεί συνολικά σε 8 παιγνίδια πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ.

Το τέλειο σενάριο...

Το γκολ που πέτυχε στο ΠΑΠ εναντίον του Καμίνσκι, ήταν το 3ο του στο Κυπριακό πρωτάθλημα ενώ για τον πανηγυρισμό του τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή της συνάντησης, Λεόντιο Τράττο.

Το χρονόμετρο έγραφε 80', έμεναν μόνο 8 λεπτά πριν από την λήξη της συνάντησης, συν οι όποιο χρόνοι καθυστερήσεων. Όλοι πλέων είχαμε  συμβιβαστεί με την ιδέα της ισοπαλίας, αφού η ανόρθωση είχε κάνει 1 εξαιρετικό παιγνίδι μέχρις εκείνο το σημείο, σε αντίθεση με την ομάδα μας που δεν βλεπόταν, κυρίως στο πρώτο μέρος.
Κι όμως ήταν η ομάδα μας που έχασε 2 πολύ κλασσικές ευκαιρίες, η πρώτη στο 53' με τον Αλωνεύτη να μην σημαδεύει σωστά κι η ευκαιρία να κάνει φτερά και η 2η με τον Σέρτζιο στο 62' να σημαδεύει το δοκάρι.
Πριν καν συμπληρωθεί το 80λεπτο (80'+55), ο Μάριο Σέρτζιο βρέθηκε μόνος στο δεξί φτερό της επίθεσης μετά από μαγική μπαλιά που δέχθηκε από τον 200αρι Νούνο Μοράϊς απ'το κέντρο του γηπέδου, αμέσως ο σούπερ Μάριο σημάδεψε τον Τζίμπουρα που βρισκόταν στην καρδιά της άμυνας της ανόρθωσις προς το 2ο δοκάρι, του έβγαλε την ψηλοκρεμαστή μπαλιά ακριβείας, κι ο Τζίμπουρας άπλωσε το αριστερό του πόδι και με προβολή πλασέ, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, αφήνοντας τον Καμίνσκι ανήμπορο να αντιδράσει, νικώντας ακόμα και τον προσωπικό του φρουρό. 0-1.
Ο Ραφίκ είχε μπει στο παιγνίδι στο 59', αντικαθιστώντας τον Γουστάβο Μαντούκα. 
Λογαριαμό στο ΠΑΠ...

Το ΠΑΠ τείνει να εξελιχθεί στο αγαπημένο του γήπεδο, αφού σ' αυτό σκόραρε και το νικητήριο γκολ κόντρα στον Οθέλλο, 1-2, όπου χάρισε στον ΑΠΟΕΛ, το 1ο προσωπικό του τρίποντο.

Λογαριασμό με τα Κυπριακά δίκτυα, άνοιξε στις 6 του Οκτώβρη με τον Οθέλλο στη νίκη με 1-2, ενώ στις 26 του ιδίου μήνα στο ΓΣΠ, είχε κάνει τα τέρματα του 2, χαρίζοντας έτσι στον ΑΠΟΕΛ ακόμα 1 "τρομοκρατικό" τρίποντο με την Σαλαμίνα, ενώ χθες πέτυχε το "3 στα 3" με το 3ο γκολ και το 3ο τρίποντο, με θύμα του αυτή τη φορά την ανόρθωση.
Ο Τζίμπουρας, αποκτήθηκε για να βοηθήσει στην Ευρώπη... μέχρι στιγμής, ξελασπώνει τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο.
Τα 3 γκολ του Τζιμπούρ στο Κυπριακό πρωτάθλημα, είναι τα περισσότερα που πέτυχε εκτός Ελλάδος. Στην Σίβασπορ Τουρκίας πέτυχε 2 και στην Νότινγκαμ Αγγλίας 1.
Μπορεί ο φετινός ΑΠΟΕΛ να σκοράρει με το "σταγονόμετρο", όμως όλα του τα τέρματα είναι για σεμινάριο.

Επιμέλεια άρθρου: Α.Ευαγόρου | @apoelgroup

No comments:

Post a Comment