Friday 3 July 2015

Η συνέντευξη Iñaki Astiz στην Anita Kobylińska για το Πολωνικό κρατικό ραδιόφωνο

Στο Πολωνικό κρατικό ραδιόφωνο Polskie Radio SA και στη ραδιοφωνική παραγωγό Anita Kobylińska, μίλησε ο Ισπανός αμυντικός ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Iñaki Astiz. Η συνέντευξη του Astiz στο ραδιόφωνο Polskie Radio SA του Radio Gdansk, έγινε στις 27/6 όταν ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπισε την LECHIA GDANSK σε φιλικό παιγνίδι προετοιμασίας όπου ως γνωστό ηττήθηκε με 4-1.

Συνέντευξη:
Anita: Βρισκόμαστε στο Gdansk, εδώ που έπαιξες για τελευταία φορά με τη φανέλα της Legia Warsaw και τώρα ξανά εδώ, για πρώτη φορά με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Ποιες οι πρώτες σου εντυπώσεις από αυτή την αλλαγή;

Astiz: Όπως το είπες, έπαιξα 2 παιγνίδια στο Gdansk σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και νιώθω πάντα ωραία όποτε έρχομαι εδώ. Έχω φίλους εδώ που παίξαμε μαζί ποδόσφαιρο και εξακολουθώ να διατηρώ επαφή μαζί τους.

Βρίσκομαι στον ΑΠΟΕΛ μόνο μερικές μέρες και προσπαθώ  το συντομότερο δυνατόν να προσαρμοστώ στο νέο περιβάλλον και στο κλίμα της ομάδας, και να γνωρίσω καλύτερα τους συμποδοσφαιριστές μου.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ...                Περισσότερα
Όλοι στην ομάδα είναι πολύ καλοί και αντιμετωπίζουν ευχάριστα τους νέους παίκτες.
Στο επικοινωνιακό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη γλώσσα αφού όλοι μιλούν Αγγλικά, ενώ υπάρχουν αρκετοί Βραζιλιάνοι και Πορτογάλλοι και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό.


Anita: Ο ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερη ομάδα από την Legia;

Astiz: Ο ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο είναι ότι είναι η Legia στην Πολωνία.
Πάντα πρωταγωνιστεί και κάθε χρόνο αγωνίζεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.
Τα τελευταία χρόνια είχε πολύ σημαντική παρουσία στην Ευρώπη με πολύ εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ πριν 3 χρόνια έφτασε μέχρι τους 8 του Champions League κι αυτό τα λέει όλα.
Την περασμένη χρονιά ήταν στον ίδιο όμιλο με την Barcelona, την PSG και τον Ajax.
Νομίζω ότι η Legia έχει την ομάδα και μπορεί να παλέψει για τους ίδιους στόχους και αυτό είναι κάτι που εύχομαι.

Anita: Σαν ποδοσφαιριστής δεν έχεις ταξιδέψει πολύ στη ποδοσφαιρική σου καριέρα. Αρχικά έπαιξες για 6 χρόνια στην Ισπανική Osasuna. Τι είναι αυτό που θυμάσαι περισσότερο από τη συγκεκριμένη περίοδο;

Astiz: Μέχρι τα 17 μου, έπαιξα σε 2 τοπικές ομάδες στην Pampeluna. Πήγα στην Osasuna ακριβώς στα 17 και έφυγα στα 23. Εκεί είναι που έμαθα τα περισσότερα. Οι προηγούμενες ομάδες δεν είχαν τον επαγγελματισμό της Osasuna, και είναι εδώ που κατάλαβα τι πραγματικά είναι το ποδόσφαιρο.

Anita: Δεν είχες την ευκαιρία να μείνεις στην Ισπανία; Δοκίμασες να μείνεις ή δεν το ήθελες;

Astiz: Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να πάω δανεικός, και τότε είναι που παρουσιάστηκε η ευκαιρία με την Legia. Όταν έφθασε η προσφορά, δεν την απέρριψα, διότι τέτοιες ευκαιρίες συνήθως δεν παρουσιάζονται συχνά.
Η πρώτη χρονιά στην Λέγκια ήταν εξαιρετική κι όταν έληξε η υποσχετική και γύρισα στην Pampeluna, στη θέση που έπαιζα υπήρχε πλεονασμός από μεγαλύτερους παίκτες κι εκεί κατάλαβα ότι δεν θα έπαιζα.
Τότε ήρθε η νέα προσφορά από την ΛΕΓΚΙΑ για συμβόλαιο 5 χρόνων. Δεν προβληματίστηκα καθόλου, υπέγραψα αμέσως το νέο 5ετές συμβόλαιο.

Anita: Και άφησες μιαν ηλιόλουστη χώρα για χάρη μιας άλλης χώρας, που η μεγαλύτερη εποχή του χρόνου είναι ο Χειμώνας; Πως το αντιμετώπισες αυτό, στην αρχή;

Astiz: Μέχρι τον Οκτώβρη-Νοέμβρη, οι θερμοκρασίες στην Βαρσοβία και γενικά στην Πολωνία είναι καλές. Μετά όμως οι μέρες μικραίνουν, σκοτεινιάζει νωρίς και σε κανέναν δεν αρέσει αυτό. Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν με ενόχλησαν ιδιαίτερα. Είμαι από την Pampeluna κι εκεί οι Χειμώνες έχουν διάρκεια, μας λένε "Βόρειους" και "Βουνίσιους" άρα είμαι συνηθισμένος. :)

Anita: Τι ήταν ανυπόφορο;

Astiz: Η τροχαία κίνηση. Στην Pampeluna, δεν βίωσα ποτέ τέτοια εμπειρία. Στη Βαρσοβία κατά τις ώρες αιχμής χρειαζόμουν παραπάνω από μια ώρα για να πάω στον προορισμό μου κι αυτό με εκνεύριζε αφάνταστα.

Anita: Τι είχε η Πολωνία που σε κράτησε εδώ για 8 χρόνια; Δεν ήταν μια χρονιά ή δυο... ήταν οχτώ ολόκληρες χρονιές.

Astiz: Όταν υπέγραψα με την Legia το 5ετες συμβόλαιο, συνήθισα στο γεγονός ότι θα είμαι πια εδώ.
Έπαιζα σε μια ομάδα που κάθε χρόνο διεκδικούσε το πρωτάθλημα και κάθε χρόνο ήταν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Στη συνέχεια γνώρισα τη γυναίκα μου την Dominika, που είναι από την Πολωνία, και είμαστε μαζί 5 χρόνια τώρα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος, ήταν κι αυτός ένας από τους λόγους.

Anita: Υπήρχαν αρκετά σενάρια που έκαναν λόγο ότι ήσουν πολύ κοντά για να παίξεις τη νέα χρόνια με την Lechia Gdansk. Έτσι έχουν τα πράματα ή είναι διαδόσεις;

Astiz: Ναι είναι αλήθεια. Είμασταν  σε επαφές και είχαμε πολύ προχωρημένες διαπραγματεύσεις, κι όλα οδηγούσαν στο ότι θα μετακόμιζα στο  Gdansk.
Κυριολεκτικά την υστάτη, ήρθε η προσφορά του ΑΠΟΕΛ.
Μου πήρε αρκετή ώρα να τη σκεφτώ, διότι στο Gdansk έχω αρκετούς φίλους και είναι ευχαριστημένοι που παίζουν εδώ. Η πόλη είναι πανέμορφη.
Στο τέλος αποφάσισα ότι ήθελα μια νέα εμπειρία και μια νέα πρόκληση για να παίξω ποδόσφαιρο σε μια νέα χώρα, εξάλλου όπως είπες έζησα στην Πολωνία 8 χρόνια.
Στην ουσία ήθελα την αλλαγή στην καριέρα μου σε μια νέα χώρα, και να δω πως είναι το ποδόσφαιρο σε ένα άλλο πρωτάθλημα.

Anita: Και είσαι πίσω στην "καλοκαιριά" (καλό καιρό).

Astiz: :) Ναι, σίγουρα. Όταν έφτασα το Σάββατο, η θερμοκρασία ήταν στους 30 βαθμούς. Η προπόνηση της ομάδας ξεκινά στις 8:00 το πρωί λόγο τον υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν κατά την διάρκεια της μέρας. Όπως μου έχουν πει, οι θερμοκρασίες τον Αύγουστο είναι συνήθως γύρω στους 40 βαθμούς, αρά θα δούμε πως θα είναι αυτή η "καλοκαιριά" :)

Anita: Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, καλή επιτυχία και καλή συνέχεια.

Astiz: Ευχαριστώ!



Ποια είναι η Anita Kobylińska:
Anita*7
Αρκετοί είναι οι διάσημοι πέρασαν το "ευχάριστο μαρτύριο" του μικροφώνου της Anita's, όπως ο Luis Suárez, ο Raúl, ο Robert Lewandowski, ο Łukasz Kowalski, o Polaku, Carlo Ancelotti, ο Antonio Calderón, ο Marcus Berg, ο Giovanni Trapattoni, ο Χαριστέας και πολλοί άλλοι... τώρα κι ο Iñaki Astiz.

Η Anita Kobylińska ξεκίνησε τη καριέρα της ως ανταποκρίτρια της ιστοσελίδας της ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ στα Πολωνικά RealMadryt.pl από τα 18 της χρόνια την οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα αν και πολυάσχολη.
Το 2011 αποφοίτησε από τη δημοσιογραφική σχολή και από τον Μάρτη του 2012 άρχισε να εργάζεται ως ραδιοφωνική παραγωγός στο Radio Gdansk, λίγο πριν την έναρξη του EURO 2012 στη Πολωνία. Κατά τη διάρκεια του EURO 2012 έμενε στο Gniewino, αφού είχε την ευθύνη του ρεπορτάζ της Εθνικής Ισπανίας. Στο Radio Gdansk βρίσκεται για πάνω από 3 χρόνια.

Ανταποκρίτρια: Vemma Europe, Radio Gdańsk / Polskie Radio SA, RealMadrid.pl

Δείγμα της δουλειάς της, ΕΔΩ.


Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας με την Ανίτα κι η οποία αφορούσε τη μετάφραση της συνέντευξης και την παραχώρηση της για το αναγνωστικό κοινό του apoelgroup, διακρίναμε ένα πολύ ευχάριστο και θετικό άνθρωπο.

"Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω και χαίρομαι για την παραχώρηση της συνέντευξης του Inaki Astiz στους φίλους του ΑΠΟΕΛ μέσο της ιστοσελίδας του apoelgroup.com
Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι με την Κύπρο, χάρηκα για την επικοινωνία μας"

Επιμέλεια άρθρου: Α.Ευαγόρου | apoelgroup.com

No comments:

Post a Comment