Sunday 4 October 2015

Το ρεζίλεμα φαίνεται να μην έχει τέλος


Για το ΝΕΟ ΡΕΖΙΛΕΜΑ της Πέμπτης έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά με επίκεντρο τον κάκιστο, πρόχειρο, επιπόλαιο και καταστροφικό προγραμματισμό του Καλοκαιριού και τους «υπεύθυνους» που κατάφεραν να μας κάνουν το κλοτσοσκούφι της Ευρώπης.

Το ρεζίλεμα φαίνεται να μην έχει τέλος

Τα περισσότερα που γράφτηκαν με βρίσκουν σύμφωνο αλλά για μένα δεν είναι μόνο ο προγραμματισμός του Καλοκαιριού το πρόβλημα, αλλά ο προγραμματισμός και το κτίσιμο του «νέου ΑΠΟΕΛ» που έταζε ο Πρόδρομος Πετρίδης και η διοίκηση του εδώ και δυόμιση χρόνια.

Ένας κακός, μεμονωμένος προγραμματισμός, μπορεί να διαχειριστεί από ένα σοβαρό προπονητή και να μετριάσει το πρόβλημα αν καταφέρει να κάνει τους παίκτες Ομάδα! Αυτό το κατάφερε ο Σέρβος στο πρώτο και τελευταίο χρόνο του στην Ομάδα μας, όπου με ένα πολύ μέτριο ρόστερ πήρε πρωτάθλημα αφού κατάφερε και έκανε τους μέτριους παίκτες, Ομάδα και έπαιζαν ο ένας για τον άλλον αλλά και στο σύνολο τους, για τον ΑΠΟΕΛ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

Αυτό δεν το κατάφερε κάνεις ακόμα από τότε έστω και αν η διοίκηση Πρόδρομου αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα με τεράστιες οικονομικές αλλά και αγωνιστικές συνέπειες για το ΑΠΟΕΛ μας. Δεν θα αναφερθώ καν στους είκοσι και πλέον παίκτες που κουβάλησε η διοίκηση Πρόδρομου με τους περισσότερους να κρίνονται παραπάνω από αποτυχημένοι…….    

Όπως έγραψα και πιο πάνω το πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ ξεκινά πολύ πριν το Καλοκαίρι που κάποιοι έξυπνα τα φόρτωσαν όλα στον σπουδαίο ποδοσφαιριστή αλλά όχι καταρτισμένο για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, Μαντούκα.

Με ποια κριτήρια ανανεώθηκε το συμβόλαιο του 34χρονου, "κρουσμένου" από όλες τις απόψεις και τελειωμένου ποδοσφαιρικά, Σέρτζιο και μάλιστα για δύο χρόνια?

Με ποια κριτήρια έκαναν οι «υπεύθυνοι» τεσσεράμισι χρόνια συμβόλαιο σε κάποιον Νάφιου που απλά παριστάνει τον τουρίστα στον Αρχάγγελο?

Με ποια κριτήρια έγινε η ανανέωση του Νούνο Μοράις που τα τελευταία δυόμιση χρόνια τα καλά παιχνίδια που έκανε μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού? Και για να μην με πουν κάποιοι καλοθελητές αχάριστο δεν λέω ότι έπρεπε να φύγει αλλά να βρεθεί ένας ΑΞΙΟΣ αντικαταστάτης του και ο Μοραίς να δίνει λύσεις από τον πάγκο μέχρι να φτάσει στο επίπεδο που ήταν κάποτε.

Με ποια κριτήρια αποκτήθηκε ο Μακρίδης που αποτελεί ακόμα μια μετριότητα στο φετινό ρόστερ? Και για ποια θέση ακριβώς αποκτήθηκε κάνεις δεν μας είπε ακόμα…….

Με ποια κριτήρια άφησαν κάποιοι το ΑΠΟΕΛ με αριστερό μπακ τον μετριότατο και ανεπαρκή Αντωνιάδη? Εδώ το έγκλημα πάει πολύ πίσω αφού ουσιαστικά η αντικατάσταση του τεράστιου Μπόα δεν έγινε ποτέ!

Όλοι ξέραμε από πέρσι τους «συχνούς τραυματισμούς» του Καρλάο. Τι έγινε για αυτό? Ποια είναι η εναλλακτική λύση? Ακόμα ένας παίκτης προκλητικά αδιάφορος φέτος αλλά πάντα βασικός (όποτε δεν είναι τραυματίας)

Πανηγυρίζαμε όλοι για την απόκτηση κάποιου Βάντερ από την άεκ επειδή έκανε 4-5 καλά παιχνίδια στην ομάδα της Λάρνακας αλλά στο ΑΠΟΕΛ ούτε τα βασικά δεν μπορεί να κάνει πέραν από τις πολλές και ανούσιες ντρίπλες. Απείθαρχος, άναρχος, ομαδικότητα μηδέν, γεμάτος νεύρα και… άππωμα, στοιχεία που δεν πρέπει να έχει κανένας παίκτης σοβαρής ομάδας.

Για τις μετριότητες και τουρίστες Τσόκκο, Κοτίνα, Κίσσα, Λεάλ, Πιατκόσκι νομίζω δεν αξίζει καν να σπαταλήσω χρόνο.

Συμπέρασμα: Το ΑΠΟΕΛ αποτελείται από ένα πολύ μέτριο έως κακό ρόστερ και οι δηλώσεις περί «εξαιρετικού ρόστερ» ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και δεν πείθουν πλέον ούτε αυτούς που τις κάνουν.

Τι μπορεί να γίνει? Στην Ευρώπη αυτή η Ομάδα, όπως είναι τώρα, δεν μπορεί ούτε για τα βασικά. Για τη Κύπρο αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να καταφέρει να κάνει ο Τιμούρ είναι να μετατρέψει αυτό το μετριότατο σύνολο σε ΟΜΑΔΑ.

Αν πραγματικά θέλει να πετύχει ο Τιμούρ αυτό πρέπει να προσπαθήσει να κάνει. Πως θα το πετύχει, δεν ξέρω αλλά εδώ χρειάζεται στήριξη από την διοίκηση και από τον κόσμο. Το έργο αυτό του Τιμούρ είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού οι πολλοί και συχνοί τραυματισμοί αλλά και η κάκιστη προετοιμασία του Καλοκαιριού, το καθιστούν ακόμα πιο δύσκολο.

Αν καταφέρει ο Τιμούρ να κάνει αυτούς τους παίκτες να αγωνίζονται ο ένας για τον άλλον και όλοι μαζί για την Ομάδα έχουμε ελπίδες στη Κύπρο, διαφορετικά….. ο πάτος έχει αρκετό δρόμο ακόμα!
  • Υ.Γ.1 Συμφωνώ απόλυτα με Τιμούρ ότι αυτό το ΑΠΟΕΛ δεν έχει ηγέτες εντός της Ομάδας!! Δυστυχώς ο τελευταίος ηγέτης που είχε αυτή η Ομάδα τείνει να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για όλα τα κακά και στραβά που συμβαίνουν στην Ομάδα μας.
  • Υ.Γ.2 Όταν σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι ο καλύτερος μας παίκτης ήταν ένα μωρό 18 μόλις χρονών που είναι στρατιώτης, καταλαβαίνει κάποιος πόσο μίκρυνε το ΑΠΟΕΛ μας.
  • Υ.Γ.3 Προτιμώ να βλέπω στην εντεκάδα παίκτες όπως ο Αναστασίου, Τζιαμά, Αρτυματά, Πιέρο, Παπαφώτη που να τρέχουν και να ιδρώνουν τη φανέλα παρά τον κάθε ακριβοπληρωμένο μισθοφόρο που μπαίνει στο γήπεδο και είναι σαν να κάνει αγγαρεία φορώντας τη φανέλα της Ομάδας μας.

“Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων”
ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ

No comments:

Post a Comment