Friday 25 October 2013

Θλίψη στην οικογένεια του ΑΠΟΕΛ - Έφυγε ο Άνδρος Μιαμηλιώτης


Ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και τίμησαν την φανέλα του ΑΠΟΕΛ δεν είναι πια μαζί μας. Ο Άντρος Μιαμηλιώτης απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών νικημένος από την επάρατη νόσο αφήνοντας πίσω του πλούσια ποδοσφαιρική ιστορία αφού φόρεσε την φανέλα της ομάδας μας σε περισσότερους από 200 αγώνες.

Γεννήθηκε το 1953 και σε ηλικία 18 ετών εντάχθηκε στην ομάδα μας από τον Ορφέα.
Σε ηλικία 19 ετών ο Άντρος Μιαμηλιώτης καθιερώθηκε στην 11άδα επί εποχής Πάνου Μάρκοβιτς ο οποίος πίστεψε στο ταλέντο του από την 1η μέρα που φόρεσε τα γαλαζοκίτρινα.
Μέλος της καλύτερης ομάδας όλων των εποχών η οποία κατέκτησε το νταμπλ το 1972-73 και που ένα χρόνο μετά είχε κατάφερε να μείνει στην Α’ Εθνική.     ΣΥΝΕΧΕΙΑ....
Tον διέκρινε πολύ η ταχύτητά του και η ικανότητα του να διεισδύει στην αντίπαλη περιοχή και δεν είναι τυχαίο που θεωρείται από πολλούς ένας από τους κορυφαίους εξτρέμ που φόρεσαν την φανέλα του θρύλου.

Στο AΠOEΛ αγωνίστηκε μέχρι το 1982 και στη συνέχεια έπαιξε για λίγο στην EΠA την περίοδο 1982-83 όπου και ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Mε την ομάδα μας κατέκτησε 2 πρωταθλήματα (1973, 1980), και 4 κύπελλα (1973, 1976, 1978, 1979). Aγωνίστηκε σε 185 αγώνες πρωταθλήματος και σημείωσε 39 γκολ. Συνολικά στην καριέρα του έπαιξε σε 222 αγώνες και σημείωσε 42 γκολ.

"Έφυγε" ο Άντρος Μιαμηλιώτης (ΑνακοίνωσηΑΠΟΕΛ)
Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον χαμό του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Άντρο Μιαμηλιώτη που απεβίωσε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου σε ηλικία 60 ετών νικημένος από την επάρατη νόσο.

Ως ένδειξη εκτίμησης προς τον Άντρο Μιαμηλώτη το συμβούλιο αποφάσισε όπως οι σημαίες του Σωματείου θα κυματίζουν μεσίστιες για 3 μέρες ενώ αντιπροσωπεία θα παραστεί στην κηδεία του για να τον τιμήσει.

Ο πρόεδρος και το διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΟΕΛ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους συγγενείς του εκλιπόντος.

1 comment:

  1. George Charalambous
    ΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ ΑΝΤΡΟ ΜΙΑΜΗΛΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑ. Ο ΑΝΤΡΟΣ ΕΦΥΓΕ ΣΤΑ 60 ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΕΛ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ. ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΑΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΤΟ 1972-73 ΠΗΡΕ ΤΟ ΝΤΑΠΛ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΔΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ..ΟΜΩΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ο ΑΝΤΡΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΝΤΡΙΠΛΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ. ΠΑΝΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ. ....ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΝΤΡΙΠΛΑΡΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΟ ...ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ. ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΝΤΡΟ ΜΙΑΜΗΛΙΩΤΗ.

    ReplyDelete