Tuesday 5 November 2013

Το Δίκοπο μαχαίρι μιας ενδεχόμενης επιστροφής του ΑΙΛΤΟΝ ΑΛΜΕΙΔΑ

Aílton José Almeida
"Το χρήμα πολλοί εμίσησαν την δόξα ουδείς" αυτή είναι η σωστή διατύπωση.
Στην περίπτωση μας όμως, αντιστρέψαμε το συγκεκριμένο απόφθεγμα σε "την δόξα πολλοί εμίσησαν το χρήμα ουδείς".

Ο Αίλτον Αλμέιντα στη συγκεκριμένη περίπτωση, όταν έφυγε από τον ΑΠΟΕΛ, προτίμησε τα χρήματα της Τέρεκ Γκρόζνι από την δόξα και την Ευρωπαϊκή προοπτική του ΑΠΟΕΛ ή ίσως και μιας άλλης Ευρωπαϊκής πρότασης από άλλη ομάδα.

Υπό τα περιστάσεις έκρινε σωστά διότι κέρδισε αρκετά χρήματα από την μεταγραφή του, αλλά γλύτωσε και αρκετά από το κούρεμα των καταθέσεων που θα είχε στην Κύπρο. Διπλό λοιπόν το κέρδος του.

Αρκετά λεφτά είχε χάσει από το κούρεμα των καταθέσεων του κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αλλά κι αρκετοί άλλοι ξένοι που δεν τα έστελναν στις χώρες τους.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ....


Το χρήμα είχε διαλέξει κι ο Σαμουήλ ΕΤΟ στην Anzhi και χάθηκε εντελώς από τον Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη των διακρίσεων, ώσπου ήρθε η Τσέλση να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να γυρίσει στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Τώρα το παλεύει στην ομάδα του Ζορζέ Μουρίνιο.

Αν η Τέρεκ Γκρόζνι πάει (που θα πάει) στην δεύτερη κατηγορία του Ρωσικού πρωταθλήματος, το πιο πιθανό σενάριο θα είναι να μην θέλει να κρατήσει τον ΑΪΛΤΟΝ στο ρόστερ της, με ένα συμβόλαιο των 800,000 ευρώ το χρόνο και με μόνο 2 γκολ φέτος στο ενεργητικό του. Στην περσινή περίοδο πέτυχε 7. Δύσκολο θα είναι να τον πουλήσει αφού δεν κατάφερε να πείσει για την ποδοσφαιρική του αξία (2 γκολ μέχρι τώρα) πως θα πείσει κάποιον πιθανό αγοραστή?

Κι ερχόμαστε στο σενάριο επιστροφής του ΑΛΜΕΙΔΑ στο ΑΠΟΕΛ.
Ο ΑΠΟΕΛ δεν θα πληρώσει για την αγορά του Αίλτον όμως αν ο Αλμέιντα μείνει ελεύθερος από την Τέρεκ Γκρόζνι τότε τα πράγματα αλλάζουν.
Πόσο εφικτό είναι όμως να καλύψουμε το μισθολόγιο του Αίλτον?
Ποιο είναι το ιδανικό μισθολόγιο που μπορεί να πληρώσει ο Αποέλ στον Αίλτον? 200-250 χιλιάδες ετησίως? Ίσως και να είναι ένας λογικός αριθμός για έναν επιθετικό της εμβέλειας του Αίλτον Αλμέιντα.

Έρχεται όμως ο Αίλτον με τέτοιο μισθό στο ΑΠΟΕΛ? Πόσο κάτω μπορεί να κατεβάσει ο Αλμέιντα το μισθολόγιο του? Από τη στιγμή που αμείβεται με 800 χιλιάδες, δεν βλέπω τον Αλμέιντα να κατεβαίνει κάτω από τις 400 χιλιάδες το κατώτατο.
Έστω και με αυτό το σενάριο... είναι ο ΑΠΟΕΛ σε θέση σήμερα να πληρώσει τέτοιο μισθολόγιο για τον επιθετικό αστέρα Αίλτον Αλμέιντα?

Έχουν περάσει 2 χρόνια αφότου έφυγε. Δεν είναι ο Αίλντον του ΑΠΟΕΛ του 2010-11 με τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα, το 2011-12 μας έβαλε 4, όμως ο κόσμος δεν λησμονά τα γκολ του Αίλντον στην Ευρωπαϊκή μας πορεία των 8... κι ίσως να είναι και ο κύριος λόγος νοσταλγίας του Αστέρα μας. Φταίει κι η σημερινή επιθετική δυστοκία με την παντελή έλλειψη του γκολ από τους επιθετικούς μας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στον 2ο χρόνο παραμονής του στην ομάδα, έπαιξε μόνο για την Ευρώπη ενώ το καλοκαίρι που αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη δεν μας βοήθησε καθόλου. Είναι γνωστά τα γεγονότα με τους "τραυματισμούς?" και τα τερτίπια του για να φύγει. Είναι και 2 χρόνια μεγαλύτερος αφότου έφυγε, τον Αύγουστο που πέρασε έκλεισε τα 29 μπήκε ποια στα 30. (20/8/84)

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ίδια κάναμε και με τον Τάνο Σολάρι. Ο Τάνο γύρισε πίσω κατόπιν λαϊκής απαίτησης, ο Ιβάν δεν ήταν ζεστός με τέτοιο ενδεχόμενο, όμως δεν αρνήθηκε και έτσι ο Σολάρι κέρδισε μόνιμη θέση στον πάγκο των αναπληρωματικών του ΑΠΟΕΛ κι ο Αποέλ "ξεπληρώνει" ακόμα το συμβόλαιο Σολάρι.

Δεν λέω να μην έλθει ο Αίλντον, αλλά, τα πισωγυρίσματα είναι Δίκοπο μαχαίρι.
Ίσως θα πρέπει να αφεθεί ο Γιώργος Δώνης να αποφασίσει για το θέμα, χωρίς πίεση από κανέναν .
Δεν διορθώνουμε ένα λάθος κάνοντας ένα άλλο. Θέλουμε σωστούς και σοφούς χειρισμούς.

Η περίπτωση όμως του Γκαστόν Σαγκόι στον Απόλλωνα, ανατρέπει την θεωρεία μας.
Δεν είναι όλες οι περιπτώσει ίδιες, πρέπει να βοηθούν και οι συγκυρίες αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

No comments:

Post a Comment