Wednesday 11 June 2014

Ποιο εύκολο τώρα το DEAL με Ραφίκ παρά με Ντιαφρά


DEAL - ΝΤΙΛ με τον Ραφίκ Τζιμπούρ, πιθανών να προκύψει στο ραντεβού με τα παιδιά του Πειραιά, (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου).
Το μενού της συνάντησης ΑΠΟΕΛ - Ολυμπιακού Πειραιώς, μέσα στην εβδομάδα, θα συμπεριλαμβάνει εκτός των Ντε Βινσέντι - Παπάζογλου και τον Αλγερινό διεθνή Ραφίκ Τζιμπούρ.
Ο Γιώργος Δώνης είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για τον Ραφίκ πριν μερικές μέρες, όμως θεωρήθηκε δύσκολη και ακριβή περίπτωση για τα δεδομένα του ΑΠΟΕΛ και έτσι έδωσε βαρύτητα στο θέμα Ντιαφρά.

Τα νέα δεδομένα που υπάρχουν όμως από τη μεριά της Αγγλικής ομάδας που δεν θέλει τον Τζιμπούρ και με δεδομένη την απόρριψη της πρότασης του ΑΠΟΕΛ από τον Σενεγαλέζο, έχουν αναθερμάνει το ενδιαφέρον του Δώνη για τον Τζιμπούρ.

Το Δημοσίευμα της Nottingham Post αναφέρει ότι η Νότινγκαμ Φόρεστ προσπαθεί να απαλλαγεί από τον Αλγερινό διεθνή Rafik Djebbour και να τον δώσει πίσω στον Ολυμπιακό τερματίζοντας την συμφωνία και την δέσμευση της να καταβάλει 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να της μεταβιβαστεί η ιδιοκτησία του Τζιμπούρ όπως είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Ιανουάριο.
Στην Ελληνική ομάδα πίστευαν ότι είχαν τελειώσει με το θέμα του Αλγερινού, όταν είχε συμφωνηθεί η παραχώρηση του, αρχικώς όταν έφτασε στο City Ground, σαν δανεικός τον Ιανουάριο και ακολούθως όταν συμφωνήθηκε το πλαίσιο πώλησης του.

Η ΠΟΣΤ γράφει ότι, πηγές στην Ελλάδα παραδέχονται ότι πλέον στον Πειραιά δεν έχουν κανέναν τρόπο για να πείσουν την Forest να τηρήσει τη συμφωνία τους.

Το μέλλον του παίκτη παραμένει αμφίβολο, αφού στον Ολυμπιακό δεν είναι επιθυμητός, ενώ είχε δοθεί δανικός και τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Τουρκική Sivasspore.

Ο Τζιμπούρ έχει μόνο τρεις συμμετοχές με την Α΄ομάδα της Νότινγκαμ και 4 με την αναπληρωματική από τον Ιανουάριο, σκοράροντας μόνο ένα γκολ.

Στα αποδυτήρια της Νότινγκαμ γίνεται λόγος για αρνητική ατμόσφαιρα για τους 2 διεθνής Αλγερινούς ποδοσφαιριστές, Τζιμπούρ και Djamel Abdoun. Η παραμονή του 30χρονου παίκτη στην Νότινγκαμ θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στα ενδότερα της ομάδας γι αυτό και δεν θα μείνει άλλο στην ομάδα του Δάσους.

Στην ΑΕΚ είναι πρόθυμοι για την επιστροφή Τζιμπούρ, ο οποίος είχε μια επιτυχημένη θητεία στην Αθηναική ομάδα στην αρχή της καριέρας του, απομακρυσμένο όμως σενάριο, ένεκα οικονομικού και Β΄Εθνικής.

Υπάρχει επίσης κάποιο ενδιαφέρον για τον παίκτη από τη Γαλλία.
Μένει να δούμε αν κάποια ομάδα θα είναι σε θέση να συμφωνήσει μισθολογικά μαζί του.
Να σημειώσουμε ότι στην ομάδα του City Ground, ήταν ο 2ος ποιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής με πρώτο τον Αμπντούν.

Ο Αλγερινός ποδοσφαιριστής, κάτοχος Γαλλικού διαβατηρίου, γεννημένος στην Γκρενόμπλ, έχασε τελικά τη θέση του στην Αλγερινή ομάδα για το παγκόσμιο κύπελλο, ενώ αρχικώς είχε καλεστεί από τον Vahid Halilhodzic.

Σε σχέση τώρα με τον ΑΠΟΕΛ:
Η προοπτική των Ευρωπαϊκών ομίλων δεν φαίνεται να αφήνουν αδιάφορο τον Τζιμπούρ, που ψάχνει κι ο ίδιος την έξοδο του από την Νότινγκαμ Φόρεστ, παρά το ψηλό μισθολόγιο που φαίνεται να απολαμβάνει με την Αγγλική ομάδα, φαίνεται διαθετημένος σε μια συμφωνία 2 χρόνων με αυξημένα τα Ευρωπαϊκά μπόνους στην περίπτωση που η ομάδα μπει στους Ομίλους.

Ο Τζιμπούρ, είναι γνωστός του προπονητή Γιώργου Δώνη, από την  θητεία του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό Πειραιώς.
Πρόκειται για μεγάλο γκολτζή, που μπορεί να στελεχώσει επάξια τη γραμμή κρούσης του ΑΠΟΕΛ.
Είναι 30 χρονών και αγωνίστηκε με την ερυθρόλευκη φανέλα από το 2011 μέχρι το 2013, ενώ στο παρελθόν είχε παίξει στην ΑΕΚ Αθηνών από το 2008 μέχρι το 2011 ενώ είχε παίξει κι ένα χρόνοστην ομάδα του Πανιώνιου το 2007 μέχρι το 2008.

Η Διοίκηση του ΑΠΟΕΛ είναι αισιόδοξη ότι η συνάντηση με την Διοίκηση του Ολυμπιακού Πειραιώς περί τα τέλη της εβδομάδος θα έχει καλά νέα σε 2 από τους 3 στόχους της ομάδας.

@apoelgroup #apoelgroup

3 comments:

  1. Christoforos Tofaros11 June 2014 at 10:40

    "δηλαδη πανε να μας φορτωσουν το κωλοπαιδο;οχι ευχαριστουμε δν θελουμε!"

    ReplyDelete
  2. mono an erthei me sponosora mporei na ton ;exoyme, alios tipota

    ReplyDelete
  3. einai pexteras o rafik,an erthi tha grapsi istoria sta kypriaka gypeda na to thimaste ayto.

    ReplyDelete