Thursday 13 February 2014

Είναι αδιανόητο οι καταναλωτές να πληρώνουν €120 για να παρακολουθούν αγώνες κυπριακού ποδοσφαίρου

Cytavision, Πρωταθλητές στο Θέαμα ή Πρωταθλητές στη Μίζα
Η λεηλασία στα ταμεία της ΑΤΗΚ. Επιτέλους ανοίγει το κουτί της ΑΤΗΚ - Πανδώρας. Η παντοκρατορία ορισμένων τερματίζεται. Το άβατο των Ο.Βασιλείου και Σ.Κιττή καταργείται και οι υπεύθυνοι παίρνουν πλέων τον δρόμο της δικαιοσύνης. Αρκετοί άλλοι έχουν χάσει τον ύπνο τους, όπως ο Φαλάκρας αλλά και κάποιοι άλλοι στα υψηλά δώματα της ΚΟΠ. Να τονίσουμε όμως πως ούτε και κάποιοι παράγοντες των εμπλεκόμενων σωματείων μας, δεν πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι. Εύχομαι το μαχαίρι να μπει βαθιά στο κόκκαλο και οι Φυλακές να γεμίσουν με όλους αυτούς τους μιζαδόρους, κλέφτες, άχρηστους και καταχραστές. Περήφανοι Αποελλίστες

ΑΡΘΡΟ philenews: Στο μικροσκόπιο ΟΛΑ τα συμβόλαια Cytavision - Κανένα σωματείο δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένη τη χορηγία από τη Cyta για τα επόμενα δύο έτη, αν αυτή κριθεί αμφίβολη ή μη συμφέρουσα για τον ημικρατικό οργανισμό.

Αυτό διαμήνυσε χθες μέσω της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ημικρατικού οργανισμού Χρήστος Πατσαλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για την υπηρεσία CytaVision.

Όλες οι συμφωνίες για ποδοσφαιρικά δικαιώματα και διαφημίσεις σε φανέλες κ.τ.λ επανεξετάζονται και υπό το πρίσμα των έντονων παρατηρήσεων των εκθέσεων της Γενικής Ελέγκτριας. Υπάρχει δυσοσμία στο θέμα αυτό και δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε αυτήν, υπέδειξε ο ίδιος.

Πάντως, ουδείς στην πολύωρη χθεσινή εξέταση της Έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τη Cyta στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, δεν ανέφερε για σκοπούς πρακτικών, το όνομα παράγοντα του ποδοσφαίρου ο οποίος σύμφωνα με την Γενική Ελέγκτρια, βρίσκεται πίσω από τρεις διαφορετικές εταιρείες με τις οποίες η Cyta έχει συμφωνίες αθλητικού περιεχομένου –ύψους €2,6 εκατ. ετησίως–  για το οποίο οι εταιρείες αυτές ήταν μεσάζοντες.

Ο Χρήστος Πατσαλίδης, εξήγησε επίσης στους βουλευτές, ότι με αποφάσεις του νέου Δ.Σ. θα περάσουν από κόσκινο και οι επενδύσεις και οι χρηματοδοτήσεις των τελευταίων χρόνων από πλευράς Ταμείου Συντάξεων, για τις οποίες αναμένεται εντός δεκαπενθημέρου έκθεση του εσωτερικού ελέγχου του οργανισμού.
Στάθης Κιττής Δικηγόρος
Σύμφωνα με τον κ. Πατσαλίδη, η υπόθεση της Δρομολοξιάς, «ήταν ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας», επισημαίνοντας πως όλες οι επενδύσεις και οι χορηγίες των τελευταίων χρόνων της Αρχής αποτελούν αντικείμενο έρευνας.  Επίσης, αποφασίστηκε να διαχωριστεί το ταμείο συντάξεως από την υπόλοιπη διαχείριση του οργανισμού.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλερυτικής Επιτροπής, υπέδειξε ότι το Ταμείο Συντάξεων με δανεισμό σε κατασκευαστικά έργα μετατράπηκε σε «Cyta Bank», και ανέφερε ότι  επενδύθηκαν €25 εκατ. μέσω της Pavico, €7,5 εκατ. μέσω της Chaps property, ενώ το Ταμείο δάνεισε στην Κ. Αθηαινίτης €12,5 εκατ. και €6,5 εκατ. στην εταιρεία Boldrini enterprises €11 εκατ., στην E.Hassapis & son €45 εκατ. και στην Ergomakers €14,9 εκατ. ενώ οικόπεδο στην οδό Εσπερίδων αγοράστηκε έναντι €20,5 εκατ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Cyta Χρήστος Πατσαλίδης, τόνισε πως η λειτουργία της Cytavision θα εξεταστεί από μηδενική βάση και διεμήνυσε πως κανένα σωματείο και κανένας οργανισμός δεν πρέπει να θεωρεί δεδομένες τις χορηγίες για το 2014-2015.  Καταλήγοντας ο κ. Πατσαλίδης, δήλωσε πως είναι αδιανόητο οι καταναλωτές να πληρώνουν €120 για να παρακολουθούν αγώνες κυπριακού ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως πρέπει «να δούμε και το συμφέρον του καταναλωτή».
Ορέστης Βασιλείου (στα αριστερά)

ΓΕΝΙΚΗ ΕΛΕΓΚΤΡΙΑ: Πιθανή η διάπραξη ποινικών αδικημάτων
Η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, επικεντρώθηκε κυρίως στα θέματα Cytavision όταν της ζητήθηκε να αναφερθεί στα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν την Ελεγκτική Υπηρεσία σε σχέση με τη Cyta το 2012.

Επίσης η Γενική Ελέγκτρια αναφέρθηκε και σε πιθανή διάπραξη ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων σε σχέση με την τοποθέτηση στεγάστρων και αναφορικά με τον ανεφοδιασμό των οχημάτων με καύσιμα.

Σύμφωνα δε με τον αντιπρόεδρο της Cyta, σε ορισμένες περιπτώσεις διαφάνηκε κωλυσιεργία στη διερεύνηση θεμάτων που προέκυψαν στο παρελθόν, με αποτέλεσμα ακόμα και να διαπιστωθούν ποινικά αδικήματα, αυτά να έχουν παραγραφεί.

Γράφει ο Πέτρος Θεοχαρίδης στο philenews.com

No comments:

Post a Comment