Tuesday 29 April 2014

Back2Back ή Back2Black

Back2Back ή Back2Black - Ο κωδικός συντομογραφίας και των 2 είναι Β2Β με 2 όμως εντελώς διαφορετικές ερμηνείες.
Το Β2Β Back2Back είναι η κατάκτηση του 2ου συνεχόμενου πρωταθλήματος, σε  συνέχεια της περσινής επιτυχίας, έτσι πετυχαίνουμε την πολυπόθητη 2η συνεχόμενη κατάκτηση, κάτι που έχει να συμβεί από τη δεκαετία του 40, της γενιάς των πατεράδων μας και συγκεκριμένα τη χρονιά 1949.

Το Β2Β Back2Black, "εκτός από Hit τραγούδι της μακαρίτισσας Amy Winehouse", είναι και η επιστροφή μας στο σκοτάδι, στην καταστροφή, στη μαυρίλα, στη μεμψιμοιρία και στα πέτρινα χρόνια. Μείωση προϋπολογισμού, μείωση εισοδημάτων, διαφυγή κερδών, υποβάθμιση του ρόστερ, παίκτες 2ης και 3ης διαλογής και αδυναμία του πρωταγωνιστικού ρόλου.

"Υπερβολή θα μου πείτε? .... καθόλου, δεν μπορεί να χωρέσει στο μυαλό μου ότι η μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου, με 22 κατακτήσεις πρωταθλήματος, και που φέτος έχει όλα τα ευνοϊκά δεδομένα με το μέρος της για να κυριαρχήσει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα του τόπου και όχι μόνο, να μην μπορέσει να πάρει τον 2ο συνεχόμενο τίτλο μετά το 1949."

Ενός κακού μύρια έπονται, κι η ήττα από τον Ερμή, μας φέρνει προ του κινδύνου να χαθούν όλα και να γίνουν μαύρα και το Β2Β να μεταφραστεί σε Back2BLACK.
Θα έλεγα πως είναι απομακρυσμένο σενάριο, δυστυχώς όμως, η ομάδα δεν εμπνέει σταθερότητα και σιγουριά.
Η ασυνέπεια στις αγωνιστικές εμφανίσεις μου έδωσε τέτοιο δικαίωμα, ιδιαίτερα  μετά τις πρόσφατες απώλειες βαθμών, με χομόνοια -4 βαθμοί, με Ερμή -6 βαθμοί, και ποιο παλιά με Δόξα -2 βαθμοί, με Άεκ -4, με Αέλ -5 και Απόλλων -3. Δεν μου λεν κάτι οι 23 αγώνες αήττητης πορείας, μπορεί μεν το -8 να έγινε 0 και ακολούθως να επέστρεψε στο -3, πολύ εύκολα όμως γίνεται -6 με μια ενδεχόμενη ήττα από τον Απόλλωνα.

Μια ενδεχόμενη ήττα από τον Απόλλωνα, πέραν από την σίγουρη απώλεια του πρωταθλήματος, μπαίνει σε κίνδυνο ακόμα και αυτή η ίδια η 2η θέση. Οι 2 θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λίγκ που με τόσο κόπο και μόχθο φέραμε στην πατρίδα μας, θα τις επωφεληθούν 2 άλλες ομάδες εκτός από εμάς τους "δικαιωματικά δικαιούχους".
Μια ενδεχόμενη ήττα από τον Ερμή στον τελικό Κυπέλλου θα φέρει την ομάδα στη δυσάρεστη θέση να χάση το Κύπελλο και να μείνει εκτός κάποιου τίτλου.

Η επιτυχία από την καταστροφή χωρίζεται από μια λεπτή γραμμή. Το Νταμπλ είναι τόσο κοντά αλλά και τόσο μακρυά, το απόλυτο 0 με όλες τις καταστροφικές συνέπειες μας χτυπά την πόρτα.

Στηρίζουμε τον Προπονητή μας, αγαπούμε την ομάδα μας, και πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οι φωνές κατά του Δώνη είναι αρκετές, στο χέρι του ιδίου είναι να ξανακερδίσει τον κόσμο μας με την κατάκτηση του νταμπλ.
Σε αυτούς τους πολύ λίγους που ζητούν την κεφαλή του ΔΩΝΗ επί πίνακι, λέμε, ο Μπρένταν Ρότζερ της Λίβερπουλ, χάνει τον τίτλο του πρωταθλητή -τελευταία κατάκτηση 1990- μετά την εντός έδρας ήττα από την Τσέλσι, πρέπει αμέσως να τον διώξουν? Όταν την προηγούμενη αγωνιστική η Τσέλση έχανε σχεδόν τον τίτλο μετά την εντός έδρας ήττα από την Σάντερλαν έπρεπε να διώξουν τον Μουρίνιο?
Ας είμαστε λίγο ποιο υπεύθυνοι με αυτά που λέμε.

Θα αποφύγουμε να κάνουμε την όποια κριτική κατά των παικτών, παρόλο που φέρουν την μέγιστη ευθύνη, δεν είναι του παρόντος, εν τούτης το να βγαίνουμε σε ραδιοφωνικές εκπομπές και να διασύρουμε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, δεν είναι και το ποιο σοφό. Στις αθλητικές ραδιοφωνικές εκπομπές είναι όλοι τους ΑΝΤΙΑΠΟΕΛ, σταματήστε να τους δίνεται τροφή.
Μόνο κακό κάνουμε και τίποτε άλλο.
Μην γίνεστε ένα με κάποιους γραφικούς συγκεκριμένων εκπομπών.

Είμαστε στον προθάλαμο του οικήματος του ΑΠΟΕΛ στην Λεωφόρο Λεμεσού.
Απέχουμε μόλις 4-5 σκαλιά από τον εξώστη.

Το άρθρο θέλει να αφυπνίσει και να υπογραμμίσει τους πιθανούς κινδύνους κι ΟΧΙ να σπείρει τον πανικό. Σε καμία των περιπτώσεων, το υπερτονίζουμε αυτό.

Tο άρθρο μεταφέρει τον παλμό και τις ανησυχίες της πλειοψηφίας των φίλων μας όπως αυτή καταγράφεται μέσα από τα σχόλια σας, στα 2 facebook/group μας (1000apoelistes & είμαι περήφανος), στη facebook/page μας, στο twitter, στο email και στην ιστοσελίδα μας.

No comments:

Post a Comment