Sunday 11 May 2014

Αγώνας δίχως αύριο, ο σημερινός

Με τη πλάτη στον τοίχο όπως εξάλλου έχουμε συνηθίσει σε ολόκληρο το φετινό μαραθώνιο και με τον βαθμολογικό πίνακα να μας κτυπά κατάμουτρα το αποτρόπαιο -6 από την αέλ, είναι μια βασανιστική προκλητική εικόνα.
Καλούμαστε σήμερα να ανατρέψουμε όλα αυτά τα αρνητικά δεδομένα.
ΑΠΟΕΛ - ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΓΣΠ
Πρόκληση - Πώρωση - Πάθος.
Πρόκληση λοιπόν, για τον κάθε ένα από μας, πρόκληση πρώτα από όλα για τον κόσμο μας, ο οποίος καλείται να δώσει σήμερα το παρών του, τα ταμεία θα είναι ανοικτά στο ΓΣΠ, ενώ η διαδικτιακή πώληση θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι. Κανείς δεν έχει δικαιολογία για να μην είναι εκεί. Μέρες τώρα το φωνάζουμε... χωρίς τον ημιτελικό, δεν πας στον τελικό. Ούτε μια κενή καρέκλα δεν πρέπει να μείνει στην Ανατολική, η Δυτική ούτως ή άλλος είναι γεμάτη, η Βόρεια ανήκει στους φιλοξενούμενους που αμφιβάλλω αν θα δώσουν τον παρών τους, η δε Νότια είναι κλειστή ένεκα της τιμωρίας από τη Δικαστική της ΚΟΠ. Είναι ο τελευταίος αγώνας πρωταθλήματος για την ομάδα μας που δίνουμε φέτος στην έδρα μας. Ο κόσμος θα είναι ο 12ος παίκτης και πρέπει να είναι εκεί.

Πώρωση από τον Προπονητή και την τεχνική του ομάδα. Ο Γιώργος Δώνης καλείται να βγάλει το πάθος που τον διακατέχει καθώς και τον "κακό" Δώνη, όπως τον έβγαλε με την ομόνοια. Οφείλει με τις κατάλληλες κινήσεις στην σκακιέρα της τακτικής να κάνει ΜΑΤ στον Κωστένογλου και στην ανόρθωση. Τα περί έλλειψης ενδιαφέροντος και πάθους από μέρους της ανόρθωσης τα λένε αυτοί που θέλουν να πάθουμε ζημιά. Η ανόρθωση θα κατεβεί στο ΓΣΠ για να κάνει κι αυτή με τη σειρά της το αντιΑΠΟΕΛ καθήκον της. Ουέ και αλίμονο σε όποιον δεν έχει πάρει το μήνυμα, ΟΥΕ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ. Προσοχή στις παγίδες.

Πάθος καλούνται να βγάλουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Ο κάθε ένας ξεχωριστά ας αναλογιστεί το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί, ας επωμιστεί το βάρος της τιμημένης φανέλας που φορά, που έχει γραμμένο πάνω το όνομα του ενδοξότερου και ιστορικότερου σωματείου της Κυπριακής επικράτειας, του ΑΠΟΕΛ. Οι πλείστοι ξένοι της ομάδας μας, δεν γνωρίζουν Ελληνικά, είναι καθήκον των Ελληνόφωνων και δη των Αρχηγών της ομάδας να τους μεταφέρουν το μήνυμα της ΝΙΚΗΣ.

Η πρόβλεψη μας για τον σημερινό αγώνα:
Πάρντο κάτω από τα δοκάρια, Σέρτζιο και Αντωνιάδης στα άκρα της άμυνας, ενώ Αμορίν και Κακά θα καλύψουν το κέντρο της άμυνας.
Στο κέντρο επανέρχεται ο Μοράις με παρτενέρ τον Βινίσιους, χωρίς να αποκλείουμε να προτιμηθεί τελικά ο Γκόμεζ.
Οι 4 μπροστά, δηλαδοί οι 2 ακρινοί και οι 2 επιθετικοί, είναι ένα μεγάλο δίλημμα, ιδιαίτερα με απόντες τους Αλωνεύτη και Μαντούκα. Παίζουν 6 παίκτες για τις 4 θέσεις, κι αν ακόμα προσθέσεις κι αυτό του Μπενασούρ, τότε γίνονται 7.
Θα τολμήσω να διαλέξω για τα φτερά τους Χαραλαμπίδη - Ατόρνο, και για την κορυφή θα ξεκινούσα με Ντε Βινσέντι και Σέρινταν. Αφήνοντας τους Αλεξάνδρου, Σαντίν ή και Μπενασούρ ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Εκτός αποστολής έχουν μείνει, οι Στάθης, Ολιβέιρα, Μαντούκα και οι υπόλοιποι εκτός είναι οι "συνήθεις ύποπτοι".

Διαιτητής: ΨΕΥΔΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ - Α' Βοηθός Διαιτητής: ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ - Β' Βοηθός Διαιτητής: ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΙΚΟΣ - 4ος Διαιτητής: ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΟΥΚΑΣ - Παρατηρητής: ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ
Α΄ ομίλου
1. ΑΕΛ              35 / 25 6 4 67-26 / 81
2. ΑΠΟΛΛΩΝ   35 / 24 4 7 64-27 / 76
3. ΑΠΟΕΛ        34 / 23 6 5 69-24 / 75

Αποστολή για Ανόρθωση (22) apoelfc.com.cy
Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε 22 ποδοσφαιριστές για την αποστολή.

Οι 22 ποδοσφαιριστές είναι:
Pardo, Χιώτης, Κίσσας, Amorin, Αρτυματάς, Gomes, Sheridan, Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου, Adorno, Πιπίνης, Αντωνιάδης, Vinicius, Benachour, Ηλία, Σωτηρίου, Morais, Borda, Mario Sergio, De Vincenti, Santin, Kaka.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Σατσιάς, Manduca, Oliveira, Σολωμού, Τζιαμάς, Παπαφώτης, Αλωνεύτης.

No comments:

Post a Comment