Monday 12 May 2014

"Οι σταγόνες επερχόμενης καταιγίδας"... έφεραν βροχή τα γκολ στο ΓΣΠ

Ο βροχερός καιρός που επικρατούσε χθες στο ΓΣΠ, εκτός από τις σταγόνες της βροχής που έπεφταν κατά τη διάρκεια του παιγνιδιού, έφερε και βροχή από 9 συνολικά γκολ.
Ένας σαρωτικός ΑΠΟΕΛ, έγραψε σήμερα μια τεράστια σε μέγεθος νίκη πάνω στην Ανόρθωση, η οποία κλαίει επί ερειπίων για το φετινό της κατάντημα.
ΑΠΟΕΛ - ήτανΑΝΟΡΘΩΣΗΣ =8-1

Μεγάλος νικητής ο ΑΠΟΕΛ χθές στο ΓΣΠ, ο οποίος νίκησε την Ανόρθωση με το εκπληκτικό 8-1, πετυχαίνοντας για 2η φορά στην Ιστορία του νίκη επί της Ανόρθωσης με 8-1, η προηγούμενη φορά ήταν στην 10ετία του 1930, και τα 9 τέρματα τα πέτυχαν παίκτες του ΑΠΟΕΛ, το τέρμα της Ανόρθωσης προήλθε από αυτογκόλ του Νούνο Μοραίς.
Ο τίτλος ήταν το προφητικό μήνυμα των φίλων της ομόνοιας στην προηγούμενη αγωνιστική, για το τι θα ακολουθούσε χτες... εμείς το κάναμε στην πράξη  

Χατ Τρικ πέτυχε ο Ντε Βινσέντι (τα 2 με πέναλτι), τα υπόλοιπα τα πέτυχαν, ο ΚΑΚΑ 2, ο Αμορίν 1, ο Σέρινταν 1, και 1 ο Μάριο Σέρτζιο με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το γκολ της Ανόρθωσης προήλθε από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα κτύπησε πάνω στον Μοραίς και κατέληξε στα δίκτυα.

Η Ανόρθωση αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 16 αφού ο νεαρός Οικονόμου ανέτρεψε τον Σέρινταν εντός περιοχής και σαν ο τελευταίος παίκτης, δέχτηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Εκπληκτικός ΑΠΟΕΛ, ετοιμάζεται λοιπόν, να ταξιδέψει το ερχόμενο Σάββατο στη Λεμεσό για να αντιμετωπίσει την μέχρι τώρα πρωτοπόρα του πρωταθλήματος αέλ, στον τελικό των τελικών, όπου ο νικητής κερδίζει τον Τίτλο κι ο ηττημένος (αν είναι ο ΑΠΟΕΛ) χάνεται, ενώ αν είναι η αέλ τότε κρατά τη 2η θέση που οδηγάει στα προκριματικά του Τσάμπιον Λιγκ.

Το ΦΙΛΜ του αγώνα:

ΑΠΟΕΛ 8-1 ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Silva (5'), Vincenti (17')(πεν), Vincenti (23'), Vincenti (32'), Silva (39'), Amorin (51'), Sheridan (64'), Sergio (81') Morais (85')

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2013-2014, ΓΣΠ, Κυριακή, 11 Μαίου 2014, 'Ωρα: 18:00
Μια εκκωφαντική νίκη με 8-1 που μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε με νίκη το πρωτάθλημα στην τελευταία αγωνιστική. Είναι η πρώτη φορά που κυπριακή ομάδα φθάνει τα 53 παιχνίδια σε μία αγωνιστική περίοδο, και θα επεκταθεί αυτό το σκορ με τους εναπομείναντες 2 αγώνες (1+1).

Έναρξη του αγώνα...

5' ανοίγει το σκορ ο ΑΠΟΕΛ με τον Χαραλαμπίδη να εκτελεί φάουλ από τα πλάγια δίνοντας δίπλα στον Σέρτζιο, η σέντρα του οποίου βρίσκει τον Κακά κι ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.
12' σουτ του Γκόμες, η μπάλα κατέληξε έξω.
16' ο Σέρινταν ανατρέπεται εντός περιοχής από τον Οικονόμου, κερδίζει το πέναλτι κι ο Οικονόμου αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα αφού ήταν ο τελευταίος παίκτης.

Το εκτελεί ο Ντε Βινσέντι και κάνει το 2-0.

23' ο Σέρινταν κάνει το 1-2 με τον Ντε Βινσέντι κι ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ κάνει το 3-0.

31' o Ντε Βινσέντι κερδίζει πέναλτι μετά από ανατροπή του από τον τερματοφύλακα, το εκτελεί και πετυχαίνει το 4-0.

40' εκτέλεση φάουλ από Χαραλαμπίδη, κεφαλιά του Αντωνιάδη προς τα πίσω της εστίας και ο Κακά με κεφαλιά κάνει το 5-0.
Τέλος Α΄ ημιχρόνου.

Έναρξη του Β΄μέρους.
46΄Μέσα ο Μπενασούρ κι ο Ατόρνο στην θέση των Ντε Βινσέντι - Βινίσιους που έπαιζαν κι οι 2 στο επικίνδυνο όριο των κίτρινων καρτών.
Μπαλιά του Χαραλαμπίδη, η κεφαλιά του Σέρινταν πάει έξω.

52' ο Αμορίν με το κεφάλι κάνει το 6-0.
Δεν έχει μείνει κανείς στην κερκίδα της Ανόρθωσης.
55΄μέσα ο Σαντίν στη θέση του Αμορίν, που ήταν κι αυτός στο όριο των κίτρινων καρτών.

63΄ 7-0 συνδυασμός Γκόμες και Μπενασούρ, δίνει την ευκαιρία στον Σέρινταν με δυνατό σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

8-0 απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Μάριο Σέρτζιο.
Δεν περιγράφω άλλο.

8-1 για την Ανόρθωση με αυτογκόλ του Μοράις.

90΄τέλος αγώνα χωρίς καθόλου καθυστέρηση, θέτοντας τέρμα στον αργό βασανιστικό θάνατο της Ανόρθωσης... ποιας Ανόρθωσης (ντροπή σε αυτούς που οδήγησαν την ιστορική προσφυγική ομάδα της Αμμοχώστου στην καταστροφή)

ΑΠΟΕΛ (Γ. Δώνης): Πάρντο, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Αμορίν (55΄ Σαντίν), Κακά, Μοράις, Βινίσιους (46΄ Μπενασούρ), Γκόμες, Χαραλαμπίδης, Ντε Βινσέντι (46΄ Αδόρνο), Σέρινταν

Γ.ΔΩΝΗΣ Προπονητής:
"Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Όχι για τη σημερινή τους εμφάνιση, αλλά για τη συνολική τους παρουσία στο πρωτάθλημα. Είναι ευτυχία για ένα προπονητή να δουλεύει με τέτοιους χαρακτήρες και τέτοιους επαγγελματίες. Οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν καθημερινά πολύ σκληρά. Είναι πολύ σημαντική η νίκη μας. Απομένουν δύο παιχνίδια, δύο τελικοί για μας. Με αυτοπεποίθηση και ηρεμία θα δουλέψουμε αυτή τη βδομάδα. Θα πάμε στη Λεμεσό για να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα".
twitter.com/apoelgroup
Ο Ούρκο Πάρντο, δίνει την φανέλα και τα γάντια του, στους φίλους του ΑΠΟΕΛ.

Διαιτητής: Ψευδιώτης Κώστας, με βοηθούς τους Χρίστου Αριστείδης και Δημητρίου Πανίκος, 4ος ήταν ο Σωτηρίου Λούκας και παρατηρητής ο Γερασίμου Παναγιώτης.
twitter.com/apoelgroup
Φεύγοντας από το γήπεδο. Το ρολόι τα λέει όλα. Τυχαίο; Δε νομίζω. #Apoel #ApoelFc #Cyprus 8-1

Στον αγώνα του Α΄ Γύρου ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 1-0, ενώ στο παιχνίδι του Β΄ Γύρου κερδίσαμε με 2-1. Ο πρώτος αγώνας για τη φάση των πλέι οφ μας βρήκε και πάλι νικητές με 1-0.














No comments:

Post a Comment