Saturday 10 May 2014

Βία, Τραγικό Κοινωνικό Φαινόμενο, αναφέρει η ανακοίνωση του Δ.Σ. ΑΠΟΕΛ

Για τα "φαινόμενα βίας και απαξίωσης της ανθρώπινης Ζωής", κάνει λόγο η εταιρεία ΑΠΟΕΛ σε επίσημη ανακοίνωση της που εκδόθηκε πριν από λίγο. "Η βία διαχέεται παντού" συνεχίζει η ανακοίνωση και "η αντιμετώπιση της πρέπει πλέον να αντιμετωπιστεί καθολικά".
Δ.Σ. ΑΠΟΕΛ
Καλεί όλους τους φορείς "Πολιτεία, Αρμόδιους, Παιδαγωγούς, Οικογένεια, ΜΜΕ, Ποδοσφαιρικά σωματεία", όπως "ενσκύψουμε με πραγματική διάθεση πάνω στο πρόβλημα".

Πρέπει ΟΛΟΙ να συνδράμουμε στην επίλυση, αυτού του τραγικού κοινωνικού φαινομένου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ apoelfc.com.cy Ημερομηνία Έκδοσης: Μάη 10, 2014
Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό με θύμα έναν νεαρό οπαδό της Ομόνοιας, το οποίο και καταδικάζουμε, ως ΑΠΟΕΛ θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα φαινόμενα βίας αλλά και απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής, δεν αποτελούν "κτήμα" των γηπέδων, αλλά ένα κοινωνικό φαινόμενο που εξαπλώνεται σε δρόμους, σχολεία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι η κυπριακή κοινωνία νοσεί σε όλες  τις εκφάνσεις της.

Ως ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ, καταβάλουμε  προσπάθειες για να συνδράμουμε στην επίλυση του προβλήματος μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στα πλαίσια των οικονομικών και νομικών δυνατοτήτων μας. Είναι όμως πλέον ξεκάθαρο, μετά το τελευταίο συμβάν, αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια στην είσοδο της Λευκωσίας πριν από το παιχνίδι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ, ότι η βία διαχέεται παντού και πρέπει πλέον να αντιμετωπιστεί καθολικά.

Η Πολιτεία, οι αρμόδιοι φορείς, οι παιδαγωγοί, η οικογένεια, τα ΜΜΕ, τα ποδοσφαιρικά σωματεία, είναι όλοι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Πρέπει όλοι να ενσκύψουμε με πραγματική διάθεση και ώριμη σκέψη, για να αντιμετωπιστεί επιτέλους αυτό το τραγικό κοινωνικό φαινόμενο πριν πάρει διαστάσεις που δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Επειδή η αγωνιστική περίοδος εισέρχεται στα τελικά της στάδια, κάνουμε για μια ακόμη φόρα έκκληση σε όλο τον φίλαθλο κόσμο να συμπεριφερθεί μέσα σε πλαίσια αθλητοπρέπειας εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων και να αποφύγει πράξεις ή εκδηλώσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν βίαιες συμπεριφορές.

No comments:

Post a Comment