Friday 29 August 2014

Μέρες δόξας για τη φαμίλια του Δώνη... αφιέρωμα Ελληνικής ιστοσελίδας

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Δώνης
Αφιέρωμα για τον προπονητή μας Γιώργο Δώνη και τις μέχρι τώρα επιτυχίες του στον ΑΠΟΕΛ και τον Υιό του Δώνη τον Τάσο που παίζει στην ομάδα νέων της Γιουβέντους, έχει η Ελληνική ιστοσελίδα Έθνοσπορ. Ο δημοσιογράφος που επιμελήθηκε το συγκεκριμένο αφιέρωμα, δεν έκανε αναφορά και στον άλλο Υιό του κ.Δώνη, τον Χρίστο που παίζει κι αυτός στην Ευρώπη με τον ΠΑΟ.
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ θέλει δανεικό από τη Γιουβέντους τον Τάσο Δώνη
Το δικό τους όνειρο... ζουν στην οικογένεια του Γιώργου Δώνη! Ο πατέρας οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Τσάμπιονς για τρίτη φορά στην ιστορία του κι ευχήθηκε να βρει εκεί αντίπαλους τον Ολυμπιακό και τη Γιουβέντους. Στους «μπιανκονέρι» (σ.σ. ομάδα νέων) ανήκει και ο δευτερότοκος γιος του Τάσος Δώνης, ο οποίος μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο Γιώργος Δώνης μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον «θρύλο της Κύπρου» τον περασμένο Μάιο, τον οδήγησε τρεις μήνες αργότερα στα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα αποφέρει στον σύλλογο τουλάχιστον 13,7 εκατομμύρια ευρώ. Ο ΑΠΟΕΛ έχει εγγυημένα έσοδα 10,7 εκατομμύρια ευρώ από τα πριμ της ΟΥΕΦΑ για την παρουσία του στους ομίλους (και στους προκριματικούς). Σ' αυτά αναμένεται να προστεθούν άλλα 3 εκατομμύρια ευρώ: 1,5 από τις εισπράξεις στους τρεις εντός έδρας αγώνες στους ομίλους κι άλλα τόσα από το market pool της Κύπρου. Μάλιστα, υπάρχουν προϋποθέσεις για περαιτέρω οικονομική συγκομιδή. Η ΟΥΕΦΑ πριμοδοτεί με ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε νίκη στους ομίλους και με 500.000 ευρώ την ισοπαλία.

Ομως ο Γιώργος Δώνης ζήτησε από τη διοίκηση δύο μεταγραφικές προσθήκες, ώστε ο πρωταθλητής Κύπρου να έχει αξιοπρεπή παρουσία στην κορυφαία ποδοσφαιρική συλλογική διοργάνωση.

Από την πλευρά του ο υιός Δώνης έχει μπει στο μεταγραφικό στόχαστρο της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, που τον θέλει δανεικό.

Οι Γερμανοί θέλουν τον 18χρονο επιθετικό της ομάδας νέων της «Γιούβε» με ρήτρα αγοράς.

Η διοίκηση της πρωταθλήτριας Ιταλίας έχει ζητήσει από την πλευρά του ποδοσφαιριστή την επέκταση του συμβολαίου του, αν και λήγει τον Ιούνιο του 2016.

Μόνο έτσι θα συναινέσει στον δανεισμό του εκτός Ιταλίας και σε διαφορετική περίπτωση ίσως να προτιμήσει μία εκ των Μπολόνια και Λιβόρνο (σ.σ. αμφότερες αγωνίζονται στη β' κατηγορία) με την ίδια φόρμουλα (και χωρίς όρο για μονιμοποίηση).

No comments:

Post a Comment