Thursday 18 September 2014

"Βάρτο ρε Μαντούκα..." ο αντίλαλος της φωνής όλων, αντηχεί ακόμα στα αυτιά μας

Κι αν το έβαζε ο Μαντούκα...? δεν θέλω ούτε που να το σκέφτομαι!

- Η κεφαλιά του Gerard Piqué στο 28ο λεπτό της συνάντησης έκανε την διαφορά σε έναν αγώνα που ο ΑΠΟΕΛ διεκδίκησε δίκαια και άξια το δικό του μερίδιο από την πίτα της επιτυχίας, στο τέλος όμως, του έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και η τύχη, και σε τέτοια παιγνίδια την χρειάζεσαι την αφιλότιμη!

- Σε έναν όμιλο που χαρακτηρίστηκε ως ο πιο δύσκολος όμιλος του θεσμού, ο ΑΠΟΕΛ αποδείχτηκε πολύ σκληρό καρύδι για την Barcelona των αστέρων και των εκατομμυρίων, η οποία φιλοδοξεί στο τέλος να πανηγυρίσει το UEFA Champions League, φτάνοντας πρώτα και κερδίζοντας μετά τον τελικό του Βερολίνου. Αυτές είναι οι φιλοδοξίες της Μπάρτσας.

- Πριν τον αγώνα ο τερματοφύλακας της ομάδας μας Urko Pardo, αναφέρθηκε στις ευχάριστες αναμνήσεις και στην εποχή  που ήταν στην ΜΠΑΡΤΣΑ Β, θυμήθηκε ακόμα, όταν οι νυν προπονητές Guardiola(τώρα στην Μπάγερν) και Luis Enrique, στην προπόνηση εκτελέσουν πέναλτι και έκαναν σουτ στην εστία του στις προπονήσεις της Β ομάδας.


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1-0 ΑΠΟΕΛ
Σήμερα ο Urko Pardo απόδειξε για ακόμα μια φορά, με την εμφάνιση του στο παιγνίδι, ότι τίποτα δεν πήγε χαμένο από όσα έμαθε στην ΜΑΣΙΑ.

- Το τέλος του αγώνα βρήκε τον προπονητή Δώνη και τους παίκτες μας, να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο με την απογοήτευση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους, ένιωθαν ότι άξιζαν να πάρουν κάτι περισσότερο από το σημερινό παιγνίδι, άξιζαν το θετικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα στον αγώνα ήταν προσεχτική στο παιγνίδι της και αποτελεσματική πίσω από την μπάλα στα αμυντικά της καθήκοντα, κι όταν της δινόταν η ευκαιρία απλωνόταν σε όλο το γήπεδο.

- Ο Μέσσι "σέρβιρε" τον Piqué, μέσα στην μικρή περιοχή, μετά από ελεύθερο φάουλ από τα πλάγια, κι ο αμυντικός της ΜΠΑΡΤΣΑ με κεφαλιά μπροστά από τον ΑΜΟΡΙΝ, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Pardo, κάνοντας το 1-0 που ήταν και το 9ο προσωπικό του τέρμα στον θεσμό του UEFA Champions League σε 64 αγώνες. Ένα σκορ που έμελλε να κρατήσει μέχρι το τέλος, δίνοντας τους 3 βαθμούς της νίκης στους Μπλαουγκράνα.

- Ο Πάρντο πραγματοποίησε πολύ καλή απόκρουση σε σουτ του Μέσσι, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ενώ στο τέλος του αγώνα, έκανε την απόκρουση του αγώνα κρατώντας το σκορ 1-0 μετά από πλασέ του Μέσσι.

- Με την γενική άποψη ότι ο ΑΠΟΕΛ θα κατέρρεε στο Β ημίχρονο κι ότι θα έμενε από δυνάμεις, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με τον ΑΠΟΕΛ να ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα από ότι στο Α μερός και να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση στο β μέρος, διεκδικώντας το γκολ και την ισοφάριση σε 3 κλασσικές περιπτώσεις.

- Ο Tomás De Vincenti, με άψογο κοντρόλ και πλασέ μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ την εξαιρετική του προσπάθεια, καθώς η μπάλα κόντραρε σε πόδι αντιπάλου, πριν αυτή πάει στα δίχτυα του Γερμανού κίπερ..

- Στην 2η του ευκαιρία στο Β μέρος, ο Μαντούκας ξεφεύγει μόνος πλάγια δεξιά, και την κατάλληλη στιγμή γυρνά την μπάλα προς στο ύψος της περιοχής προς τον επερχόμενο Βινίσιους, όμως ο αμυντικός της Μπάρτσας, πρόλαβε κι έβαλε το πόδι του, αποκρούοντας την μπάλα πριν ο Βινίσιους εκτελέσει τον τερματοφύλακα.

- Το ντεμπούτο του Δώνη στο Τσάμπιονς Λιγκ σαν προπονητής, μπορεί να σημαδεύτηκε με ήττα, (2η επίσημη φετινή) για τον ΑΠΟΕΛ, όμως ο κόουτς αξίζει πολλά μπράβο για το στήσιμο της ομάδας και για το ότι κατέβηκε με σύστημα 4-4-2 μέσα στο Καμπ Νου για να αντιμετωπίσει την Μπάρτσα.
Δεν την φοβήθηκε, την κοίταξε στα μάτια, ξεκίνησε τον Σέρινταν στην κορυφή και έβαλε τους Ντε Βινσέντη - Αλωνεύτη να τον πλαισιώνουν.

Θράσος και τόλμημα για τον Ελλαδίτη κόουτς... κι αν ο Μαντούκα ευστοχούσε στη 3η προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ, στο 90λεπτό με το σουτ του από το ύψος της περιοχής, όλοι τώρα θα παραμιλούσαμε εκστασιασμένοι από την επιτυχία κι ο κόουτς θα έπλεε σε πελάγη ευτυχίας.

Αυτή η ομάδα έχει μεγάλο μέλλον. Μπράβο σε όλους του συντελεστές.

- Από τον ΑΠΟΕΛ δεν υπήρξαν υστερήσαντες, όμως δεν μπορούμε να μην ξεχωρίσουμε την εξαιρετική παρουσία του ΚΑΡΛΑΟ, ο οποίος ήταν άψογος στα αμυντικά του καθήκοντα, εξουδετερώνοντας όποιον πλησίαζε στην εστία, είτε Μέσσι λεγόταν είτε Μουνίρ ή Νειμάρ.

Οι 2,000 / 2,500 φίλοι του ΑΠΟΕΛ που τον ακολούθησαν στην Βαρκελώνη, έκαναν έντονη την παρουσία τους με τραγούδια και συνθήματα κι ακούγονταν συνεχώς σε ολόκληρο το Καμπ Νου.

Δηλώσεις Γ.Δώνης: 
"Εκτελέσαμε το αμυντικό πλάνο τέλεια μέχρι το γκολ" - "Εκεί θύμωσα γιατί είμαστε ψηλή ομάδα και το δεχτήκαμε από στημένο", δήλωσε ο προπονητής μας, και συνέχισε
"Είμαι όμως ικανοποιημένος από τη προσπάθεια" - "Στόχος στη συνέχεια είναι το πρωτάθλημα".
Οι αρχές του σταδίου ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των θεατών ήταν 63,000

- Η ομάδα σήμερα το πρωί θα προπονηθεί στο προπονητικό κέντρο της Barcelona, και στις 13:00 θα αναχωρήσει από την Βαρκελώνη για την Λάρνακα.

Η βαθμολογία του 6ου Ομίλου μετά την 1η αγωνιστική


Άρθρο: Άνδρος Ευαγόρου






No comments:

Post a Comment