Thursday 23 October 2014

Barcelona 3-1 Ajax με τέρματα των Messi, Neymar και του Sandro στις καθυστερήσεις

@apoelgroup
#BARCA #AJAX #APOEL #PSG
Η Barcelona παίρνει νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και βυθίζει τον Ajax με 3-1, με πρωταγωνιστές τους Messi και Neymar, ενώ την ίδια στιγμή στη Λευκωσία, η ΠΑΡΙ "κλέβει" τη νίκη από τον ΑΠΟΕΛ με γκολ του Καβάνι στο φινάλε.

Οι Καταλάνοι μονοπώλησαν την κατοχή της μπάλας με τους Ολλανδούς να μην έχουν καμιά ελπίδα στο παιγνίδι.

Τα γκολ του Α' ημιχρόνου, από το θανατηφόρο δίδυμο της Barça, Lionel Messi και Neymar Jr έδωσαν στην γηπεδούχο όλα όσα χρειαζόταν και μαζί με την απόλυτη κατοχή της μπάλας έλεγχε το παιγνίδι με ασφάλεια.

Οι 2 ομάδες έχουν μεγάλη ιστορία, ενώ παίζουν ίδιο στυλ παιγνιδιού.

Η Μπαρτσελόνα έκανε επίδειξη δύναμης και ικανοτήτων, δείχνοντας έτσι ποιος πραγματικά είναι το αφεντικό.

Παρά το κοινό παρελθών των 2 ομάδων, είναι μόλις η 3η συνάντηση των 2 ιστορικών συλλόγων.

Το παιγνίδι ξεκίνησε με την Barcelona να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα και τον κόσμο στις κερκίδες να ανυπομονεί να δει το 1ο γκολ.

Στο 6ο λεπτό, μια μακρινή βαθιά μπαλιά του Πέδρο Ροτρίκεζ, βρίσκει τον Μέσσι ο οποίος αφού χόρεψε την άμυνα του Άγιαξ με τις τρίπλες του, έδωσε την μπάλα δίπλα στον Neymar, το μονοκόμματο σουτ του Βραζιλιάνου στέλλει την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του ΑΓΙΑΞ παίρνοντας έτσι προβάδισμα στο σκορ.

Μετά το 1-0, ο Ajax ανέβασε κάπως την πίεση του, η Barça όμως συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας.

Στο 12ο ένα σουτ του Messi μετά από πάσα του Neymar πήγε μόλις πάνω από το δοκάρι.
Μετά το γκολ του Neymar, ο Αργεντινός σταρ κυνηγούσε συνεχώς το γκολ, κι αυτό ήρθε στο 23ο.

Ο Javier Mascherano από το κέντρο του γηπέδου δίνει την μπάλα στον Andres Iniesta, ο Iniesta πλησιάζει στην περιοχή και βρίσκει τον Messi, ο οποίος ανάμεσα από 2 αμυντικούς κοντρολάρει την μπάλα και κάνει το σουτ χαμηλά νικώντας τον τερματοφύλακα του Ajax Jasper Cillessen και με την βοήθεια της εσωτερικής μεριάς του δοκαριού καταλήγει στα δίκτυα και το 2-0 είναι γεγονός.

Το 2ο ημίχρονο κύλησε στα ίδια επίπεδα με το 1ο με την Barça να κρατά τον έλεγχο της μπάλας και τον Ajax να προσπαθεί να βελτιωθεί, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ευκαιρίες υπήρξαν και για τις 2 ομάδες, η Barça όμως δεν έβλεπε την ώρα να τελειώσει το παιγνίδι αφού είχε το μυαλό της στο Ελ-Κλάσσικο με την ΡΕΑΛ, ενώ ο Ajax στο τέλος κατέθεσε τα όπλα αφού δεν είχε τη δύναμη να πολεμήσει την Μπάρτσα.

Έκπληξη στο τέλος...

Καθώς το χρονόμετρο πλησίαζε προς στο τέλος της συνάντησης, σε μια φάση στο 86' η άμυνα της Barça δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στα πόδια του παίκτη του Ajax, Anwar El Ghazi ο οποίος πέτυχε το γκολ 2-1

Μετά το 2-1 ξαφνικά όλα άλλαξαν...

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, κυριαρχούσε η νευρικότητα στους παίκτες της Μπάρτσα αλλά και στις κερκίδες καθώς το γκολ του ΑΓΙΑΞ έφερε πανικό, κι ενώ ο Ajax ονειρευόταν την ισοφάριση, η Barça βρήκε ανοικτό γήπεδο, με τους Pedro και Rafinha να συνδυάζονται ωραία και στη συνέχεια να δίνουν την μπάλα στον Sandro, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα στο 92' και τις καρδιές όλων στη θέση τους καθώς η Μπάρτσα σφράγιζε την νίκη με 3-1.

Το τελικό αποτέλεσμα βρίσκει την Barça μόνη στη 2η θέση του 6ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ με 6 βαθμούς.

Ο Ajax είναι στην 3η θέση με 2 βαθμούς και στην τελευταία θέση ο ΑΠΟΕΛ με 1 βαθμό.

Στην πρωτοπορία του Ομίλου είναι η Paris Sant-Germain με 7 βαθμούς, μετά την νίκη της πάνω στον ΑΠΟΕΛ στην Λευκωσία με το γκολ του Καβάνι 4 λεπτά πριν από το τέλος του παιγνιδιού του ΓΣΠ.

PHOTOs: GERMÁN PARGA-FCB
PHOTOs: ajax.nl
Για την Μπάρτσα γράφει: HM TOLL | fcbarcelona.com
Επιμέλεια άρθρου: Άνδρος Ευαγόρου | apoelgroup.com 

No comments:

Post a Comment