Thursday 30 October 2014

Τριάντα λεπτά ήταν αρκετά για τον Αίαντα να πάρει την πρόκριση απέναντι στην Urk

Αγώνα κυπέλλου έδινε την Τρίτη ο Αίαντας, αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στον 6ο όμιλο του Champions League, για τους 32 του κυπέλλου Ολλανδίας με αντίπαλο την Urk, ομάδα της 4ης κατηγορία (Hoofdklasse).

Η SV Urk για το πρώτο μισάωρο είχε το δικαίωμα στο όνειρο, για το Κύπελλο. Μετά το μισάωρο όμως, το όνειρο έφτασε στο τέλος του, με το ξέσπασμα του ΑΓΙΑΞ και την 4αρα που πέτυχε.
.
Τα τέρματα των, Lerin Duarte το 1ο, Arek Milik πρώτος σκόρερ του κυπέλλου το  2ο και 3ο, και το 4ο με τον πρωτο-εμφανιζόμενο Richairo Zivkovic, έδωσαν στον Ajax την πρόκριση στους 16 του κυπέλλου με άνετη νίκη και τελικό σκορ 0-4.

Τι μια στιγμή βρίσκεται στο Camp Nou απέναντι στην Barcelona και την επόμενη στιγμή στο Urk για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Ολλανδίας. Έτσι σκιαγράφησε την εικόνα του ΑΓΙΑΞ, ο εκπρόσωπος της SV Urk ενώ εκθείασε την καλή εμφάνιση και το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που παίζει αυτή την εποχή ο ΑΓΙΑΞ.

Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τον κόσμο της ΟΥΡΚ, να δει από κοντά τον πρωταθλητή ΑΓΙΑΞ και το μικρό γήπεδο των 4,000 θέσεων ήταν sold-out ενώ οι κερκίδες ήταν υπερπλήρης 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Παρά το ακριβό εισιτήριο, αποζημιώθηκαν με το εξαιρετικό θέαμα και τα 4 γκολ που είδαν.

Οι οπαδοί του ΑΓΙΑΞ δεν πήγαν στο γήπεδο ένεκα τιμωρίας τους, για τα επεισόδια που έκαναν στον περσινό τελικό του κυπέλλου KNVB Cup. Δεν ήταν δύσκολο για τον ΑΓΙΑΞ να παίξει χωρίς τους οπαδούς του, εξάλλου το τελικό σκορ τα λέει όλα. Δεν καταλαβαίνει από έδρες, το είδαμε και στο ΓΣΠ.

Ήταν η πρώτη φορά που οι 2 ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες, κι αυτό το γεγονός έκανε τους "τόπακες" να υποδεχτούν τον πρωταθλητή ΑΓΙΑΞ, πολύ θερμά και με χειροκρότημα.

Ο βοηθός προπονητής του Ajax Hennie Spijkerman ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από την SV Urk πριν μερικά χρόνια. Σήμερα είναι το δεξί χέρι του De Boer και την ημέρα του αγώνα γιόρτασε τα 64α γενέθλια του.

Ο πατέρας του τερματοφύλακα του ΑΓΙΑΞ Diederik Boer, είναι ο προπονητής των τερματοφυλάκων της ΟΥΡΚ.

Ο αγώνας ήταν μια ευχάριστη και αξέχαστη εμπειρία για τους ψαράδες του ΟΥΡΚ.

Πέρασαν 30 λεπτά στον αγώνα για να δημιουργηθεί η πρώτη ευκαιρία για τον ΑΓΙΑΞ, καθώς στο πρώτο 30λεπτο η ΟΥΡΚ είχε τον έλεγχο, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα.

Ο Lerin Duarte στο 34', έσπασε τον αμυντικό κλοιό με ένα βολέ στέλλοντας την μπάλα στα δίκτυα και τον πίνακα να γράφει το 0-1.
Μετά το πρώτο γκολ του Ντουάρτε, 3 λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Milik να διπλασιάσει τα γκολ του ΑΓΙΑΞ με πέναλτι, μετά από ανατροπή του Ντουάρτε.

Ο Πολωνός πρώτος σκόρερ πέτυχε το 3ο γκολ με κεφαλιά λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου.
Ο Milik εκμεταλλεύτηκε μια εξαιρετική ασίστ από τον Queensy Menig και σκόραρε το 0-3.
Μετά τα 6 γκολ που πέτυχε κόντρα στον JOS/Watergraafsmeer, ο Πολωνός είναι πια το 1ο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του 1ου σκόρερ στο θεσμό του κυπέλλου KNVB και όχι μόνο.

Το ντεμπούτο του Richairo Zivkovic επιβραβεύτηκε με γκολ στο 86' λίγο πριν την λήξη του αγώνα.

Η προπονητής Ντε Μπουρ έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την ομάδα του και από την εξέλιξη του αγώνα αφού πήρε μια άνετη πρόκριση στους 16 του κυπέλλου αλλά και με τα μεγάλα σκορ που πετυχαίνει η ομάδα, 4 σήμερα, 9 στον προηγούμενο γύρο του κυπέλλου KNVB με ένα σύνολο 13 τερμάτων υπέρ και 0 κατά.

Το κύπελλο Ολλανδίας έχει τα ίδια χαρακτηριστικά στα πρώτα του σταδία, με αυτά που ισχύουν και στον δικό μας θεσμό κυπέλλου στην Κύπρο. (Οι μεγάλοι τους μικρούς σε μονούς αγώνες)

Η κλήρωση για την επόμενη φάση του κυπέλλου θα γίνει σήμερα Πέμπτη.

Επόμενος αντίπαλος του ΑΙΑΝΤΑ, η Dordrecht, το Σάββατο 1/11 στις 19:30 στο Άμστερνταμ αρένα.

Το βίντεο με τα 4 τέρματα...


Επιμέλεια άρθρου: Α.Ευαγόρου
Σελίδα: ajax.nl
Φωτογραφίες: ajax.nl

No comments:

Post a Comment