Saturday 18 October 2014

Η PARIS πέτυχε σημαντικότατη νίκη πριν το ταξίδι στη Λευκωσία, κέρδισε την LENS 1-3 εκτός έδρας

@PSG_inside
@apoelgroup #APOEL #PSG 
- Στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα ανέβηκε ψες, η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ΠΑΡΙ, 4 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Marseille, μετά τη νίκη της πάνω στην ΛΕΝΣ με 1-3.

LENS 1-3 PARIS / Η PARIS καταγράφει μια πολύ σημαντική νίκη

Η Paris Saint-Germain νίκησε την Lens 3-1 σε ένα θρυλικό παιγνίδι στο "Stade de France" για την 10η αγωνιστική της Γαλλικής Ligue 1: Τέσσερα τέρματα, με το 1ο από τον Coulibaly στο (10') για την Lens, πριν η Paris απαντήσει με γκολς από τον Cabaye στο (28'), τον Maxwell στο (34') και τον Cavani με πέναλτι στο (55'), και ... Τρείς (3!) κόκκινες κάρτες!

Ο ΑΓΩΝΑΣ - Η ΠΑΡΙ γυρίζει το παιγνίδι..

Ήταν ένα κοντινό ταξίδι για τους Παριζιάνους στο Stade de France στα Βόρεια προάστια για να αντιμετωπίσουν  την Lens... σε 1 παρόμοιο σκηνικό με τον περσινό τελικό κυπέλλου απέναντι στην Lyon.
@PSG_inside

Η πρώτη ευκαιρία στο 4, με τον Cavani να δίνει στον Lucas, το σουτ του οποίου βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων, ενώ στο 10' το σουτ του Καβάνι μπλοκάρει ο Riou της ΛΕΝΣ με ωραία απόκρουση. Στην αντεπίθεση της ΛΕΝΣ, το σουτ του Coulibaly κοντράρει στον Thiago Motta και πάει στα δίκτυα για να γίνει το 1-0.

Οι γαλαζοκόκκινοι της ΠΑΡΙ δεν τα έβαλαν κάτω, συνέχισαν την αντεπίθεση με το σουτ του Cavani στο 19΄ να αποκρούεται και πάλι από τον Riou (19').

Ο Pastore ηγείται της επίθεσης:
Ο Αργεντίνος κατάφερε να κρατήσει την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου, για να την σερβίρει στον Maxwell, η σέντρα του βρίσκει στο ύψος της περιοχής τον Cabaye, ο οποίος μια βολίδα στέλλει την μπάλα στο αριστερό κάτω μέρος των δικτύων της ΛΕΝΣ πετυχαίνοντας το 1-1 στο 28'.

Ο Μάξουελ στο επίκεντρο:
Μετά από 1 μακρινό σουτ του Verratti, ο Riou διώχνει την μπάλα με γροθιές αλλά μέχρι το σημείο που βρισκόταν ο Maxwell, ο οποίος μετά από κοντρόλ κρεμάει τον τερματοφύλακα της ΛΕΝΣ από τα 30 μέτρα για να κάνει το 1-2 στο 34'.


Ο Cavani κερδίζει πέναλτι μετά από ανατροπή, το εκτελεί ο ίδιος και πετυχαίνει το 1-3 για την ΠΑΡΙ στο 55' του αγώνα.

Μετά τις ισοπαλίες 1-1, με Toulouse και Monaco για το Γαλλικό πρωτάθλημα, η Paris Saint-Germain επέστρεψε επιτέλους στις νίκες.
Μια νίκη προθέρμανση, εν όψη του δύσκολου αγώνα της Τρίτης για το Champions League με τον νταμπλούχο Κύπρου, ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία.

Πολυτιμότερος παίκτης: EDINSON CAVANI

Ο Ουρουγουανός τα έκανε όλα, ήταν αποφασιστικός και ακούραστος στο παιγνίδι του, όπως πάντα. Ο El Matador έχασε 2 καλές ευκαιρίες στο 4' και στο 10'. Στη συνέχεια είχε άλλες 2 προσπάθειες, στο 19' σε τέτ-α-τετ με τον τερματοφύλακα και στο 25' είδε το ακροβατικό του σουτ, να απομακρύνεται από τον Gbamin.
Ο παίκτης από το Salto, επιτέλους είδε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ μετά την επίτευξη του γκολ από το σημείο του πέναλτι μετά την ανατροπή του από τον αμυντικό της ΛΕΝΣ.

Το νούμερο 9 της ΠΑΡΙ πανηγύρισε το γκολ με τον πανηγυρισμό σήμα κατατεθέν του ιδίου, γονατιστός πυροβολόντας προς το μέρος των φιλάθλων. Ο έξαλλος πανηγυρισμός δεν άρεσε στον διαιτητή Monsieur Rainville που τον τιμώρησε για τον προκλητικό τρόπο που πανηγύρισε, με κίτρινη κάρτα, κάτι που έφερε αμέσως την αποβολή με κόκκινη, αφού ήταν η 2η του στο παιγνίδι..


Σημείο αναφοράς: 3 κόκκινες κάρτες σε 6 λεπτά...

Το πέναλτι του Cavani ήταν σωστό, όμως η απόφαση του διαιτητή Mr. Rainville να αποβάλει τον νεαρό αμυντικό της Lens στο 53' για την ανατροπή, ήταν παρατραβηγμένη.

Παρατραβηγμένη ήταν και η 2η κίτρινη στον Cavani στο 56', ίδια περίπτωση με την αποβολή του Thiago Silva 1 χρόνο πριν... στη συνέχεια ήταν η σειρά του αρχηγού της Lens, Le Moigne να αντικρίσει της 2η κίτρινη κάρτα κι ακολούθως την κόκκινη, για σπρώξιμο πάνω στον Cabaye στο 59', συμπληρώνοντας τις 3 κόκκινες στο παιγνίδι.

Γενικά το παιγνίδι το παιγνίδι ήταν αθλητοπρεπές ασχέτως των 3 κόκκινων καρτών.

L1 TABLE / ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 Marseille 22
2 Paris 18
3 Bordeaux 17
4 Lille 15
5 Nantes 15

Για την ΠΑΡΙ γράφει ο Vincent Guérin
Φωτογραφίες: C.Gavelle / PSG / Reuters / AFP getty images
Επιμέλεια άρθρου: Άνδρου Ευαγόρου

No comments:

Post a Comment