Thursday 2 October 2014

PSG 3-2 Barcelona: Πρώτη ήττα για την Μπάρτσα, Μόνη στην κορυφή η ΠΑΡΙ

@apoelgroup
Paris Saint-Germain 3-2 FC Barcelona

Μια δυσάρεστη βραδιά για την Barça στο Παρίσι, και το αήττητο των Καταλανών έκανε φτερά, ενώ στην Λευκωσία, ΑΠΟΕΛ και ΑΓΙΑΞ τα μοιράστηκαν όλα, τελικό σκορ στο ΓΣΠ 1-1.

Το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε ενώ έμεναν ακόμα 30 λεπτά παιγνιδιού. Η Barça τα έδωσε όλα μέχρι το τέλος για να ισοφαρίσει αλλά η PSG άντεξε και κράτησε τους 3 βαθμούς, κάτι που περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα στον Όμιλο μας.

Η Βαθμολογία του 6ου Ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής:
1: ΠΑΡΙΣ   4β
2: ΜΠΑΡΤΣΑ 3β
3: ΑΓΙΑΞ   2β
4: ΑΠΟΕΛ   1β

Η Barcelona δέχθηκε την πρώτη φετινή της ήττα. Ο Luis Enrique είχε δηλώσει πριν τον αγώνα, ότι η PSG είναι μια από τις σοβαρές υποψήφιες ομάδες για την κατάκτηση του φετινού Champions League και είχε δίκιο.
fcbarcelona.com
Ο David Luiz έβαλε τους Παριζιάνους μπροστά στο σκορ, αλλά ο Messi ισοφάρισε για την Μπάρτσα στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Η Παρί πήρε κεφάλι στο σκορ 3-1 με τέρματα των Verratti και Matuidi ενώ το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο Neymar. Στο τελευταίο μισάωρο δεν προέκυψαν άλλα τέρματα κι έτσι το 3-2 υπέρ της Παρί ήταν και τελικό αποτέλεσμα.

Πίσω στο σκορ νωρίς με άμεση ανταπόκριση

Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι θα ήταν ένα παιγνίδι θρίλερ. Οι 2 ομάδες ξεκίνησαν επιθετικά, η πρώτη πίεση λειτούργησε υπέρ της PSG, βάζοντας έτσι τους Γάλλους μπροστά στο σκορ με τον David Luiz στο 10'. Ο Ter Stegen, είχε πάρει ξανά φανέλα βασικού σε αγώνα Champions League μόνο που αυτή τη φορά δέχθηκε 3 γκολ αφού ο ΑΠΟΕΛ στην Βαρκελώνη δεν κατάφερε να τον νικήσει. Η Barça μετρούσε 7 συνεχόμενους αγώνες χωρίς να δεχθεί γκολ.

Οι πανηγυρισμοί των Παριζιάνων δεν κράτησαν για πολύ, μετά από έναν άψογο συνδυασμό με 1-2 των Messi και Iniesta ο Αργεντίνος ΣΤΑΡ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του τερματοφύλακα της PSG Sirigu κάνοντας το 1-1 και ταυτόχρονα το 500στο γκολ της  Μπάρτσα στην ιστορία του Champions League.

Η PSG ξανά με προβάδισμα

Ο Motta έστειλε σέντρα κι ο Verratti με κεφαλιά έκανε το 2-1 εκμεταλλευόμενος την ασυνεννοησία των Rakitic και Ter Stegen.

Το ημίχρονο τέλειωσε με την ΠΑΡΙ μπροστά στο σκορ με 2-1.

Η επανάληψη έφερε πολύ ποιοτικό ποδόσφαιρο κι από τις 2 ομάδες, αλλά ήταν η PSG που κατάφερε να σκοράρει στο 54', μετά από σέντρα του Van der Wiel, ο Matuidi με πλασέ την έστειλε στα δίκτυα για το 3-1.

Ο Neymar αναπτερώνει τις ελπίδες της Μπάρτσα.

Για 2η φορά μέσα στη βραδιά, η Barça απαντά άμεσα στο γκολ της PSG με τον Neymar να δέχεται την μπαλιά μέσα στη περιοχή και να σκοράρει κάνοντας το 3-2.

Μένουν ακόμα 30 ολόκληρα λεπτά στο παιγνίδι, η Barça ανέβασε έντονα τους ρυθμούς βάζοντας αρκετή πίεση στην ΠΑΡΙ, αλλά η PSG αμυνόταν εξαιρετικά ενώ απείλησαν με αντεπιθέσεις από τους Cavani και Pastore με τον Macherano και τον Ter Stegen να σώζουν την τελευταία στιγμή.

Οι αλλαγές του Luis Enrique με τους Munir και Sandro, στη θέση των Xavi και Raul δεν έφεραν την ισοφάριση. Ο Jordi Alba λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο τέλος αλλά ο Marquinhos έσωσε την ΠΑΡΙ την τελευταία στιγμή.

Τέλος του αγώνα με την Barça να αποχαιρετά το Παρίσι με άδεια χέρια και την ΠΑΡΙ να πανηγυρίζει το τρίποντο και την μοναξιά της κορυφής του ομίλου.

Η ΠΑΡΙ θα πάει στην Λευκωσία να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, στις 21/10, ενώ η Μπάρτσα ετοιμάζει υποδοχή του ΑΙΑΝΤΑ στην Βαρκελώνη την ίδια μέρα.

Θεατές 46400 - Διαιτητής ο Ιταλός Nicola Rizzoli (ITA)


Για την ΜΠΑΡΤΣΑ γράφει ο MIKE ROBERTS | fcbarcelona.com
Φώτος: FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB
Φώτος: Photo : C.Gavelle/PSG
Για την ΠΑΡΙ γράφει ο Vincent Guérin psg.fr
Επιμέλεια άρθρου: Άνδρος Ευαγόρου | apoelgroup.com

No comments:

Post a Comment