Tuesday 18 November 2014

Μπορεί ο φετινός ΑΠΟΕΛ να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2013 και να φύγει νικητής;


Οι φυγάδες της Λεμεσού έχουν κάθε λόγο να περιμένουν το αναμεταξύ μας παιγνίδι με μεγάλη ανυπομονησία, αφού απέναντι στην ομάδα μας θα μπορέσουν να δοκιμάσουν τις φετινές αντοχές τους, ιδιαίτερα μετά την αλλαγή προπονητή, αφού ως γνωστόν έδιωξαν τον Χριστάκη Χριστοφόρου για να φέρουν τον Ρουμάνο Αντόνε τον οποίο έδιωξε η χΟμόνοια πριν μερικά χρόνια..

Ο ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται την Παρασκευή να ταξιδέψει στο Τσίρειο στάδιο, όπου θα προσπαθήσει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που άφησε η άγονη ισοπαλία με την Δόξα στο ΓΣΠ την περασμένη αγωνιστική.

Οι οργανωμένοι του ΑΠΟΕΛ θα απέχουν από τον εκτός έδρας αγώνα, ενώ οι Λεμεσιανοί θα έχουν το άνω διάζωμα της Δυτικής κερκίδας κλειστό, ένεκα τιμωρίας που κουβαλούν από την περσινή χρονιά.

Τα εισιτήρια του αγώνα έχουν κυκλοφορήσει και κοστίζουν 12 ευρώ τα κανονικά, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος είναι δωρεάν ενώ δεν υπάρχουν μαθητικά.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να ανοίξουν ταμεία την Παρασκευή στο Τσίρειο, ενώ ο αγώνας θα είναι τηλεοπτικός από την Primetel για τους συνδρομητές της συγκεκριμένης πλατφόρμας, και μέσο διαδικτύου στην τιμή των 21 ευρώ.

Στα τελευταία 2 χρόνια, οι 2 ομάδες συναντήθηκαν 6 φορές, 5 για το πρωτάθλημα και 1 για το σούπερ καπ.

Ο ΑΠΟΕΛ μετρά 4 νίκες και ο Απόλλων 2, ενώ για το περσινό πρωτάθλημα οι 2 ομάδες είχαν δίκαιη μοιρασιά αφού έχουν από 2 νίκες, εκμεταλευόμενες μάλιστα το 100% της έδρας τους κάνοντας το 2 στα 2. Στα τέρματα προηγείται ο ΑΠΟΕΛ με 6-5.

Τα 6 τελευταία αποτελέσματα:
03/05/14 ΑΠΟΛΛΩΝ 2 - 1 ΑΠΟΕΛ πλέϊοφ
29/03/14 ΑΠΟΕΛ 3 - 0 ΑΠΟΛΛΩΝ πλέΪοφ
09/02/14 ΑΠΟΕΛ 2 - 1 ΑΠΟΛΛΩΝ πρωτάθλημα
02/11/13 ΑΠΟΛΛΩΝ 2 - 0 ΑΠΟΕΛ πρωτάθλημα
17/08/13 ΑΠΟΕΛ 1 - 0 ΑΠΟΛΛΩΝ σούπερ καπ
14/01/13 ΑΠΟΛΛΩΝ 1 - 2 ΑΠΟΕΛ πλέϊοφ

Ο περσινός Απόλλωνας έπαιξα στα ίσα τους 2 συνδιεκδικητές του τίτλου, ΑΠΟΕΛ και αέλ, κερδίζοντας στα πλέϊοφ, τον μεν ΑΠΟΕΛ με 2-1 στο Τσίρειο με σκόρερ τον Guie Gneki(2), τη δε συμπολίτισσα του αέλ με 0-1 και πάλι με σκόρερ τον Guie Gneki.

Η νίκη του Απόλλωνα πάνω στην αέλ, έβαλε ξανά τον ΑΠΟΕΛ στο κυνήγι του τίτλου αφού οι 2 συνεχόμενες ήττες με Ερμή και Απόλλωνα είχαν εκτροχιάσει το τραίνο του Δώνη από την πορεία του τίτλου.

Ο ΑΠΟΕΛ, κατά τις 3 τελευταίες επισκέψεις του στο Τσίρειο, μετρά 2 ήττες και 1 νίκη την οποία πέτυχε τον Γενάρη του 2013 με σκορ 1-2 και τέρματα των.. Benachour και Helio Pinto στο 90+12 των καθυστερήσεων. Μπορεί ο φετινός ΑΠΟΕΛ να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2013 και να φύγει νικητής;

Μετά την απρόσμενη ισοπαλία με την Δόξα σε ένα παιγνίδι που ο ΑΠΟΕΛ εμφάνισε τον κακό εαυτό του και που προκάλεσε μουρμούρα στις τάξεις των φίλων της ομάδας μας, οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη θέλουν να αποζημιώσουν τον κόσμο με νίκη και καλή εμφάνιση.

Το δυνατό ατού της ομάδας μας, εστιάζεται στην καλή αμυντική λειτουργία, η οποία κάνει άψογα το καθήκον της, μετρώντας μόνο 2 τέρματα κατά, 1 από την Αγία Νάπα και το άλλο από την Αθηαίνου.

Ο Απόλλωνας διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 21 τέρματα και μια από της χειρότερες άμυνες των 9 πρώτων αγωνιστικών με 12 τέρματα κατά.

Μόνο 3 ομάδες δεν σκόραραν εναντίων του Απόλλωνα, η Αγία Νάπα, ο Οθέλλος και οι χόχοι.

1ος σκόρερ για τον Απόλλωνα είναι ο G. Sangoy με 5 τέρματα, ακολουθούμενος από τους Hugo López και Παμπουλή με 4. Τα 5 γκολ του Σαγκόϊ τον φέρνουν στη 3η θέση του πίνακα των σκόρερ του Παγκυπρίου πρωταθλήματος.

Στην 1η θέση του πίνακα των σκόρερ του ΑΠΟΕΛ είναι ο Γουστάβο Μαντούκα με 6 τέρματα που είναι και ο 1ος σκόρερ του Παγκυπρίου πρωταθλήματος.

Ο αγώνας Απόλλων - ΑΠΟΕΛ, διεξάγεται την Παρασκευή το βράδυ, αφού την Τρίτη, οι πρωταθλητές Κύπρου ετοιμάζονται να υποδεχθούν στο στάδιο ΓΣΠ, τους πρωταθλητές Ισπανίας, Μπαρτσελόνα για την 5η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.

No comments:

Post a Comment