Monday 17 November 2014

Οι πρώτες επώνυμες αντιδράσεις, στην προσπάθεια ενοποίησης

Το άρθρο ανανεώνεται...

- "Εννοείται πως όλοι θέλουμε έναν ενιαίο ΑΠΟΕΛ" έτσι υποδέχθηκε την πρόταση της εταιρείας ο πρόεδρος του Σωματείου κ.Μάριος Χαραλάμπους'

Όλοι θέλουμε ενιαίο ΑΠΟΕΛ, αλλά είναι νωρίς και χρειαζόμαστε χρόνο για την υλοποίηση αυτής της ιδέας. Βιάστηκαν από την εταιρεία να εκδώσουν την ανακοίνωση, η οποία μάλιστα κοινοποιήθηκε σε εμάς, μία ώρα αφότου δημοσιοποιήθηκε. Θα έπρεπε να έχουμε συζητήσει περισσότερα ζητήματα οι δύο διοικήσεις, καθώς υπάρχουν και κάποια νομικά ζητήματα, αλλά και άλλα, ζητήματα που πρέπει πρώτα να επιλυθούν.
Εννοείται πως όλοι θέλουμε έναν ενιαίο ΑΠΟΕΛ, αυτό άλλωστε ήταν πάντα το αίτημα μας. Δεν τίθεται θέμα επί τούτου, απλά τονίζω ότι πρέπει να εξετάσουμε πολλές παραμέτρους, τις οποίες θα έπρεπε να είχαμε συζητήσει οι δύο διοικήσεις πριν βγει αυτή η ανακοίνωση από την εταιρεία.


- Ο κύριος Γιάννης Ιωάννου, πρώην Πρόεδρος του Σωματείου μας, είναι σύμφωνος "όσο αφορά ιδέα και φιλοσοφία" και εισηγείται "αρωγή καταξιωμένων νομικών για νέο καταστατικό".

Yiannis Ioannou
Αναμφίβολα για κάθε Αποελίστα το ΑΠΟΕΛ είναι ένα και αδιαίρετο και οι οποίοι διαχωρισμοί σε σωματειακή και εταιρική δομή αποτελούν απλά διευκόλυνση λειτουργίας και μόνο των διαφόρων τμημάτων πέρα των οικονομικών δεδομένων.
Η επιστολή-πρόταση του Πρόδρομου Πετρίδη με βρίσκει σύμφωνο όσο αφορά τη ιδέα και φιλοσοφία της.
Για όλους εμάς, μια νίκη της ποδοσφαιρικής ομάδας ανήκει στο ΑΠΟΕΛ... σε κανένα σωματείο.. καμία εταιρεία, ο κόσμος ανήκει στο ΑΠΟΕΛ.. σε κανένα σωματείο... καμία εταιρεία.
Η ιστορία είναι του ΑΠΟΕΛ... αυτήν την ιστορία καλούμαστε όλοι, μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο να τη προφυλάξουμε, διασφαλίσουμε και γιγαντώσουμε...
Η ενοποίηση όλων των τμημάτων, δομών και λειτουργιών, μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει,
Το θέμα δεν είναι όμως τόσο απλό όσο ακούγεται.
Χρειάζεται αρωγή καταξιωμένων νομικών για να ξεπεραστούν νομικά κωλύματα, καταστατικές διατάξεις και να χτιστεί από το μηδέν ένα νέο καταστατικό που θα ενοποιήσει τα δυο σώματα, σωματείου και εταιρείας, έχοντας σαν ακρογωνιαίο λίθο την ιστορία του σωματείου μας..
Η υπόθεση αυτή δεν αποτελεί υπόθεση δυο υφιστάμενων διοικητικών συμβουλίων, χρειάζεται η εμπλοκή σε διάλογο και προβληματισμό πολλών και κυρίως εμπλοκή νομικών.
Καταληκτικά θέλω να πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα καταφέρουμε να δούμε το όραμα μας να πραγματοποιείται... για ένα ΑΠΟΕΛ και τυπικά.. και θεσμικά.. ΕΝΙΑΙΟ και ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ... όπως το έχουμε έτσι στη συνείδηση μας, από τότε που γεννηθήκαμε και βάλαμε αυτό το τρισένδοξο σωματείο στη καρδιά μας.

- Ο πρώην Πρόεδρος του σωματείου κύριος Χριστόφορος Ποταμίτης, υποστηρίζει την προσπάθεια και μιλά για "Θετικό βήμα".

Chr.Potamitis @ChrisPota
Δεν πιστεύω να υπάρχει κανένας πραγματικός ΑΠΟΕΛίστας που να μην θέλει ένα ενιαίο ΑΠΟΕΛ με καλύτερη οργάνωση! Θετικό βήμα...

- Ο κύριος Χαράλαμπος Παλαντζής πρώην μέλος προηγούμενων Διοικήσεων ΑΠΟΕΛ, συμφωνεί και εισηγείται "περιοδικές συνελεύσεις."

Charalambos Palantzis
Σαν σκέψη και πρόθεση, ασφαλώς ικανοποιεί συναισθηματικά όλους τους Αποελλίστες, ιδιαίτερα τα Μέλη και τους Μετόχους.

Σίγουρα θα απαιτηθεί πολλή, σε βάθος, σοβαρή μελέτη όλων των, πτυχών/στοιχείων/δεδομένων/πλεονεκτημάτων (χωρίς να παραβλέπονται τα όποια πιθανά μειονεκτήματα η και προβλήματα).
Η εμπεριστατωμένη μελέτη θα απαιτήσει χρόνο, και σε καμια περίπτωση δεν πρέπει να επηρεάσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των τμημάτων και ομάδων, Σωματείου και Εταιρείας, ούτε και τις επιβαλλόμενες άριστες σχέσεις μεταξύ των δυο Συμβουλίων στην περίπτωση μη επίτευξης τελικής συμφωνίας.
Τέλος, επειδή το Αποέλ ειναι Ιδέα, υπεράνω προσώπων και εκάστοτε διοικούντων, επί ενός τόσο σοβαρού θέματος, θα πρέπει να γίνονται περιοδικές Συνελεύσεις για επαρκή ενημέρωση Μελών και Μετόχων επί της πορείας των διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσουν.

- Ο κύριος Προύντζος, μέλος του νυν ΔΣ της εταιρείας, κάνει λόγο για "Ιστορική πρόταση".

Charalambos Prountzos
Μια ιστορική πρόταση για τον ΑΠΟΕΛ μας!

-  Οι οπαδικές ιστοσελίδες στηρίζουν και προβάλλουν...

apoel.net
Το apoel.net Χαιρετίζει και Υπογραμμίζει την "ανάγκη για έναν πραγματικά ενιαίο ΑΠΟΕΛ"

monoapoel.com ‏@monoapoelcom
Το monoapoel.com χαιρετίζει με τίτλο "Επιστρέφει <σπίτι>"
"Μπράβο στην διοίκηση της Εταιρείας για την απόφαση της να επενδύσει στο Σωματείο και στην προοπτική του ενιαίου ΑΠΟΕΛ".

apoelgroup.com
Η ιστοσελίδα μας, apoelgroup.com , στηρίζει και λέει ότι "Τα οφέλη από την ενοποίηση θα είναι τεράστια".

apoelall.net ‏@apoelall_net 
Το apoelall.net επικροτεί και χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο "γνήσιο ΑΠΟΕΛΙΣΤΑ".
Με την πρόταση ενοποίησης προς το Σωματείο, ο Π.Πετρίδης σαν γνήσιος ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ κάνει το σωστό για την ΙΔΕΑ που λέγεται ΑΠΟΕΛ !

APOELfans ‏@APOELfans
Η Πρώτη αντίδραση από τους οργανωμένους
"ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.. ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ..."



No comments:

Post a Comment