Tuesday 2 December 2014

Αχρείαστη οπισθοχώρηση του Αίαντα στη Χάγη... αναβλήθηκε ο σημερινός αγώνας PSV-Feyenoord


Ο Αίαντας πιάστηκε στην παγίδα των αντεπιθέσεων της ομάδας της Χάγης ADO Den Haag, ενώ ο ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ομόνοιας με νίκη 1-0.

Ο Αίαντας, οπισθοχώρησε ανεξήγητα, αφού προηγήθηκε 0-1, με το τέρμα του Davy Klaassen.

ADO Den Haag 1-1Ajax 
Ο πρώτος σκόρερ της Ολλανδικής Eredivisie, Michiel Kramer δικαιολόγησε τη φήμη του, αφού με δικό του γκολ, ισοφάρισε για λογαριασμό της ADO Χάγης, τον Ajax λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Ήταν ενδιαφέρον να δούμε την μεταμόρφωση του Αίαντα, από το γήπεδο του Parc des Princes στον πλαστικό χλοοτάπητα του γηπέδου Kyocera Stadium.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
Πως προσγειώνεται στην τοπική πραγματικότητα, από το UEFA Champions League στην τοπική Eredivisie μέσα σε διάστημα λίγο μόνο ημερών;

Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες που αγωνίζονται σε αυτό το επίπεδο, όπως φυσικά συμβαίνει και με τον πρωταθλητή Κύπρου ΑΠΟΕΛ. Μπορεί να μην είχαμε απέναντι μας τον σούπερσταρ Μέσι, αλλά είχαμε τον προκλητικό Ποτέ.

Ο Ajax είχε να αντιμετωπίσει πιο δύσκολο ματς στην Χάγη -Hague- παρά στο Παρίσι, δήλωσε ο προπονητής Frank de Boer πριν το παιγνίδι.

Ο αγώνας στην Χάγη, ήταν μια γιορτή, με εξαιρετική ατμόσφαιρα με καρναβαλίστικα γυαλιά και καπέλα, με πυροτεχνήματα και DJς πριν από τον αγώνα. Έκαναν τα πάντα για να αποσπάσουν την προσοχή τον ποδοσφαιριστών του Αίαντα από το παιγνίδι και στο τέλος τα κατάφεραν. Στο ΓΣΠ είχαμε άναμμα βεγγαλικών και κινδυνεύουμε με τιμωρία... 2 εντελώς διαφορετικοί κόσμοι.

Το γήπεδο στη Χάγη, ήταν κατάμεστο από ντόπιους, χωρίς οπαδούς από την φιλοξενούμενη ομάδα.

Ο Davy Klaassen έδωσε στην ομάδα του ονειρικό ξεκίνημα με το γκολ στο 8ο λεπτό.

Γκολ βγαλμένο μέσα απ την προπόνηση.
Ο Ricardo Kishna έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά στο 2ο δοκάρι, ο ο πανύψηλος επιθετικός Arek Milik γύρισε την μπάλα στον Klaassen που βρισκόταν στο ύψος της επανορθωτικής και με μονοκόμματο βολέ, κάρφωσε την μπάλα στα δίκτυα της Χάγης. 0-1.

Ο Klaassen εξελίσσεται σε υπερπολύτιμη μονάδα για την ομάδα του Frank de Boer και γίνεται όλο και καλύτερος, κάθε βδομάδα που περνά.

Από πλευράς τακτικής έγιναν κάποιες αλλαγές σε σχέση με τον μεσοβδοματιάτικο αγώνα με την PSG. Οι Joël Veltman και Niklas Moisander επέστρεψαν στην αρχική 11αδα του Frank de Boer.
Ο Mike van der Hoorn και ο Stefano Denswil, που αγωνίστηκαν στο Παρίσι έμειναν στον πάγκο.

Μέχρι το ημίχρονο, ο Άγιαξ ήταν μπροστά στο σκορ με το γκολ του Klaassen χωρίς να δημιουργήσει άλλες ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα τέρματα.

Η Χάγη δεν μπόρεσε να πλησιάσει ή να απειλήσει την εστία του Jasper Cillessen. Η Χάγη έπαιξε όπως αναμενόταν, είχε καλή φυσική κατάσταση, είχε συνεχές πρέσινγκ με όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα και προσπαθούσε με μακρινές μπαλιές να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, μπαλιές που είχαν στόχο το κεφάλι του γίγαντα Kramer, κάτι αντίστοιχο που επιχειρεί κι ο ΑΠΟΕΛ στα Ευρωπαϊκά παιγνίδια, βαθιές μπαλιές με στόχο το κεφάλι του Ιρλανδού Σέρινταν.

Στο 2ο ημίχρονο, η ADO Χάγης πίεσε περισσότερο, και σε μια επίθεση ο τερματοφύλακα Cillessen, έσωσε τον Αίαντα από σίγουρο γκολ πέφτοντας με αυτοθυσία και διώχνοντας την μπάλα.

Στη συνέχεια, οι Mike van Duinen, Mathias Gehrt και Gianni Zuiverloon προσπάθησαν για το γκολ, όλοι τους όμως, βρήκαν απέναντι τους και σε καλή μέρα τον κίπερ του Ajax.

Ευκαιρίες από τον Αίαντα με τους Kishna και Lasse Schöne:
Ο πρώτος είχε 3 προσπάθειες, η 1 με κεφαλιά και στη συνέχεια με 2 σουτ πάνω από τα δοκάρια, κι ο 2ος είχε 1 δυνατό βόλεϊ δίπλα από την εστία.

Οι χαμένες ευκαιρίες συν η οπισθοχώρηση κόστισε στον Ajax λίγο πριν το τέλος.

Ο 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος Michiel Kramer νίκησε με μονοκόμματο σουτ τον Cillessen 5 λεπτά πριν την λήξη πετυχαίνοντας το 1-1. Ήταν ένα ολόιδιο τέρμα, μ' αυτό του Αίαντα... σέντρα, κεφαλιά και μονοκόμματο σουτ στην εστία.

Η προσγείωση του Ajax από τα Ευρωπαϊκά σαλόνια στην Ολλανδική Eredivisie στοίχισε βαθμολογικά.

Το πόσο θα κοστίσει τελικά αυτή η απώλεια, θα φανεί στον εξ αναβολής αγώνα της 14ης αγωνιστικής, όταν θα διεξαχθεί ανάμεσα στις άλλες 2 ομάδες της τριάδας PSV - Feyenoord ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για να γίνει σήμερα(2/12) όμως αναβλήθηκε ένεκα κακών καιρικών συνθηκών.

ΒΙΝΤΕΟ αγώνα:


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

EREDIVISIE TABLE

#TeamMPDP
113+2431
214+1730
313+1224
414+1124
514+224

Επόμενος αγώνας:
Ajax  - Willem II, 6/12/14

Επόμενος Ευρωπαϊκός:
Ajax -  ΑΠΟΕΛ, 10/12/14

Επιμέλεια άρθρου: Α.Π.Ευαγόρου >apoelgroup.com
Για τον Αίαντα: ajax.nl
Φωτογραφίες: ajax.nl

No comments:

Post a Comment