Saturday 5 September 2015

Αμυντική συμπεριφορά και Τιμούρ


Η διαχείριση του αμυντικού ρόστερ του ΑΠΟΕΛ από τον Τιμούρ...

Αναλαμβάνοντας ο Γεωργιανός κόουτς τις τύχες του ΑΠΟΕΛ "γνώριζε" αρκετά για το ρόστερ του φετινού ΑΠΟΕΛ, τόσα ώστε να πει ότι «η ομάδα έχει το υλικό, δεν έχει κάτι άλλο να προσθέσουμε τώρα» εξάλλου ο Τιμούρ, όχι απλά Ζει στην Κύπρο αλλά και ζει το Κυπριακό ποδόσφαιρο, οπόταν δεν χρειαζόταν και πολλά-πολλά για να αντιληφθεί για το βάθος στο ρόστερ της ομάδας που μόλις αναλάμβανε, κι όλα αυτά πριν ακόμα "περάσει" καν το κατώφλι του Αρχαγγέλου.

Με την άφιξη του και μπαίνοντας στα ενδότερα του Αρχαγγέλου, διαπίστωσε ότι αυτό που έλειπε από την ομάδα και που ήταν κοινό μυστικό όλων, δεν ήταν άλλο από τη σωστή διαχείριση του υφιστάμενου ρόστερ αλλά και τη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που είχε γίνει ράκος με τον αποκλεισμό από τους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και το "παράξενο" κλίμα που επικρατούσε στο Αθλητικό κέντρο λόγο Πασιένσια. Ο Τιμούρ είπε στον Πρόεδρο Πετρίδη ότι δεν υπάρχουν "πατάτες" ποδοσφαιριστές, κι ότι θα δουλέψουμε με αυτούς που έχουμε (έχουν επιλεγεί) και μέχρι τον Γενάρη, ο καθένας (ιδιαίτερα αυτοί που έντονα αμφισβητούνται) θα έχει την ευκαιρία του, να δικαιώσει τους αμφισβητίες ή να βγάλει στην επιφάνεια τα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα και να καθιερωθεί στην ομάδα αλλά και στη συνείδηση του κόσμου.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

ΑΜΥΝΑ..
Μεγάλο ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος θα παίξει η αμυντική λειτουργία της ομάδας, γιατί ως γνωστό, μπορεί η επίθεση να δίνει τα γκολ αλλά η άμυνα είναι που δίνει τα πρωταθλήματα.

Waterman - Codina - Pardo - Τασουρη - Κίσσας..
Ο Waterman αποκτήθηκε την τελευταία στιγμή, για να καλύψει τον τραυματισμό του Codina και πολύ δύσκολα θα βγει από την ομάδα, ακόμα και όταν θα είναι έτοιμος ο τεράστιος Urko Pardo να γυρίσει πίσω στην αγωνιστική δράση, θα έχει έντονο συναγωνισμό. Το έδειξαν εξάλλου οι εμφανίσεις του. Ο Codina που για την ώρα είναι ο νούμερο δύο κήπερ της ομάδας, μοιραία με την έλευση ΟΥΡΚΟ, θα πέσει στην 3η θέση και αναπόφευκτα θα υπάρξει προβληματισμός τον Γενάρη. Τασουρή και Κίσσας συμπληρώνουν την 5αδα των τερματοφυλάκων με τον Γιώργο να παίρνει θέση βασικού στους νεαρούς U-19 για τα παιγνίδια της Ευρώπης.

Sergio - Shoko - Αρτυματάς(?)
Ο Shoko αποκτήθηκε για να καλύψει τη θέση του Mario Sergio, εάν και όποτε χρειαστεί. Το γράψαμε ξανά... «ο Shokos καταδικάστηκε στην αφάνεια από τον πρώην προπονητή Πασιένσια, χωρίς να του δοθεί ποτέ η ευκαιρία να δοκιμαστεί σε επίσημα παιγνίδια, κρίθηκε από τα φιλικά προετοιμασίας και μόνον» από όπου θεωρήθηκε ακατάλληλος ενώ κάποιοι άρχισαν τα κοροϊδευτικά τύπου "κοντορεβιθούλης", όχι λόγο ύψους φυσικά 1.73 είναι ο άνθρωπος, πιο ψηλός κι από τον ΜΠΙΔΗ που έχει ύψος 1.72. Αυτός ο "κοντορεβιθούλης" όπως τον αποκαλούν, έπαιξε σε 71 επίσημα παιγνίδια με την Ludogorets και πανηγύρισε 3 τίτλους πρωταθλήματος... ε δεν γίνεται, όλο και κάτι καλό θα πρέπει να έκανε σε αυτή την ομάδα κι αφού το μότο στον ΑΠΟΕΛ είναι, "κριτής όλων το γήπεδο", να δοκιμαστεί και να κριθεί εκεί. Στη συγκεκριμένη θέση και στον αγώνα με την Πάφο, ο Τιμούρ δοκίμασε τον Αρτυματά... χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
  • Να υπενθυμίσουμε ότι το καλοκαίρι έπαιξε σενάριο, Τζέϊσον Δημητρίου, για τη συγκεκριμένη θέση, είναι άξιον απορίας, γιατί δεν αποκτήθηκε ο Τζέϊσον και προτιμήθηκε ο ανενεργός και άνεργος Shokos τον οποίο και πήραμε μέσα από το χέρια του Φανιέρου με τριπλάσιο μισθό.
  • Στη συνέχεια και προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, έπαιξε έντονα το σενάριο της απόκτησης του Μουντιαλικού Βέλγου Anthony Vanden Borre, χωρίς να υλοποιηθεί η μεταγραφή λόγο μεγάλης οικονομικής διαφοράς. Ποιος είναι ο Vanden Borre, στο ξεχωριστό ρεπορτάζ που είχαμε ετοιμάσει για τον Βέλγο ποδοσφαιριστή, ΕΔΩ!

Carlao - Amorin - Astiz - Morais(?)
Οι δυο κεντρικοί αμυντικοί Carlao - Amorin έχουν πλαισιωθεί από τον Inaki Astiz, που αποτελεί μιαν αξιόπιστη και αξιόλογη επιλογή στα μετόπισθεν της ομάδας, καλύπτοντας επάξια το κενό των απουσιών, λόγο τραυματισμών, πρώτα του CARLAO και τώρα του AMORIN σε σημείο μάλιστα που η 11αδα του ΑΠΟΕΛ αυτή τη στιγμή να ξεκινά με τον Waterman και τον Astiz.

Με την Πάφο, και στην απουσία των δυο κεντρικών Carlao - Amorin, παρτενέρ του Astiz έπαιξε ο Nuno Morais κάτι που είχε γίνει και στο παιγνίδι στα Σκόπια με την Βαρτάρ.

Αντωνιάδης - Ιωάννου - Αλεξάνδρου(?)
Πονεμένη ιστορία η αριστερή πτέρυγα της άμυνας του ΑΠΟΕΛ. Η φυγή του John Arne Riise φανέρωσε το μεγάλο πρόβλημα της αριστερής πλευράς. Η αρχική σκέψη όπως καλυφθεί η συγκεκριμένη θέση από τους Αντωνιάδη και Ιωάννου φάνηκε ανεπαρκής, με τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου να καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στους 2 αγώνες με την Midjylland όπου η ομάδα πήρε μεν την πρόκριση η άμυνα όμως δέχθηκε 2 από τέρματα από τους Δανούς, 1 στη AMC arena και 1 στο ΓΣΠ, στη συνέχεια πήρε ξανά τη θέση από τον Τιμούρ στον αγώνα με την Πάφο και την άμυνα να δέχεται ακόμα 2 γκολ.

 Ο Νικόλας Ιωάννου αγωνίστηκε μόνο ένα μισάωρο με τον ΕΡΜΗ, όταν αντικατέστησε τον Αντωνιάδη, μετά το γκολ του Βασιλογιάννη στο 55' της συνάντησης.

 Ο Μάριος Αντωνιάδης αγωνίστηκε και στα δύο παιγνίδια με τους Σκοπιανούς της Βαρτάρ, με την άμυνα της ομάδας να δέχεται ένα γκολ, ενώ έπαιξε όλο το 90λεπτο του Σούπερ καπ με την ΑΕΛ.
Στη συνέχεια έπαιξε 60 λεπτά με τον Ερμή στο Αμμόχωστος με την ομάδα να δέχεται το γκολ του Βασιλογιάννη και στα επόμενα 5 λεπτά αντικαταστάθηκε από τον Νικόλα Ιωάννου.

 Ο Αντωνιάδης, αγωνίστηκε και στα δυο παιγνίδια με του Καζακσατανούς της Αστάνας, με την ομάδα να δέχεται δυο τέρματα, ιδιαίτερα το γκολ στο ΓΣΠ που κόστισε στην ομάδα 12 εκατομμύρια... ΑΣΤΑ ΝΑ πάνε, φυσικά σε εκείνο το γκολ, ευθύνη δεν έχει μόνο ο Μάριος, αλλά ολόκληρη η άμυνα της ομάδας και όχι μόνο.

 Οι ευθύνες για εκείνο το γκολ, αγγίζουν ολόκληρο το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ, ενώ η Ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, θα δείξει κατά πόσον το γκολ θα στοιχειώνει την ομάδα όπως έγινε με την ΜΠΑΤΕ ή θα γίνει μια τέτοια πορεία που θα το "διαγράψει" από την μνήμη μας.

- Είναι φανερό ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις δυο ακρινές θέσεις της άμυνας, ενώ από το κέντρο απουσιάζει ο 4ος ισάξιος των Carlao-Astiz-Amorin και ο ΤΙΜΟΥΡ καλείται να βρει τις λύσεις εκ των έσω, τουλάχιστον μέχρι και το Γενάρη για να καλύψει τα κενά που παρουσιάζονται.

Team | apoelgroup.com

No comments:

Post a Comment