Thursday 8 October 2015

Όλα στον Temuri - Ξαναρχίζουν οι προπονήσεις


Επιστροφή των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις έχουμε σήμερα στον Αρχάγγελο, με 12 διεθνείς ποδοσφαιριστές της ομάδας μας να βρίσκονται στις διάφορες Εθνικές ομάδες.

Στην Εθνική Ανδρών για τους αγώνες με το Ισραήλ το Σάββατο στα Ιεροσόλυμα και με τη Βοσνία την Τρίτη στο ΓΣΠ, βρίσκονται οι Στάθης Αλωνεύτης, Γιώργος Εφραίμ, Κωστάκης Αρτυματάς, Κωνσταντίνος Μακρίδης, Μάριος Αντωνιάδης και ο Αρχηγός Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.

Στην Εθνική Βοσνίας για τα παιγνίδια με Ουαλλία και Βέλγιο, βρίσκεται ο Βόσνιος Διεθνής του ΑΠΟΕΛ Semir Stilic, που σήμερα γιορτάζει τα γενέθλια του. Τα καλύτερα ευχόμαστε στον Σεμίρ.

Στην Εθνική Ελπίδων για τους αγώνες με την Σλοβακία και την Λευκορωσία, βρίσκονται οι Νικόλας Ιωάννου, Χρίστος Τζιάμας, Βασίλης Παπαφώτης και Γιώργος Τασουρής.

Στην Εθνική U19 για τα δυο φιλικά στο Ισραήλ βρίσκεται ο Ραφαήλ Αναστασίου μαζί με τους Μ. και Δ. Χαραλάμπους, τον Καλλή και τον Τζιώρτζη Χριστοδούλου.

Η επιστροφή στις προπονήσεις για τους υπόλοιπους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, γίνεται εν μέσο δραματικών εξελίξεων που συντελούνται τις τελευταίες ώρες στα εσωτερικά του ΑΠΟΕΛ.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

  • - Τον χορό των αλλαγών άνοιξε η προδιαγραφόμενη από αφίξεως Τιμούρ, απομάκρυνση του Μαντούκα από τα καθήκοντα του Τεχνικού Διευθυντή, μια θέση που δεν αναμένεται να συμπληρωθεί επί τους παρόντος. Από την μια, ο συγκεντρωτικός τρόπος λειτουργίας του Τιμούρ δεν αφήνει περιθώρια ύπαρξης τέτοιας θέσης στη σωστή της διάσταση, με τον Γεωργιανό Κόουτς να έχει προσωπικά ο ίδιος την ευθύνη και τα καθηκόντα της συγκεκριμένης θέσης και εκεί και όπου δεν μπορεί να παρευρίσκεται ο ίδιος, θα τον αντικαθιστά άτομο του επιτελείου του.
  • Επί προσωπικού επιπέδου, πέραν από τις λανθασμένες επιλογές ποδοσφαιριστών και την συγκατάνευση του στην πρόσληψη της προηγούμενης Τεχνικής ομάδας, ο Μαντούκα ενήργησε πολύ επιπόλαια στην απόφαση του να αναλάβει την θέση του Τεχνικού Διευθυντή, κάτι που του αφαίρεσε το δικαίωμα να αποχωρήσει από την ομάδα όπως πραγματικά του άξιζε ενώ με αυτή τη βεβιασμένη απόφαση, έθεσε σε κίνδυνο την φήμη, την παρουσία και την τεράστια προσφορά του στον ΑΠΟΕΛ, σαν άνθρωπος, σαν ποδοσφαιριστής και σαν ηγέτης. Χαιρόμαστε που πάρθηκε η απόφαση να τον τιμήσει η ομάδα, όπως πραγματικά του αξίζει. 
  • - Από μεριάς Διοίκησης, δεν προτίθεται να γίνει άλλη κίνηση για το συγκεκριμένο θέμα οπότε συμπλέουν απόλυτα με τον Τιμούρ, έξαλλου η κίνηση για καθιέρωση τέτοιου πόστου στον ΑΠΟΕΛ είναι ανέφικτη, αφού κανένας δεν είναι διατεθειμένος να εκχωρήσει τα πραγματικά καθήκοντα που απορρέουν από τη συγκεκριμένη θέση σαν θεσμός, σε κανέναν. Το πέρασμα Νασιμέντο και Μαντούκα από το πόστο του Τ.Δ. φανέρωσε και τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας που δεν θέλει κάποιον να παίρνει αποφάσεις, αλλά κάποιον που να ακολουθεί τις υποδείξεις της Διοίκησης και απλά να υπογράφει τις έτοιμες ανακοινώσεις και τα δικαιολογητικά. 
  • - Στη συνέχεια έχουμε το ξήλωμα της ομάδας Σκάουτιγκ, πραγματικά πότε υπήρξε τέτοια ομάδα και τι έργο έχει παράξει? Η συγκεκριμένη ομάδα που φαίνεται μόνο στο μισθολόγιο και στα έξοδα γραφείου της Δημοφώντος, πρώην Orangeshop όπου στεγάζεται, δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτα στον ΑΠΟΕΛ, η δε πρόσληψη των δύο ουδέποτε ανακοινώθηκε από την εταιρεία ενώ για τον αρχισκάουτερ υπήρξε επίσημη ανακοίνωση (26.9.2014 επί ΔΩΝΗ). Ήδη οι δυο εξ αυτών, Άριστος Αριστοκλέους και Ράλλης Μακρίδης έχουν ενημερωθεί για την απόλυση τους ενώ ο επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας Περικλής Παπαναγή, αναμένεται να τους ακολουθήσει. Δυστυχώς εδώ τιμωρείται άδικα κι ο Άριστος, ένα παιδί του ΑΠΟΕΛ, αφού ευθύνη εδώ φέρει ο αλεξιπτωτιστής επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας, ενώ η Διοίκηση ελέγχεται για την στελέχωση.
  • - Πρόβλημα υπάρχει και μέσα στο ΔΣ της ομάδας όπου και εκεί πιθανών να έχουμε εξελίξεις, αφού κάποιοι δεν μιλιούνται με κάποιους. Τόσο καλά.
  • - Οι αλλαγές στον Αρχάγγελο θα συνεχιστούν με την απομάκρυνση των βοηθών προπονητών, με τον Μαρίνο Σατσιά να είναι ο πρώτος υποψήφιος και τον Γιώργο Κωστή να τον ακολουθεί, χωρίς όμως να είναι σίγουρο καθώς ο Κωστή πιθανών να αξιοποιηθεί από τον Τιμούρ ενώ σκέψεις από τον Τιμούρ γίνονται και για τον προπονητή των τερματοφυλάκων Γέβριτς.
  • - Οι αλλαγές ίσως αγγίξουν και κάποιον συγκεκριμένο έμμισθο χωρίς να επεκταθούμε για την ώρα.
  • Στην Διοίκηση υπάρχει θέμα με την επιλεκτική διαρροή του "κόκκινου" φακέλλου της ΟΥΕΦΑ, για αφύσικη στοιχηματική δραστηριότητα στο παιγνίδι του ΑΠΟΕΛ με τον ΑΡΗ.
  • Οι πιο πάνω κινήσεις γίνονται μέσα στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες που προβαίνει ο Πρόεδρος Πετρίδης, ουδείς αλάνθαστος, το θετικό είναι ότι γίνονται και γίνονται προς την σωστή κατεύθυνση. 

Ο Αθλητικός Δικαστής Αριστοτέλης Βρυωνίδης, τιμώρησε την ομάδα μας με πρόστιμα για είσοδο ατόμων στα αποδυτήρια και για ανάρτηση πανό από τους φιλάθλους μας στον αγώνα με τον ΑΡΗ Λεμεσού στο ΓΣΠ.
Η απόφαση του ΑΔ:
Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας:
(α) για είσοδο ατόμων στον χώρο των αποδυτηρίων κατά παράβαση του άρθρου 10 (2) (α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ
Απόφαση: Πρόστιμο.
(β) για ανάρτηση πανό με υβριστικό περιεχόμενο κατά παράβαση του άρθρου της ΚΟΠ10 (2) (ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών
Απόφαση: Πρόστιμο.

No comments:

Post a Comment