Thursday 17 October 2013

Ούτε χρυσός, Ούτε ασημένιος, Ούτε καν γκολτζής

Το χρυσό παπούτσι
Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει το θέμα γκολ, σε ότι αφορά τους δείκτες τέρματος και ποιότητας. Όχι μόνο… μας πληγώνει, αλλά πολλές φορές, επιπλέον μας κουράζει με τον ανύπαρκτο ρυθμό αρνητικής παραγωγικότητας.

Τελικά όλοι μας υστερούμε στο σκοράρισμα, δεν είναι μόνο το ΑΠΟΕΛ, στην Εθνική μας ομάδα υπάρχουν χειρότερα.
Γενικά σαν Κύπριοι γκολτζήδες δεν έχουμε τίποτα το σπουδαίο να επιδείξουμε στην σημερινή εποχή.

Χάθηκαν οι μεγάλοι Κύπριοι γκολτζήδες του παρελθόντος. Γκολτζήδες που σου ξεκινούσαν την σεζόν και έβαζαν 10 γκολ και βάλε, έτσι για ορεκτικό.

Μετά τον Γιάννο Ιωάννου ή τον Άνδρο Σωτηρίου, ακόμα και πιο παλιά με τους Μάρκου και Στυλιανού, τώρα τι? Ποιος? 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ....
Κάποιες καλές στιγμές με Μάριο Νεοφύτου και Γιασεμή Γιασεμάκη αλλά ως εκεί.

Ακόμα κι από την άλλη μεριά της Λευκωσίας, παλιότερα ήταν ο Καϊάφας, ο Γκρέκορι, ο Κανάρης, ο Α. Σάββα, κι από τον Ολυμπιακό ο Ευθυμιάδης και πιο μετά ο Κάντηλος, ο Γιώργος ο Σαββίδης, ο Ξιούρουπας ακόμα κι ο Σάκης έβαζε γκολ και τόσοι άλλοι.

Βακουφτσής
Χαραλαμπίδης
Σε μας στο σημερινό ΑΠΟΕΛ η κατάσταση είναι τραγικότατη, ιδιαίτερα με την συνεχή αποτυχία μας, στις μεταγραφές και στην προσέλκυση κάποιου δεινού γκολτζή.

Κι αν με τους ξένους μας, είμαστε άτυχοι στις επιλογές μας τα τελευταία χρόνια, τι να πει κανείς για τους γκολτζήδες της εθνικής μας ομάδας? Τα δικά μας παιδιά? Αυτά που περιμένουν την ευκαιρεία για να μας αποδείξουν ότι δεν τους αξίζει ο πάγκος.

Είμαστε που είμαστε μικροί και δυσκολευόμαστε να κρατήσουμε μπάλα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για σκοράρισμα, και να κάνουμε παιγνίδι, έχουμε χάση και τον προσανατολισμό μας, παίζουμε ανούσια, χωρίς πλάνο, χωρίς μεράκι, χωρίς ζωντάνια και χωρίς δύναμη.
Κυπροποιήσαμε Λαμπάν, Τζούνιορ, Ντομπρασίνοβιτς και άλλους αλλά τα αποτελέσματα και τα γκόουλς, δεν έρχονται.
Γιαννάκης Οκκάς
Μεγάλωσαν οι Γιαννάκης Οκκάς και Μιχαλάκης Κωνσταντίνου αλλά ξέχασαν να μας αφήσουν διάδοχους. Φιλότιμες οι προσπάθειες του Στάθη, αλλά δεν έχει τα στηρίγματα που θέλει με αποτέλεσμα να χάνετε κι αυτός στην γενική μετριότητα της Εθνικής μας ομάδας. Που είναι οι Κύπριοι γκολτζήδες? Τους ψάχνεις με το σταγονόμετρο, έγραφε κάποτε κι ο Άκης Κυριάκου.
Πάνε αρκετά χρόνια αφότου είχαμε Κύπριο πρώτο σκόρερ του Κυπριακού πρωταθλήματος. Η κάθοδος των ξένων εκτόπισε τους δικούς από τον πίνακα.

Τα νεαρά μας ταλέντα που εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια είναι μια μικρή όαση ανάμεσα στο μαύρο ξενόφερτο ποδοσφαιρικό τοπίο, κι ας ελπίσουμε πως οι Εφρέμ, Χριστοφή, Π. Σωτηρίου, Μυτίδης, αλλά και τόσοι άλλοι νεαροί, θα μας δώσουν τα τέρματα που τόσο μας λείπουν και γιατί όχι? Ίσως κάποιος να ζηλέψει το χρυσό παπούτσι του Σωτήρη Καΐάφα.

Η τελευταία φορά που είχαμε Κύπριο πρώτο σκόρερ ήταν το 2003 με τον Μάριο Νεοφύτου στην Ανόρθωση με 33 γκολ.

Ούζο όταν ποιείς γίνεσαι γκολτζής... λένε στην  Μυτιλήνη. 
Άντε στην Υγειά μας και περαστικά μας λέμε εμείς.
Οι Έλληνες γκολτζήδες Αναστόπουλος και Σαραβάκος

No comments:

Post a Comment