Thursday 29 May 2014

Περιμένοντας το "Άγιο Φως"

Επιστρέφει σήμερα το μεσημέρι από την χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου, την Ιαπωνία, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Κουτσοκούμνης μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΟΠ που συνόδευσαν την αποστολή στο ταξίδι της Εθνικής για τον αγώνα με την αντίστοιχη Εθνική της Ιαπωνίας.

Ο Πρόεδρος Κουτσοκούμνης, καλείται σήμερα εν τη σοφία του, να δώσει την λύση (!) που ταλανίζει το άμοιρο Κυπριακό Ποδόσφαιρο σε σχέση με τον διακοπέντα αγώνα αέλ-ΑΠΟΕΛ, τον επονομαζόμενο και ως τελικό του πρωταθλήματος.

Πως φτάσαμε ως εδώ; Ας δούμε τα γεγονότα...

....



- Ο αγώνας στο Τσίρειο διακόπηκε στο 51΄της συνάντησης, ένεκα τραυματισμού ποδοσφαιριστή από εκτόξευση εκρηκτικού μηχανισμού - κροτίδα, εντός του αγωνιστικού χώρου και εναντίων του πάγκου της φιλοξενούμενης ομάδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ποδοσφαιριστής ΚΑΚΑ και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
- Στη συνέχεια η Δικαστική της ΚΟΠ, επικαλούμενη το καλό του ποδοσφαίρου και παραγνωρίζοντας τους κανονισμούς και την προκήρυξη της ΚΟΠ, έβγαλε απόφαση με ψήφους 5-2, για επανάληψη του αγώνα από την αρχή (πάλι καλά που δεν ήταν από το 51΄), στο στάδιο ΠΑΠ, χωρίς θεατές.
- Η διοργανώτρια (!) αρχή της ΚΟΠ, ορίζει το παιγνίδι για το Σάββατο 31/5/14 και ώρα 6:00 το απόγευμα.
- Η εθνική μαζί με την ΚΟΠ και τους ποδοσφαιριστές πάνε στην Ιαπωνία.
- Το επίσημο ΑΠΟΕΛ, απαιτεί την άμεση επιστροφή των Διεθνών ποδοσφαιριστών του από την Ιαπωνία για να προετοιμαστούν κατάλληλα σε περίπτωση που τελικά διεξαχθεί ο αγώνας.
- Το επίσημο ΑΠΟΕΛ και ο Πρόεδρος Πρόδρομος Πετρίδης παραθέτουν διάσκεψη τύπου στην οποία κηρύσσουν τον πόλεμο, εναντίον όλων όσων υποσκάπτουν τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ.
- Τα 2 μέλη της δικαστικής που μειοψήφησαν στην ψηφοφορία και στην απόφαση του 5-2  , δίνουν στην δημοσιότητα την απόφαση τους.
- Οι 4 διεθνείς ποδοσφαιριστές επιστρέφουν στην Κύπρου με την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της επιτροπής Εθνικών ομάδων κ. Χάρη Λοιζίδη, ενώ ο Κουτσοκούμνης διαφωνεί και απειλεί τον ΑΠΟΕΛ με κυρώσεις.
- Ο επικεφαλής πειθαρχικός εισαγγελέας της ΚΟΠ Βρυωνίδης, καταθέτει ένσταση ενάντια στο ύψος της ποινής της δικαστικής, χαρακτηρίζοντας τις ποινές έκδηλα ανεπαρκείς και επιμένει για πολύ μεγαλύτερες, μέχρι και εξοντωτικές ποινές.
- Ο ΑΠΟΕΛ προσφεύγει στο Εφετείο της ΚΟΠ, καταγγέλλει την απόφαση της Δικαστικής και ζητά την κατακύρωση του αγώνα με το υπέρ του σκορ 0-3, όπως προνοούν οι κανονισμοί προκήρυξης και διεξαγωγής του πρωταθλήματος.
- Η αέλ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του Επάρχου στη Λεμεσό.
- Ο ΑΠΟΕΛ διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας στη Λευκωσία με κατάληξη τα γραφεία της ΚΟΠ.
- Ο επικεφαλής πειθαρχικός εισαγγελέας της ΚΟΠ Βρυωνίδης, θα μελετήσει το περιεχόμενο των επίσημων ανακοινώσεων που εκδίδουν τα 2 σωματεία και όχι μόνο, και ότι θα ενεργήσει ανάλογα εναντίων όλων όσων έχουν ευθύνη των πιο πάνω ενεργειών.
- Το Εφετείο της ΚΟΠ, παραμονή της εξέτασης  της υπόθεσης, την κάνει σαν Λαγός, παραιτείται, επικαλούμενη λόγους που κυριολεκτικά ξενίζουν. Εδώ γελάμε, τα συμπεράσματα για διαπλεκόμενα συμφέροντα, για δειλία και φοβία, δίνουν και παίρνουν.
- Στον ΑΠΟΕΛ, το ΔΣ συνεδριάζει ως αργά το βράδυ και αποφασίζει να ζητήσει τον διορισμό νέου Εφετείου το συντομότερο δυνατό, ούτως ώστε να μπορέσει να προστατεύσει το νόμιμο δικαίωμα της προσφυγής του στο Εφετείο.
Σημειώστε ότι ενώ συμβαίνουν όλα τα πιο πάνω τραγικά γεγονότα, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κύριος Κωστάκης Κουτσοκούμνης κάνει διακοπές στην Ιαπωνία, τρώγοντας Σούσι και "κοιμώμενος" τον βαθύ ύπνο του δικαίου, σφυρίζοντας αδιάφορα νομιζόμενος ότι θα την βγάλει και πάλι καθαρή. ΟΧΙ κύριε Τουρκοκούμνη, είσαι "τελειωμένος" από την ΚΟΠ, εσύ και η "συνοπαρτζιά" σου, πάρτε δρόμο. ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ!
- Η ΚΟΠ όρισε συνεδρία της εκτελεστικής της επιτροπής, για αύριο το απόγευμα.
- Ο Πρόεδρος Κουτσοκούμνης, με email  από το Dubai όπου στάθμευσε η αποστολή της εθνικής για αλλαγή αεροπλάνου, συγκάλεσε για σήμερα το απόγευμα σύσκεψη των 6 μεγάλων Προέδρων: ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ, ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ομόνοιας, αέλ και ανόρθωσης.
Ο Ερμής του μεγάλου Φανιέρου δεν καλέστηκε, προφανώς τον θεωρούν μικρό.
- Και όλοι τώρα περιμένουν το ΑΓΙΟ ΦΩΣ, μόνο που δεν θα έρθει από τα Ιεροσόλυμα ως συνήθως, αλλά από την Ιαπωνία.

ΣΗΜ: Το άρθρο γράφτηκε υπό τους ήχους και τη συνοδεία του τραγουδιού "αν κυβερνούσαν οι τρελοί, αυτή τη κοινωνία" το οποίο μας αφιέρωσε ο Κωστάκης Κωνσταντίνου από την ραδιοφωνική του εκπομπή "Κωστάκης και πάσης Κύπρου" στο SSFM.


No comments:

Post a Comment