Monday 4 August 2014

Το σύστημα 4-4-Ντέβι-Σέρι κι ο Τζιμπούρ

Δυστυχώς ο τραυματισμός του Γουστάβο Μαντούκα,
"2η φορά 2η θλάση",
προβληματίζει έντονα το προπονητικό ΤΙΜ και ιδιαίτερα τον ίδιο τον Γιώργο Δώνη, όχι τόσο για τον επαναληπτικό με την Ελσίνκι, όσο για τον επόμενο κρίσιμο αγώνα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν με το καλό έρθει εκείνη η ευλογημένη στιγμή για να αγωνιστούμε εκεί.

Για την ώρα όμως, προέχουν οι Σκανδιναβοί, οι οποίοι έρχονται στο ΓΣΠ, αποφασισμένοι να πωλήσουν ακριβά το τομάρι τους.

Η χθεσινή προπόνηση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, εκτός από το θέμα Μαντούκα, ενώ μέρος της προπόνησης ακολούθησε κι ο Τζιμπούρ, ο οποίος αναμένετε σήμερα να περάσει από επιστημονικά εργομετρικά για να καταδειχθεί με ακρίβεια η φυσική κατάσταση ετοιμότητας του παίκτη, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση ένταξης του στον ΑΠΟΕΛ, από την εταιρεία.



Ολοκληρώθηκε η προπόνηση. Ο Manduca έκανε ελαφρύ τρέξιμο και ολοκλήρωσε με πρόγραμμα φυσιοθεραπείας. Οι υπόλοιποι προπόνηθηκαν κανονικά.

- Στον αγώνα της Τετάρτης θέση βασικού διεκδικεί με αξιώσεις ο Γιώργος Εφραίμ, θα ρισκάρει όμως ο Δώνης να θυσιάσει τον Τιάγκο Γκόμες που "σέρβιρε" 2 ασίστ στον ΝΤΕΒΙ στο στάδιο Σονέρα; για χάρη του Εφραίμ; χλωμό το βλέπω!

- Θα ρισκάρει ο Δώνης να θυσιάσει τον Κύπριο Αρχηγό Χαραλαμπίδη, δίνοντας το περιβραχιόνιο και το σημαιάκι ανταλλαγής στον Μοράϊς και την θέση του Μπίδη στον Εφραίμ; το πιο πιθανών!

Το αγωνιστικό σύστημα του ΑΠΟΕΛ είναι 4-4-2 κι όποιος πειραματίζεται για να το αλλάξει, στο τέλος θέλοντας και μη γυρίζει πίσω σ΄αυτό. Έτσι είναι κτισμένη η αγωνιστική φιλοσοφία, η δυνατότητα και η συμπεριφορά του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία πετυχημένα χρόνια.

Six4Two: Sheridan - De Vincenti - Maduca - Djebbour - Adorno - Pieros

Εφαρμόζοντας το σύστημα 4-4-2, αυτόματα πάνε στην κορυφή, ο Ντε Βινσέντι με τον Σέρινταν κι όταν με το καλό γυρίσει ο Μαντούκα, αλλά και όταν ακόμα ενταχθεί κι ο Γαλλοαλγερινός Τζιμπούρ, τότε θα γίνεται μια πραγματική σφαγή για το ποιοι 2 θα παίρνουν τη θέση του ΦΟΡ στην κορυφή της προωθημένης εμπροσθοφυλακής του Θρύλου.

Ας μην ξεχνάμε ακόμα τον ΑΤΟΡΝΟ με τον ΠΙΕΡΟ Σωτηρίου, οι οποίοι μπορεί να έχουν πάρει δυσανάλογες ή και καθόλου ευκαιρίες από τον ΔΩΝΗ, υπολογίζονται όμως καθώς η ομάδα έχει στόχους και θέλει φέτος να πάρει μακρυά την ταξιδιωτική βαλίτσα, και για να το πετύχουμε αυτό, δεν περισσεύει κανείς.

Με υγιείς και ετοιμοπόλεμους τους 6 παίκτες της μπροστινής γραμμής, το δίλημμα του ΔΩΝΗ θα γίνει μια ευχάριστη Σπαζοκεφαλιά.

Ποιος θα σπάσει το πετυχημένο δίδυμο Ντεβι-Σέρι?

Ποιος θα καταφέρει να χωρίσει αυτούς τους 2, που όσο περισσότερο παίζουν μαζί, άλλο τόσο ανεβαίνει η ποιότητα της μηχανής παραγωγής των γκολ.

Η κάθοδος του Τζιμπούρ ήταν επιβεβλημένη και αναγκαία, όμως η θέση της κορυφής δεν θα το δοθεί σε χρυσό δίσκο, θα πρέπει να μοχθήσει πολύ να την κερδίσει, χωρίς να μειώνω καθόλου την αξία του Ραφικ, αλλά αυτή τη στιγμή, ο Ντε Βινσέντι και ο Σέρινταν υπερτερούν των υπολοίπων για τις 2 κορυφαίες θέσεις.

No comments:

Post a Comment