Sunday 3 August 2014

Πιο "σημαντικό" το φιλικό με την Μπαρτσελόνα, για την Ελσίνκι παρά με ΑΠΟΕΛ;

Οι Σκανδιναβοί φίλοι μας της Ελσίνκι, φαίνεται να δίνουν πιο πολλή σημασία στον επερχόμενο φιλικό αγώνα με την FC Barcelona στο γήπεδο τους, το Σάββατο στις 9 του Αυγούστου παρά στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, και πως να μην δίνουν; αφού ο αγώνας απέναντι στους Καταλανούς θα τους αποφέρει καθαρό κέρδος 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, το συνολικό εισόδημα από τον συγκεκριμένο αγώνα, (εμπορικά, διαφημιστικά, τηλεοπτικά, εισιτήρια κλπ) θα είναι 5 εκατομμύρια, θα πληρώσουν 1 εκατομμύριο στην Μπαρτσελόνα και θα τους μείνουν καθαρά τα υπόλοιπα 4.
Σίγουρα χρήματα.
Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, σας λέμε ότι τα εισιτήρια του συγκεκριμένου αγώνα, ξεκινούν από τα 120 ευρώ και φθάνουν τα 2,500 χιλιάδες παρακαλώ.

Βίντεο του αγώνα: MYPA 0-1 HJK

Ο φετινός προγραμματισμός των Φιλανδών, έχει κύριο στόχο τους Ομίλους του Γιουρόπα, αν όμως τα καταφέρουν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι το μεγάλο τους μπόνους, πόσο μάλλον αν ακόμα προχωρήσουν και πιο πέρα.

Στον αγώνα του Σαββάτου απέναντι στην MYPA, η Ελσίνκι κατάφερε να γίνει μόλις η 2η ομάδα που φεύγει φέτος με τους 3 βαθμούς της νίκης από τη Myllykoski.
Σκόρερ της νίκης της HJK ήταν ο Robin Lodi, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 42" του Α' μέρους.

Ήταν μια σημαντική νίκη για την Ελσίνκι, κάτι που της επιτρέπει να ξεκουραστεί μέχρι τον αγώνα της Λευκωσίας, καθώς το ταξίδι για την Κύπρο θα είναι πολύ κουραστικό, αφού δεν θα νοικιάσουν αεροπλάνο ένεκα υψηλού κόστους κι έτσι θα ταξιδέψουν με Λεωφορείο μέχρι το γειτονικό ΟΣΛΟ της Νορβηγίας(?Κάπου δεν μας τα λένε σωστά εδώ) και ακολούθως θα πάρουν το αεροπλάνο της "γραμμής" για το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Mikael Forssell συνεχάρη τον νεαρό πρωτοεμφανιζόμενο κεντρικό αμυντικό της Ελσίνκι, MikkoViitikko ο οποίος τα πήγε πολύ καλά αφήνοντας άριστες εντυπώσεις. Ο ίδιος ο Μίκαελ δήλωσε ευχαριστημένος που αγωνίστηκε και στα 90" λεπτά, αλλά παραπονέθηκε για τον διαιτητή που του ακύρωσε γκολ για όφσαϊτ, ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το γκολ έπρεπε να μετρήσει.

Ο Fredrik Lassas με την σειρά του, αφού συνεχάρη κι αυτός τον νεαρό Viitikko, στο τέλος μίλησε για 3 γλυκούς βαθμούς.

MYPA - HJK   0-1  (0-1)
Σκόρερ: (42" Lod)

Η σύνθεση της HJK:
Tørnes; Lampi (60. Sorsa), Viitikko, Moren, Baah; Lassas, Väyrynen (63. Schüller); Mannström, Lod (71. Savage), Kandji; Forssell.

Στο πάγκο έμειναν οι: Vaihdossa: Eriksson, Tainio, Konan, Alho.

12 λεπτά με τα κυριότερα στιγμιότυπα του αγώνα....
 

No comments:

Post a Comment