Wednesday 10 September 2014

Έρχεται Τσουνάμι - Οριστική η αποχή από όλους τους (εγχώριους) αγώνες αποφάσισε ο ΠΑΝΣΥΦΙ

@apoelgroup
Με απόφαση του, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ, αποφάσισε την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ από όλους τους εγχώριους αγώνες. Αρκετές οι αντίθετες απόψεις, στο τέλος υπερίσχυσε η Οριστική αποχή. Ο μόνος κερδισμένος θα είναι η Cytavision και ζημιωμένη η ομάδα που δεν θα έχει τους οργανωμένους στο πλευρό της.

Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ – Ανακοίνωση (10/09/2014)

Ο Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ, όντας ασπίδα του Α.Π.Ο.Ε.Λ, έχει παράλληλα επιλέξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει χαράσσοντας την δική του οπαδική γραμμή.  Εδώ και χρόνια, ζούμε στο θέατρο του παραλόγου, με πολλά ερωτήματα να δημιουργούνται και να μένουν αναπάντητα με αποκορύφωμα τις τελευταίες εξελίξεις περί του νομοσχεδίου της «Κάρτας Φιλάθλου» που πλασάρεται με εμμονή από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΚΟΠ και του «Υπουργείου Δικαιοσύνης».
δίχως οργανωμένους - φαγητό χωρίς αλάτι
Ο Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ ενημερώνει όλα τα μέλη του αλλά και ολόκληρο το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ πως ΘΑ ΑΠΕΧΕΙ από ΟΛΕΣ τις εγχώριες διοργανώσεις εντός και εκτός έδρας!

Με σεβασμό στις απόψεις όλων των ΑΠΟΕΛιστών αλλά κυρίως στις ψήφους όλων των Συνδέσμων Φιλάθλων του Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ, των μελών του αλλά και άλλων ΑΠΟΕΛίστων που έλαβαν χώρα στην τελευταία ανοιχτή συνεδρία (09/09/2014) η απόφαση που υπερίσχυσε (μεταξύ της αποχής από τα εκτός έδρας παιχνίδια ή καθολική αποχή)  είναι και αυτή που θα τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενη αγωνιστική.

Καιρός είναι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ και γενικά του αθλητισμού (και όχι μόνο του ποδοσφαίρου) να ενημερωθεί με το «τι μέλλει γενέσθαι» και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ την άμεση απόσυρση ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του νομοσχεδίου που ΗΔΗ υφίσταται και να είναι έτοιμος να θυσιάσει  και να πιέσει όσο γίνεται για την άμεση διαγραφή του εν λόγω νομοσχέδιου που καταπατεί την ύψιστη προτεραιότητα των δημοκρατικών πολιτειών που είναι η διαφύλαξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Πιο κάτω αναφέρουμε  κάποια από τα σημεία που προκαλούν έντονη ανησυχία:

Απαγορεύεται να στέκεσαι συστηματικά σε ένα αγώνα.
Ποινή: Άμεση μεταφορά έξω από το γήπεδο ή ένα μήνα αποκλεισμό από τα γήπεδα. Αν δεν συμμορφωθείς με τα παραπάνω έως και  1000ευρώ πρόστιμο.

«Τα λόγια μας περισσεύουν..»

            2.       Συστήματα ταυτοποίησης προσώπων  αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Δυνατή ή συνεχή επεξεργασία τους και άμεση κατηγορία προσώπων χωρίς έγκριση από το δικαστήριο.

«..η ιδιωτική ζωή και τα προσωπικά δεδομένα αποτελούν ιδιαιτέρως ευαίσθητα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον πυρήνα της ανθρώπινης προσωπικότητας και γι’ αυτό απαιτείται η επαρκής θωράκισή τους. Τα δύο αυτά δικαιώματα προστατεύονται από το πρωτογενές και δευτερογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως προκύπτει από τον συνδυασμό των διατάξεων της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (άρθρο 6), του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (άρθρα 7-8), αλλά και από μια σειρά Οδηγιών της Ένωσης. Οι ρηθείσες διατάξεις αποτελούν μέρος της κυπριακής έννομης τάξης, σύμφωνα με το άρθρο 1Α του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ιδιωτική ζωή προστατεύεται και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ – άρθρο 8) και από το άρθρο 15 του Συντάγματος. Επίσης, υπάρχει ειδικός νόμος της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ο οποίος προβλέπει και τον διορισμό αρμόδιου Επιτρόπου..»

        3.       Η κάρτα φιλάθλου θα δημιουργηθεί με τα στοιχεία του κάθε πολίτη-ρομπότ καθώς θα περιέχει και τα βιομετρικά του στοιχεία (ύψος, βάρος, αποτυπώματα, μετρήσεις προσώπου) έτσι ώστε το πανάκριβο σύστημα να σε εντοπίζει όπου κι αν είσαι στο γήπεδο. Οι κάτοχοι της υποχρεώνονται να παρέχουν οτιδήποτε εφόσον ζητηθεί  από την αστυνομία, να αγοράζουν μόνο 3 εισιτήρια και θα στοιχίσει 15-20 ευρώ.

«Γιατί τα εκατομμύρια που δήθεν θα επενδυθούν για την πάταξη της βίας εντός αγωνιστικού χώρου (;;;) δεν επενδύονται για αθλητές που μπορούν να μεγεθύνουν το εκτόπισμα του κυπριακού αθλητισμού παγκόσμια;

Στη δημιουργία αθλητικών χώρων; Σαν βοήθεια προς τις ομάδες ώστε να μην κλείσουν με τα πρόστιμα της ΚΟΠ; Σαν βοήθεια στις ακαδημίες των ομάδων; Σαν βοήθεια στον σύνδεσμο διαιτητών ώστε να γίνουν επαγγελματίες; Σαν βοήθεια σε άλλα αθλήματα πλην του ποδοσφαίρου που μαστίζουν στην αφάνεια;

 Και στο κάτω-κάτω, που βρέθηκαν τα εκατομμύρια εν καιρώ κρίσης  αφού ο φορολογούμενος πολίτης αγωνίζεται να επιβιώσει;

 Ta 15-20 ευρώ που κοστολογήθηκε η κάρτα που πάνε; Και αφού είναι για το καλό όλων μας, γιατί δεν δίνεται ως προνόμιο-δωρεάν στους ρομποφιλάθλους για την ταλαιπωρία τους;

         4.       1 ευρώ επιπλέον σε κάθε εισιτήριο για τις ανάγκες αστυνόμευσης.

«Ο οπαδός ή φίλαθλος κάθε ομάδας δεν είναι φορολογούμενος πολίτης; Δεν πληρώνονται οι αστυνομικοί μέσω των φόρων που καταβάλλουμε στο κράτος;

Ανάγκες Αστυνόμευσης; Η αμέλεια της αστυνομίας οδήγησε σε πολλούς τραυματισμούς οπαδών, ταλαιπωρίας οδηγών και φιλάθλων. Πιστεύετε θέλουμε να σας χορηγούμε κιόλας;

          5.       Ο νόμος προβλέπει απαγόρευση μετακίνησης οπαδών σε ορισμένα παιχνίδια υψηλού κινδύνου.

 Άρα παρόλα τα νομοσχέδια, κάρτες, έξοδα φιλάθλων για την κάρτα οπαδού, επιπλέον 1 ευρώ σε κάθε εισιτήριο για καλύτερη αστυνόμευση, φτάσαμε στον ίδιο παρονομαστή να υπάρχουν ακόμα παιχνίδια υψηλού κινδύνου και προνοείται απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών..

Η λογική λέει πως μήπως το καινούριο φρούτο που λέγεται « ΚΟΠ TV» θέλει αποκλειστικά δικαιώματα και περισσότερα ευρώ από τις συνδρομές;

 6.       Απαγορεύσεις:

Απαγορεύεται η μεταπώληση εισιτηρίου. Πρέπει ο κάθε ένας κάτοχος κάρτας φιλάθλου να αγοράζει αυτοπροσώπως το εισιτήριο του.
Δηλαδή αν κάποιος δεν μπορεί για προσωπικούς λόγους να αγοράσει εισιτήριο δεν μπορεί οποιοσδήποτε άλλος να του το προσφέρει. Άρα τέρμα η φιλανθρωπίες, τέρμα οι ευκολίες συνΑΠΟΕΛιστών..

Απαγορεύεται η μετακίνηση εντός της κερκίδας. Για να μετακινηθείς χρειάζεσαι «άδεια». Εάν μπεις παράνομα στην οικογενειακή κερκίδα κινδυνεύεις με 1 χρόνο αποκλεισμό από τα αθλητικά γήπεδα!
Απίστευτο! Άδεια μετακίνησης στην τουαλέτα,  στην καντίνα του γηπέδου κλπ..

Απαγορεύεται η είσοδος σε όποιον για οποιοδήποτε λόγο φαίνεται ύποπτος. Άσχετα εάν κατέχει εισιτήριο, άσχετα αν έχει κάρτα φιλάθλου..
Με λίγα λόγια, εάν η φάτσα σου δεν είναι ευπαρουσίαστη ή ο σεκιούριτι δεν σε πάει ίσως δεν μπεις ποτέ στο γήπεδο και ας έκανες ότι έπρεπες για να είσαι «νόμιμος».

Απαγορεύεται το αλκοόλ. ΌΧΙ μόνο στο γήπεδο ΑΛΛΑ και καθώς πηγαίνεις ή όταν προετοιμάζεσαι να πας στο γήπεδο!
Δεν δικαιούσαι μια μπύρα στο δρόμο, μια μπύρα στον σύνδεσμο.. ΤΙΠΟΤΑ!

            7.       Δημιουργία του «αυτόφωρου» για οπαδούς (εκδίκαση της υπόθεσης σε περίπτωση σύλληψης σε 48 ώρες)

Στην Κύπρο δεν είδαμε να χρησιμοποιείτε το «αυτόφωρο» ούτε για δολοφόνους, ούτε για παιδεραστές, ούτε για κλέφτες, ούτε για βιαστές..

                Τι ακριβώς είμαστε εμείς;

        8.       Παραχώρηση δικαιωμάτων της έκδοσης της κάρτας φιλάθλου από τον ΚΟΑ στην ΚΟΠ μετά από την υπόσχεση που έδωσαν στα κόμματα πώς ο ΚΟΑ θα έχει πλήρες εξουσιοδότηση στην έκδοση της κάρτας έτσι ώστε να περάσουν το νομοσχέδιο από τη βουλή.

Και ρωτάμε:

Γιατί η ΚΟΠ δεν δέχεται οικονομικό έλεγχο από τον ΚΟΑ;

Ο ΚΟΑ είναι δημόσια αρχή ενώ η ΚΟΠ ιδιωτική αρχή. Με την παραχώρηση της έκδοσης σε αυτούς, τα κόμματα και γενικά οι πολίτες δεν μπορούν να προσφύγουν ενάντια σε ιδιωτικό τομέα αφού πολύ δύσκολα θα κερδηθεί οτιδήποτε. Έτσι, με αυτό τον τρόπο τα πλήρη δικαιώματα αντιστοιχούν στην ΚΟΠ και πάλι.»



Αυτά και άλλα πολλά προνοεί το νομοσχέδιο (και όχι η κάρτα φιλάθλου μόνο) που μόνο δημοκρατικά δεν είναι. Η επιλογή μας βασίζεται επίσης στα ήδη υφιστάμενα μέτρα που πέρασαν και όχι μόνο στην κάρτα που θα εκδοθεί στις 01/01/2015. Στόχος μας είναι να αφυπνίσουμε όλα τα σωματεία και τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους οπαδούς μας με σκοπό την δυσλειτουργία κυρίως μικρών ομάδων (λόγω οικονομικής στενότητας) ώστε να ξεσπάσουν στους καταστροφείς του αθλητισμού αλλά και να απαιτήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους το αυτονόητο.



Παράδειγμα προς μίμηση δυστυχώς θα γίνουμε και εμείς μετά την Ιταλία, στην οποία μετά την κάρτα φιλάθλου τα ποσοστά προσέλευσης μειώθηκαν στο 30% και σιγά σιγά το Ιταλικό πρωτάθλημα καταστράφηκε.



Φτάνοντας σε αυτό το κομβικό σημείο, παρακαλούμε όσους ακόμα είναι συνειδητοποιημένοι όπως σεβαστούν και ακολουθήσουν την πιο δύσκολη απόφαση που πάρθηκε ποτέ ώστε κάθε παιχνίδι-διαμαρτυρία να στραφεί μπούμερανγκ στα άσεμνα σχέδιά τους. Για κανένα δεν είναι εύκολο να μην πηγαίνει να βλέπει την ομάδα του, πόσο μάλλον να την υποστηρίζει έμπρακτα, αλλά εμείς με την σειρά μας θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους για την ιδεολογία μας και τα ιδανικά μας. Η στήριξή μας είναι δεδομένη!



Τελειώνοντας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ΟΛΟΥΣ πως δεν θα εφησυχάσουμε, θα επανέλθουμε. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ (Δημόσια) για τον προβληματισμό που έθεσε στην πρόσφατη ανακοίνωσή της που με σεβασμό προς εμάς θα συμπορευτεί ώστε το ποδόσφαιρο να επαναφέρει την αίγλη που αγαπήσαμε και χρωματίσαμε με πορτοκαλί χρώμα..



Υ.Γ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΟΠΑΔΟΥ

Υ.Γ1 ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ

Υ.Γ.2 «Ναι μεν ο αθλητισμός και κατ’ επέκταση η δημόσια τάξη πρέπει να προστατευθούν από τη βία, όμως, δε, θα πρέπει να μη λησμονούμε ότι η ύψιστη προτεραιότητα των δημοκρατικών πολιτειών είναι η διαφύλαξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Αν ένα κράτος δεν τηρεί αυτή τη θεμελιώδη υποχρέωσή του, τότε ρέπει προς τον ολοκληρωτισμό και προσβάλλει την προσωπικότητα των πολιτών του.»


Παν.Συ.Φι. ΑΠΟΕΛ,

Εκ φύσεως ανώτεροι.
images: apoelgroup

1 comment:

  1. "Mborouse na gini mono sta ehtos na min ehi epiptosis i omada den vlepo na allazi kati metis apohes"

    ReplyDelete