Sunday 28 September 2014

Με τον Sigthórsson σε διαβολική φόρμα, ο Αίαντας συνέτριψε την Breda 2-5, και τώρα έρχεται "άνετος" στη Λευκωσία

@apoelgroup
Μεθυσμένος από τις μεγάλες επιτυχίες του, ο Αίαντας, έρχεται Λευκωσία για να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Ajax δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα το Σάββατο στον αγώνα απέναντι στην NAC Breda. Περισσότερο φοβάται πιο πολύ τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει την Τρίτη στην Λευκωσία για τον 2ο αγώνα του Champions League απέναντι στον ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας.

Έχοντας σε τρομερή φόρμα τον Ισλανδό Kolbeinn Sigthórsson, που πέτυχε 3 τέρματα, η ομάδα του Αίαντα πέρασε απ΄την NAC Breda με νίκη 2-5.

Εξαιτίας της καλής εκκίνησης της Μπρέντα στο πρωτάθλημα, στους πρώτους αγώνες, ο Ajax είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για το συγκεκριμένο παιγνίδι απέναντι στην NAC.

Την Δευτέρα ο Ajax θα μπει στο αεροπλάνο για το ταξίδι στην Κύπρο και για τον αγώνα του UEFA Champions League απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Για να μπορέσει ο Αίαντας να κρατηθεί μέσα στους 2 στόχους, Πρωτάθλημα και Ευρώπη, θα πρέπει να είναι προσεχτικός, αφού δεν έχει την πολυτέλεια για τυχόν λάθη.
#APOELvsAJAX
Τρεις μέρες μετά την μεγάλη νίκη απέναντι στην JOS Watergraafsmeer με (0-9) στο Ολυμπιακό στάδιο για το Κύπελλο Ολλανδίας KNVB, ο προπονητής Frank de Boer νιώθει πια σιγουριά για την ομάδα του, ξεχνώντας τον απογοήτευση από τον αγώνα απέναντι  στην Feyenoord στο the Kuip, στα συν και η σημερινή νίκη.

Ο Πολωνός Arek Milik, που έχει πετύχει 6 γκολ μέχρι τώρα, αναγκάστηκε να δώσει τη θέση του στον Ισλανδό Kolbeinn Sigthórsson που σκοράρει διαρκώς. Με τόσα παιγνίδια να έρχονται και οι 2 παίκτες θα πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής γιατί η ομάδα θα τους χρειαστεί σίγουρα. Ο Δανός Lasse Schöne συνεχίζει την αποθεραπεία και ίσως να είναι έτοιμος για να πάρει χρόνο συμμετοχής στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ.

Το σίγουρο είναι ότι θα είναι και οι 3 στην αποστολή για τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο.

Ο Ajax ξεκίνησε καλά τον αγώνα στο Rat Verlegh αλλά οι πρώτες ευκαιρίες ήρθαν από τους παίκτες της NAC, σουτ από τον Stipe Perica και ελεύθερο από τον Adnane Tighadouini αποκρούστηκαν και τα 2 από τον φορμαρισμένο Jasper Cillessen.

Το σκορ άνοιξε ο Ricardo van Rhijn με ένα μακρινό σουτ από τα πλάγια μετά από πάσα από το κόρνερ του Tighadouini, 0-1 στο 27'.

Το παιγνίδι ξεκαθάρισε μετά από τα 2 γκολ του Sitghórsson που ακολούθησαν στην συνέχεια του παιγνιδιού. Το πρώτο του Ισλανδού προήλθε από την  ασίστ του Nicolai Boilesen μόνος στη περιοχή και το 2ο από την κάθετη μπαλιά του Davy Klaassen στο κενό χώρο, ο Ισλανδός κτύπησε στην κλειστή γωνία και 0-3.

Με 0-3 προβάδισμα του Άγιαξ, οι 2 ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Με την έναρξη του Β' μέρους ο Sigthórsson μπορούσε να πετύχει το 0-4 αφού εκτέλεσε πέναλτι που κέρδισε από φάουλ του πρώην παίκτη του Ajax Joeri de Kamps πάνω στον Lucas Andersen, αλλά η εκτέλεση του Ισλανδού, πήγε πάνω από τα δοκάρια.

Η Breda επέστρεψε στο παιγνίδι με τέρμα του Perica από πισινή κεφαλιά, 1-3.
Η χαρά δεν κράτησε πολύ αφού ο Joël Veltman μετά από κόρνερ του Ακοfrom Klaassen, σχεδόν εξ επαφής, πέτυχε το 1-4.
Ο Perica μείωσε ξανά σε 2-4 αλλά ήταν πια αργά.

Στις καθυστερήσεις ο Sigthórsson πέτυχε το 3ο του γκολ και με το τελικό 2-5 τέλειωσε ο αγώνας.

Η ψυχολογία του Ισλανδού είναι ανεβασμένη στα ύψη ενόψει του κρίσιμου αγωνα στη Λευκωσία απέναντι τον ΑΠΟΕΛ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ajax.nl
ΦΩΤΟΣ: facebook.com/afcajax
apoelgroup.com
Επιμέλεια άρθρου: Α.Ευαγόρου

No comments:

Post a Comment