Monday 27 October 2014

3η συνεχόμενη νίκη για την ΠΑΡΙ μέσα σε 1 βδομάδα, νίκησε 3-0 την Μπορντώ

#PSG @apoelgroup #APOEL
Η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ, στον 6 όμιλο του Champions League, ΠΑΡΙ, πέτυχε την 3η της συνεχόμενη νίκη μέσα σε μια βδομάδα.

PARIS 3-0 BORDEAUX - Η PARIS με 3 συνεχόμενες νίκες

Η Paris επιβεβαίωσε το Σάββατο το απόγευμα, την νικηφόρο φόρμα στην οποίαν βρίσκεται με την 3η νίκη σε 1 βδομάδα. Ο Lucas σκόραρε με 2 πέναλτι κι ο Lavezzi σημάδεψε την επιστροφή του με γκολ το οποίο τσιμέντοσε τους Πρωτευουσιάνους στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Αγώνας: Σαν Ταινία Τρόμου 

Στο 27ο λεπτό ο Gregory Van der Wiel δέχθηκε απευθείας την κόκκινη κάρτα, σε επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Khazri στο κέντρο του γηπέδου. Διαφαινόταν ότι οι πρωταθλητές Γαλλίας θα έπαιζαν την υπόλοιπη 1 ώρα με παίκτη λιγότερο... όμως 10 λεπτά αργότερα ο Poko αποβλήθηκε επίσης με κόκκινη κάρτα σε φάουλ πάνω στον Verratti στο 36'.

Μετά τις αποβολές, ήρθε το θέαμα. . .

Ο David Luiz πλησίασε το γκολ, στο 39' εκτέλεσε 1 εξαιρετικό ελεύθερο περνώντας την μπάλα πάνω από το αμυντικό τοίχος, για να προσκρούσει στην εσωτερική μεριά του δοκαριού του Carrasso και να φύγει εκτός περιοχής.

Με 10 εναντίων 10, οι χώροι άνοιξαν κι ο Verratti βρήκε την ευκαιρία να μπει στην περιοχή της Bordeaux και να ανατραπεί κερδίζοντας το 1ο πέναλτι στο 45+1' (καθαρή βουτιά του Βεράτι). Την εκτέλεση ανάλαβε ο Lucas, στέλνοντας την μπάλα στην μια γωνιά και τον τερματοφύλακα της Bordeaux στην αντίθετη πλευρά πετυχαίνοντας το 1-0 στο 45+2' και τους φιλάθλους να πανηγυρίζουν στις κερκίδες του Parc.
Στο 2ο ημίχρονο ήταν η σειρά του ιδίου να ανατραπεί στην περιοχή στο 49' και να κερδίσει το 2ο πέναλτι της ΠΑΡΙ, εκτελεστής και πάλι ο ίδιος στο 50' και κάνει το 2-0 για τους γαλαζοκόκκινους της ΠΑΡΙ.

Η Bordeaux προσπάθησε να αντεπιτεθεί προς το τέλος του αγώνα και ο Sala είχε μιαν ακροβατική ενέργεια που πήγε πάνω από το δοκάρι στο 73'.
Ήταν δύσκολο να ανακοπεί η ροή των Παριζιάνων με αποτέλεσμα να κυνηγήσουν το 3ο γκολ προς ικανοποίηση των 46,077 θεατών στο Parc, κι αυτό ήρθε με την κίνηση του Maxwell να δώσει στον Matuidi στη γωνιά του κόρνερ, η σέντρα του βρήκε τον Lavezzi στο 1ο δοκάρι κι ο οποίος με προβολή με το αριστερό, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του τερματοφύλακα στην κλειστή γωνία, κάνοντας το 3-0 στο 82'.

Η σεζόν για την Paris πάει καλά και με τους καλύτερους οιωνούς υπέρ της.

Σημείο αναφοράς του παιγνιδιού: Το 1ο πέναλτι.

Στις καθυστερήσεις ενός τρελού 1ου ημιχρόνου, ο Maxwell από τα αριστερά έπαιξε με τον Verratti, κι ο τελευταίος ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Yambéré στο (45+2'). Ήταν μια κίνηση που έφερε το καθοριστικό πέναλτι για την ΠΑΡΙ. Ο Λούκας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι για τους Πρωτευουσιάνους, νικώντας τον Carrasso από τα 11 βήματα. Το κτύπημα ήταν τελειωτικό για την Bordeaux αφού δεν μπόρεσε ποτέ ξανά να γυρίσει πίσω στο παιγνίδι και να διεκδικήσει κάτι από αυτό.

Πολυτιμότερος παίκτης: Ο LUCAS

Όλοι γνωρίζουμε το παιγνίδι, την ταχύτητα και τις επελάσεις του Λούκας, καθώς και τις μαγικές ντρίπλες του Βραζιλιάνου, και το Σάββατο ο Λούκας έβαλε ακόμα ένα αστεράκι στην ζώνη του. Εκτελεστής των πέναλτι και σκόρερ των 2 εκ των 3 γκολ της ΠΑΡΙ. Πριν την επίτευξη του γκολ είχε δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Bordeaux ενώ άλλες δυο φορές, είχε βρεθεί τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα Carrasso. Ήταν η πρώτη φορά που πετυχαίνει 2 γκολ σε ένα αγώνα με την φανέλα της ΠΑΡΙ, ενώ μοιράζεται την 1η θέση μαζί με τον Ibra στους φετινούς ΤΟΠ σκόρερς της ΠΑΡΙ με 5 γκολ. Όπως και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ο μικροκαμωμένος Βραζιλιάνος γίνεται ολοένα και καλύτερος από παιγνίδι σε παιγνίδι κι αυτό εκτοξεύει την καριέρα του στα ύψη!

L1 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 Marseille 11 >25
2 Paris 11 >21
3 Lyon 11 >20
4 Saint-Etienne 11 >20
5 Nantes 11 >19


Paris-Bordeaux : Le 3 minutes από PSG
Σάββατο 25/10/2014
Επιμέλεια άρθρου: Άνδρου Ευαγόρου
Για την ΠΑΡΙ γράφει ο: Edouard Chevalier | psg.fr 
Photos : C.Gavelle/PSG

No comments:

Post a Comment