Tuesday 28 October 2014

Το Σάββατο ο Αίαντας νίκησε τους "Αετούς" με 3-1, ενώ σήμερα παίζει με την Ούρκ για το κύπελλο


#APOEL #AJAX #BARCA #PSG #UCLgroupf
Αγώνα κυπέλλου δίνει σήμερα ο Αίαντας με αντίπαλο την Ούρκ.
S.V. Urk 19:30 Ajax

Το περασμένο Σάββατο ο αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στον 6ο όμιλο του Champions League, Αίαντας, νίκησε τους "Αετούς" με 3-1 σε αγώνα για τη 10η αγωνιστική του Ολλανδικού πρωταθλήματος.

Ο Ajax "πετσόκοψε", έτσι χαρακτηριστικά αποκαλεί την νίκη του Αίαντα ο τοπικός τύπος, την ομάδα των Go Ahead Eagles.

Η ομάδα του Amsterdam ξεπέρασε το προβλήματα της και κέρδισε την πολύ δυνατή ομάδα του Deventer με 3-1.
Οι 3 σκόρερς Anwar El Ghazi, Arek Milik και Lasse Schöne έδωσαν στους φιλάθλους του Ajax την ευκαιρία να πανηγυρίσουν μέσα στο Amsterdam ArenA.

Σε σύγκριση με την εμφάνιση κόντρα στην Barcelona, ο προπονητής Frank de Boer επέλεξε μια εντελώς διαφορετική 11αδα.
Ajax 3-1 Go Ahead Eagles
Η ομάδα από το Deventer έχει αρνητική παράδοση απέναντι στον Αίαντα, καθώς δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ στην ιστορία της, ούτε και 1 βαθμό από τον Ajax μέσα στο Amsterdam.

Ο Stefano Denswil, μαζί με άλλους ήταν οι νέες επιλογές, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αντικατάσταση του αρχηγού Niklas Moisander με τον τόπακα Zaandam. Ο Φινλανδός παρέμεινε στον πάγκο για τον 10 αγώνα του πρωταθλήματος της Eredivisie 2014-2015.

Η επιστροφή του Nicolai Boilesen στην βασική ομάδα ήταν μικρότερη έκπληξη σε σχέση με αυτή του Φινλανδού. Ο Δανός έχασε τους αγώνες με Twente και Barcelona εξαιτίας διάσεισης που είχε πάθει μετά από κτύπημα στο κεφάλι.

Ο Boilesen φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ στα ΧΑΦ έπαιξαν οι νεοεισερχόμενοι Jairo Riedewald και Arek Milik.

Ο Anwar El Ghazi ήταν ο σκόρερ του Camp Nou την περασμένη Τρίτη, όταν πέρασε στο παιγνίδι σαν αλλαγή, ενώ τώρα ξεκινά βασικός.

Μεγάλο δοκιμαστικό για τον De Boer το Ροτέϊσιον που θέλει να εφαρμόσει, κάτι ανάλογο κάνουμε κι εμείς στον ΑΠΟΕΛ με τον ΔΩΝΗ να έχει χρησιμοποιήσει ήδη 20 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές στα πρώτα 7 παιγνίδια του πρωταθλήματος.

Θέλουμε να διαγράψουμε γρήγορα τον "πονοκέφαλο" από την ήττα της Barcelona όταν θα παίξουμε τους Αετούς, δήλωσε ο De Boer πριν το παιγνίδι.

Η ομάδα του Amsterdam ήταν πολύ αδύναμη απέναντι στους Καταλανούς στον αγώνα για το UEFA Champions League χάνοντας το παιγνίδι με 3-1. Ο αγώνας με τους ΑΕΤΟΥΣ προσφέρεται για να ξεπεραστεί η ήττα από την Μπάρτσα, ενώ την τελευταία φορά που οι Αετοί πέρασαν από την αρένα του Άμστερνταμ έχασαν με το βαρύ 6-0.

Οι Go Ahead Eagles είναι συνηθισμένοι να μην κερδίζουν στην πρωτεύουσα.
Η ομάδα του Deventer ήρθε στο Άμστερνταμ, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την νίκη στο τοπικό ντέρμπι με 3-2 απέναντι στην αιώνιο αντίπαλο της PEC Zwolle με 3-2.
Ο προπονητής των Αετών Foeke Booy προειδοποίησε τους παίκτες του πριν από το παιγνίδι, να βάλουν τα κεφάλια μέσα, μετά τους πανηγυρισμούς της νίκης, και να δουλέψουν σκληρά για το αγώνα με τον Αίαντα.

Ο Ajax στο ξεκίνημα ήταν πολύ δυνατός, κι ο δεξιός εξτρέμ Anwar El Ghazi άνοιξε το σκορ στο 10' λεπτό μετά από επιστροφή της μπάλας στο σουτ του Milik στο δοκάρι και το 1-0. Η μια ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη και το 1-0 ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή. Οι προσπάθειες προς το τέρμα του Erik Cummin συνεχίζονταν με αμείωτο ρυθμό χωρίς αποτέλεσμα  για τους παίκτες του ΑΓΙΑΞ, με αρκετές χαμένες μπαλιές από τον Milik.

Ο El Ghazi είχε κι αυτός τις δικές του χαμένες ευκαιρίες, "είχαμε τα καλύτερα 28' πρώτα λεπτά της φετινής σεζόν" δήλωσε ο Frank de Boer μετά το τέλος του αγώνα "με τις πιο πολλές ευκαιρίες στο Α' ημίχρονο" πρόσθεσε. "Ανησύχησα για λίγο με τις τόσες χαμένες ευκαιρίες" - "αλλά μετά επανήλθαμε δριμύτεροι."

Στο 30' ο Deniz Türuç βρήκε το κάθετο δοκάρι του Cillessen, μετά από μακρινό βολέ, για να φύγει η μπάλα πάνω από το δοκάρι και έξω.
Μερικά λεπτά αργότερα οι Eagles βρήκαν τον δρόμο προς την ισοφάριση, με το σουτ του Fernando Lewis προσπερνώντας τον Ricardo van Rhijn και καταλήγοντας στα δίκτυα του Cillessen: 1-1.
Το γκολ της ισοφάρισης ισοζύγισε για λίγο το παιγνίδι, ο Ajax δεν μπορούσε να σκοράρει για την ώρα και η καθολική υπεροχή του πρώτου 30λέπτου ήταν πια μια μακρινή ανάμνηση.
Οι ΑΕΤΟΙ διεκδίκησαν τις ευκαιρίες τους, ακόμα και για αυτή τη νίκη, αλλά η ομάδα του Amsterdam επανέκαμψε στο 10λεπτο του Β' ημιχρόνου.

Ο Milik πήρε την ομάδα στους ώμους του, και ο Πολωνός με δικό του γκολ επανέφερε την τάξη στο σκορ, δείχνοντας το ένστικτο του στράϊκερ που διαθέτει, και πετυχαίνοντας το 2-1 με εξαίρετο πλασέ μετά από ασίστ του Van Rhijn νικώντας τον τερματοφύλακα Cummins.
Ο Ajax ήταν και πάλι μπροστά.
15 λεπτά πριν από το τέλος, ο Lasse Schöne ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1 με πλασέ.
Ο Ajax ολοκλήρωσε τον αγώνα πετυχαίνοντας τον στόχο του με νέες ενισχύσεις από τους Lerin Duarte, Kolbeinn Sigthórsson και Niki Zimling.

Η νίκη του ΑΓΙΑΞ θα ξεχαστεί γρήγορα, όμως οι 3 βαθμοί θα μείνουν και αυτό είναι που μετρά στην προσπάθεια του Αίαντα για υπεράσπιση του τίτλου του πρωταθλητή.

"Αυτό που θέλουμε να βλέπουμε, είναι η εμφάνιση του πρώτου 30λεπτου του συγκεκριμένου αγώνα, να μετατρέπεται σε εμφάνιση σε 90λεπτου," δήλωσε ο  De Boer. “κι αυτός είναι ο στόχος μας.”

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. PSV 10 >24
2. Ajax 10 >20
3. Feyenoord 10 >17
4. PEC Zwolle 10 >17


Τα γκολ της νίκης του ΑΙΑΝΤΑ σε Βίντεο με εφαρμογή facebook

Επιμέλεια άρθρου: Α.Ευαγόρου
Τα νέα του Αίαντα: ajax.nl
Φωτογραφίες: ajax.nl

No comments:

Post a Comment