Friday 14 November 2014

Ο Ajax, στον Σαββατιάτικο αγώνα του, κατέβαλε την Cambuur 4-2, παρά το νωθρό ξεκίνημα

Ο Αίαντας, αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στον 6ο όμιλο του Champions League, κατέβαλε εκτός έδρας την Cambuur με το ευρύ σκορ 4-2, παρά το νωθρό ξεκίνημα στην αρχή του παιγνιδιού.

Ο Αίαντας ολοκλήρωσε το ταξίδι, το Σάββατο, στο Cambuur με νίκη, μπροστά σε 10,000 θεατές.

Μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα, ολοκλήρωσε στο τέλος τον απογευματινό αγώνα με μεγάλη άνεση, κερδίζοντας στον πλαστικό χλοοτάπητα του σταδίου Cambuurstadion της πόλης Leeuwarden, την ομάδα των ελαφιών με σκορ 2-4.

Ο Arek Milik πέτυχε 2 τέρματα και οι Davy Klaassen - Anwar El Ghazi, από ένα.

Δύο μέρες προηγουμένως, ο Αίαντας ανακοίνωσε τον νέο επίσημο χορηγό της ομάδας, που είναι ο Ziggo.

Σε σύγκριση με το παιγνίδι με τον αγώνα του Champions League απέναντι στην Barcelona, ο Frank de Boer προχώρησε σε μια μόνο αλλαγή.

Ο Arek Milik ξεκίνησε το παιγνίδι αντί του Kolbeinn Sigthórsson, που σκόραρε τα 4 από τα 5 τελευταία τέρματα του Ajax.

Ο Frank de Boer πίστευε ότι ο Milik μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα στον πλαστικό χλοοτάπητα του Cambuurstadion παρά ο Sigthórsson και δικαιώθηκε, αφού ο Πολωνός πέτυχε τα 2 από τα 4 τέρματα του Αίαντα.

Το νωχελικό ξεκίνημα του Αίαντα το πλήρωσε από το 1ο λεπτό, όταν ο Ricardo van Rhijn έστρωσε την μπάλα προς στην μεγάλη περιοχή, ο Jasper Cillessen δεν την πρόλαβε και η Cambuur εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να σκοράρει με τον Sebastian Steblecki μετά από την σέντρα του Furdjet Narsingh, τιμωρώντας τον Αίαντα για την αμυντική αδράνεια.

Ακόμα μια ευκαιρία για τα Ελάφια με τον Bartholomew Ogbech, μετά από λάθος πάσα των αμυντικών του Αίαντα όμως ο Cillessen απέκρουσε.

Το κακό ξεκίνημα του Αίαντα δεν στοίχειωσε την ομάδα για πολύ, και ούτε στοίχισε, αφού στα μισά του πρώτου μέρους πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στο 19' ο Milik ισοφάρισε για τον Αίαντα επιβραβεύοντας τον De Boer για την εμπιστοσύνη, μετά από βαθιά μπαλιά του Nicolai Boilesen, ο Πολωνός έστειλε την μπάλα στο γάμμα της εστίας για το 1-1.

Μετά από 4 λεπτά, ο Davy Klaassen πέτυχε το 2ο γκολ για τον Αίαντα μετά από συνδυασμό με τους Lasse Schöne και Milik: 1-2.

Επειδή ο Αίαντας δεν μπόρεσε να πετύχει το τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο, η Cambuur άρχισε να έχει κάποιες ελπίδες και πάλι, ιδιαίτερα στις καθυστερήσεις του Α' ημιχρόνου όταν είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι.

Το 3ο γκολ του Ajax ήρθε στο 15' του 2ου μέρους, και πάλι με τον Milik που τράβηξε την σκανδάλη μετά από από μια οργανωμένη επίθεση και τον Anwar El Ghazi να του δίνει την ασίστ για να πετύχει το 2ο του γκολ στο παιγνίδι που ήταν το 5ο φετινό σε 6 αγώνες: 1-3.

Το προβάδισμα με 1-3 έδωσε βαθιές ανάσες και την άνεση στον Αίαντα, να κυνηγήσει περισσότερα τέρματα. Η Cambuur δεν μπορούσε να δυσκολέψει περισσότερο τον Ajax παρά μόνο σε μια κεφαλιά του Ogbeche για να αποκρουστεί από τον τερματοφύλακα.

Ο Anwar El Ghazi ολοκλήρωσε τα τέρματα του Αίαντα λίγο πριν το τέλος, με σουτ το οποίο προηγουμένως κόντραρε πάνω στον αμυντικό της Cambuur πριν να καταλήξει στα δίκτυα του τερματοφύλακα Nienhuis: 1-4.

Στο τέλος του αγώνα ο διαιτητής Makkelie αντικαταστάθηκε από τον 4ο διαιτητή τον Edwin Boot λόγο τραυματισμού. Η Cambuur κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 2-4 στην εκπνοή του αγώνα στο 90+4 με πέναλτι του Ogbeche μετά από ανατροπή.

Ακολουθούν οι αγώνες της Εθνικής Ολλανδίας.

Επόμενος αγώνας για τον Αίαντα σε 2 εβδομάδες με αντίπαλο την sc Heerenveen.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ...

Λιγκ για τα στιγμιότυπα του αγώνα:
Ajax-TV/199055/Highlights-SC-Cambuur-Ajax

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ EREDIVISIE
# ΟΜΑΔΑ Π Δ Β
1 PSV 12 +24 30
2 Ajax 12 +14 26
3 Twente 12 +11 21

Επιμέλεια άρθρου: Α.Ευαγόρου > apoelgroup.com
Για τον Αίαντα: Tekst Ajax.nl
Φωτογραφίες: ajax.nl


No comments:

Post a Comment