Wednesday 12 November 2014

Και στο τέλος πάντα κερδίζει η Μπάρτσα, Almeria 1-2 Barcelona

Η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στον 6ο όμιλο του Champions League, BARCA, είχε τον τρόπο να κερδίσει την Αλμέρια, σε αντίθεση με τον ΑΠΟΕΛ που κόλλησε στο Χ και στο 0-0 με την Δόξα.

UD Almeria 1-2 FC Barcelona : Η Barça επανέκαμψε στο τέλος.

Με 2 τέρματα των Neymar και Alba προς το τέλος το αγώνα και ενώ έχανε με 1-0, η Μπάρτσα πήρε μια θριαμβευτική νίκη πάνω στην Αλμερία, έχοντας και 3 δοκάρια.

Τα 2 καθοριστικά τέρματα προήλθαν από 2 μαγικές ασίστ του Luis Suárez.

Με τον Leo Messi να κυνηγά για να σπάσει το ρεκόρ σκοραρίσματος όλων των εποχών της La Liga και τους Neymar και Luis Suarez να είναι στον πάγκο, ήταν το τέρμα του Jordi Alba λίγο πριν το τέλος του αγώνα που ολοκλήρωσε την επιτυχία της Barcelona's, με την ολική ανατροπή σε 1-2 απέναντι στην μαχητική Almería.

Σε ένα ευχάριστο ηλιόλουστο απόγευμα στην Δυτική Ισπανία, η Almería παρατάχθηκε στον αγώνα με αμυντική διάταξη man-to-man.
Οι 2 ομάδες ξεκίνησαν με αναγνωριστικό παιγνίδι, μέχρι που οι Messi και Munir El Haddadi έστειλαν τις πρώτες προειδοποιητικές βολές, προς το αντίπαλο τέρμα δημιουργώντας αναστάτωση μπροστά από το τέρμα της Almería.

Αρκετές ευκαιρίες 

Στο 15λεπτο ήταν πια ξεκάθαρο ότι οι γηπεδούχοι δεν θα παραδίνονταν εύκολα. Παρά την πίεση που άρχισε να εξασκεί η Almería, η Barça είχε τις ευκαιρίες της, με καλύτερες τις 2 κεφαλιές στο 28ο λεπτό, των Ivan Rakitic και Messi. Η κεφαλιά του Rakitic αποκρούστηκε από τον Rubén και στην συνέχεια της φάσης η κεφαλιά του Messi κατέληξε στο δοκάρι.

Η Barça απείλησε και πάλι στο 37' με τον Messi να "χορεύει" με την μπάλα στο ύψος της περιοχής και να ψάχνει χώρο να μπει στην περιοχή όμως οι αμυντικοί έπεσαν όλοι πάνω του και του έκλεψαν την μπάλα, και αμέσως έφυγαν στην γρήγορη αντεπίθεση με τον Thievy να είναι ο τελικός αποδέχτης της μπάλας, ο οποίος με άψογο πλασέ με το αριστερό, νίκησε τον Claudio Bravo, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Ενισχύσεις 

Στο 2ο ημίχρονο, ο Luis Enrique προχώρησε σε 2 αλλαγές με τον Neymar και Luis Suárez να παίρνουν θέση στην ομάδα σε μια προσπάθεια επαναφοράς της ομάδας στο παιγνίδι. (Ο ΔΩΝΗΣ το έκανε με 3 και δεν του βγήκε).

Η Almería συνέχισε να ξεδιπλώνει την μαχητικότητα της κρατώντας την Μπάρτσα στα καρέ της μέχρι το 16ο λεπτό όταν ο Luis Suárez έστειλε ένα δυνατό βολέ τραντάζοντας το δοκάρι και να καταλήξει τελικά εκτός.

Στα επόμενα λεπτά η Barça συνέχισε να έχει την κατοχή ενώ οι αντίπαλοι έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους.

Τελικά στο 73' η Barça κατάφερε να σπάσει τον αμυντικό κλοιό με τον Luis Suárez, ο οποίος με σχετική άνεση από το ύψος της περιοχής νίκησε τον αμυντικό και έστειλε μια χαμηλή μπαλιά στον Neymar και τον Βραζιλιάνο να στέλλει την μπάλα στα δίκτυα με ένα έξυπνο "εσωτερικό" τακουνάκι ισοφαρίζοντας το παιγνίδι σε 1-1.

Εντελώς νέο παιγνίδι 

Η ισοφάριση έδωσε νέα ώθηση στην Barça που πίεσε περισσότερο για το νικητήριο γκολ. Ο Suarez είχε ένα καλό σουτ δίπλα από το δοκάρι ενώ 2 λεπτά αργότερα έδωσε νέα ξεκάθαρη μπαλιά στον Messi, το σουτ το οποίου είχε και πάλι κατάληξη το δοκάρι.

Στο 82' ο Luis Suárez δέχθηκε την μπάλα στο άκρο της περιοχής από τον Rakitic, μπήκε εντός της περιοχής και με μια σέντρα βρήκε τον Jordi Alba ο οποίος με μονοκόμματο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για να ολοκληρώσει με αυτό το δραματικό τρόπο την ολική επαναφορά της Barça στη νικηφόρο οδό.

ΒΙΝΤΕΟ με τα γκολ του αγώνα...
Liga: UD Almería - FC Barcelona, 1-2 / Highlights by fcbarcelona

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TeamΑΤΒ
Real Madrid113127
Barcelona112025
Valencia CF111424
Atlético de Madrid11923
Επιμέλεια Άρθρου: Άνδρου Ευαγόρου
Για την Μπάρτσα, γραφεί ο MICHAEL TOLL
PHOTOs: MIGUEL RUIZ-FCB
Ιστοσελίδες: fcbarcelona.com | apoelgroup.com 

No comments:

Post a Comment