Wednesday 12 November 2014

Εκεί που λύγισαν η ΜΠΑΡΤΣΑ κι ο ΑΠΟΕΛ.. σειρά πήρε η Μαρσέϊγ. PARIS 2-0 MARSEILLE

Σε ένα γήπεδο που γονάτισαν, η Μπάρτσα, ο ΑΠΟΕΛ και τόσοι άλλοι, σειρά πήρε την Κυριακή, η πρωτοπόρος ομάδα του Γαλλικού πρωταθλήματος, Ολύμπικ Μαρσέϊγ.
Τελικό PARIS 2-0 MARSEILLE 

Το Λατινο-Αμερικάνικο δίδυμο κτύπησε στα 2 ημίχρονα για να μειώσει την διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα της Ligue 1 από την πρωτοπόρο ομάδα του Marcelo Bielsa.

Ο Lucas Moura και ο Edinson Cavani σκόραραν για λογαριασμό της Paris Saint-Germain, κερδίζοντας την φιλοξενούμενη Marseille με 2-0 μέσα στο Parc des Princes.

Το γκολ του Λούκας στο πρώτο ημίχρονο, το 6ο του φετινό, έβαλε την ΠΑΡΙ μπροστά στο σκορ και του Cavani 5 λεπτά πριν από την λήξη, σφράγισε τη νίκη διατηρώντας το αήττητο για την ομάδα του Laurent Blanc στον φετινό μαραθώνιο.

Αφού απορρόφησαν την πίεση του πρώτου μισαώρου που δέχθηκαν από τους φιλοξενούμενους, η PSG πήρε τον έλεγχο και το προβάδισμα στο σκορ όταν ο Lucas δέχθηκε την μπαλιά του Ezequiel Lavezzi και με προβολή να καρφώσει την μπάλα στα δίκτυα του Steve Mandanda.

Οι ευκαιρίες για τις 2 ομάδες ήταν ελάχιστες και αραιές, η επιστροφή όμως του Zlatan Ibrahimovic μετά από αρκετό καιρό μετά τον τραυματισμό του στο πέλμα, έδωσε άλλο αέρα στην PSG.

Η αποβολή του Gianelli Imbula για σκληρό μαρκάρισμα στον Yohan Cabaye έβαλε τέρμα στις όποιες ελπίδες διατηρούσε η ομάδα του Marcelo Bielsa για να σώσει έστω τον 1 βαθμό, το 2ο γκολ από τον Cavani επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε περίπτωση βαθμολογικού κέρδους.

Στο ξεκίνημα και στα πρώτα 10 λεπτά η Marseille είχε 3 ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, η μια με την κεφαλιά του Andre-Pierre Gignac να βρίσκει το δοκάρι, η επόμενη πάλι με τον ίδιο παίκτη να φεύγει εκτός εστίας του Salvatore Sirigu, και η 3η με τον Romain Alessandrini να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίκτυα από το ύψος του πέναλτι.

Η PSG σιγά-σιγά άρχισε να βρίσκει τα πόδια της, στο 21' το σουτ του Javier Pastore έσωσε ο πρωτοεμφανιζόμενος τερματοφύλακας των Μασσαλών, Mandanda.

Ο Sirigu συνέχισε να έχει την περισσότερη δουλειά από τους 2 τερματοφύλακες, με ξεχωριστή απόκρουση αυτή, στο σουτ του Alessandrini.

Παρά την υπεροχής της Marseille, η ΠΑΡΙ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, με την σέντρα του Lavezzi στο 38' μέσα στην περιοχή, κι ο Lucas από την μικρή περιοχή με προβολή, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Mendy γράφοντας το 1-0.

Στο β μέρος και συγκεκριμένα στο 65ο λεπτό μπήκε στο παιγνίδι ο Ibrahimovic, και αμέσως ανάλαβε δράση. Ο Σουηδός επιθετικός κουβάλησε την μπάλα στην περιοχή της Marseille, έδωσε στον Lucas κι αυτός στον Cabaye, το σουτ του όμως απέκρουσε ο Mandanda, στη συνέχεια ο Cavani δεν μπόρεσε να σκοράρει από την επαναφορά της μπάλας.... μόνο στα παιγνίδια με τον ΑΠΟΕΛ του βγήκαν οι 2 φάσεις, 1 στα ΓΣΠ κι η 2η στο ΠΑΡΚ.

Ότι δεν κατάφερε ο  Cavani στην προηγούμενη φάση το πέτυχε 5 λεπτά πριν από το τέλος, στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα με κεφαλιά μετά από βαθιά σέντρα του Serge Aurier, σφραγίζοντας έτσι την νίκη της ΠΑΡΙ με 2-0.

Η Marseille έχασε την όποια ευκαιρία είχε για κάτι θετικό όταν έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Imbula για σκληρό φάουλ πάνω στον Cabaye.

Τελικό PARIS 2-0 MARSEILLE 

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών από το Παριζιάνικο στρατόπεδο μετά την επιτυχία με 2-0 πάνω στην Marseille στο Γαλλικό "Le Classique" στο Parc des Princes την Κυριακή.

Laurent Blanc Προπονητής Paris Saint-Germain:
"Βεβαίως η επιτυχία πάνω στην Marseille είχε μια ξεχωριστή -σπέσιαλ- γεύση.
Η OM είναι μια εξαιρετική ομάδα και χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για να την νικήσουμε σήμερα. Τα πρώτα 25 λεπτά ήταν τα πιο δύσκολα. Συγχαρητήρια στους παίκτες, μας αρέσει να παίζουμε τέτοια παιγνίδια κάθε βδομάδα."

Zlatan Ibrahimovic Επιθετικός Paris Saint-Germain:
"Ένιωσα ότι ήμουν πίσω στη μάχη και πάλι. Είχα μεγάλο κίνητρο για να αγωνιστώ. Έκανα το καλύτερο για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Οι φίλαθλοι ήταν εξαιρετικοί. Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα. Κερδίσαμε με 2-0 και αυτό είναι το πιο σημαντικό."

Lucas Επιθετικός Paris Saint-Germain:
"Το πιο σημαντικό είναι ότι πήραμε τους 3 βαθμούς. Ήταν ένα κλασσικό ντέρμπι και χάρηκα που το κερδίσαμε. Θα συνεχίσουμε έτσι γιατί θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Ήταν υπέροχα που σκόραρα, θέλω να συνεχίσω να γράφω ιστορία εδώ."

Salvatore Sirigu Τερματοφύλακας Paris Saint-Germain:
"Ήταν πολύ έντονο παιγνίδι, όπως αυτό του Champions League με τον ΑΠΟΕΛ. Είμαστε μαθημένοι να παίζουμε απέναντι σε ομάδες που κλείνονται πίσω και περιμένουν. Η νίκη μας δίνει αισιοδοξία για τη συνέχεια."

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΑ Π + / - Β
Marseille 13 15 28
Paris SG 13 17 27
Lyon 13 16 26
Bordeaux 13 5 24

Το βίντεο του αγώνα:

https://www.youtube.com/watch?v=-ePNIruNRiE


Επιμέλεια άρθρου: Άνδρος Ευαγόρου
Φωτογραφίες: C.Gavelle/PSG
Για το goal.com, γράφει ο Stefan Coerts


No comments:

Post a Comment