Tuesday 11 November 2014

Έληξε άΔΟΞΑ, με ισοπαλία και συγγνώμη

Στον ΑΠΟΕΛ δεν υπάρχουν  "κακές μέρες" αλλά κακές επιλογές, και το γεγονός αυτό φωνάζει,σχεδόν, σε όλα τα φετινά παιγνίδια., αφού το πολυσυζητημένο rotation δεν προσφέρει τα αναμενόμενα.
Το + 4 έγινε + 2 με το - 1 προ των πυλών.

Υπάρχουν στιγμές που ψάχνεις έναν "δεινό εκτελεστή" και δεν τον βρίσκεις, και δυστυχώς αυτό το είδος του ποδοσφαιριστή δεν υπάρχει στον ΑΠΟΕΛ εδώ και χρόνια, πολλοί προσπάθησαν - κανείς δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα η μη εξεύρεση "δεινού γκολτζή" να είναι η διαχρονική αδυναμία και η Αχίλλειος πτέρνα, όλων των Διοικούντων και Προπονητών των τελευταίων χρόνων. Δεν μπορώ να φανταστώ που θα ήταν ο ΑΠΟΕΛ με την παρουσία ενός box-killer στο ρόστερ του, σε Κύπρο και Ευρώπη.

Χθες στο ΓΣΠ, οι Τραγικές αποφάσεις του διαιτητή επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα, καθιστώντας τον κ.Χριστοδούλου "παντελώς ακατάλληλο" για διαιτησία, χωρίς αυτό να μειώνει τις ευθύνες του ΑΠΟΕΛ για την απώλεια των 2 βαθμών.

Θέλουμε σώνει και καλά να αναστήσουμε τους νεκρούς...
Χάθηκε η ευκαιρία να ξεφύγουμε περισσότερο...
Αν ο Απόλλωνας, μας κερδίσει στο επόμενο ντέρμπι... καληνύχτα κορυφή!
Στο παιγνίδι... ΑΠΟΕΛ 0-0 ΔΟΞΑ

Χωρίς φάσεις το Α' ημίχρονο

Ένα πολύ κακό παιγνίδι, με την ομάδα να κατεβαίνει με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της. Ο Ιωάννου εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος, ενώ ο Αρτυματάς αγωνίστηκε για πρώτη φορά σαν κεντρικός αμυντικός. Η ΔΟΞΑ έδειξε ότι μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από το παιγνίδι, ιδιαίτερα στο πρώτο 45λεπτο, όταν πλησίασε 2 φορές στο γκολ, την πρώτη με το μακρινό σουτ του Λίβινγκστον στο 33' και το 2ο με την κεφαλιά του ΝΟΒΟΑ στο 45', και στις 2 περιπτώσεις, οι επεμβάσεις του Χιώτη ήταν σωτήριες. Ο ΑΠΟΕΛ είχε 2 προσπάθειες με τον Ντε Βινσέντι, τα σουτ του όμως ήταν αδύναμα και εύκολα στην απόκρουση από τον Σιδεράκη.

Προσπάθεια χωρίς ουσία στο Β' μέρος

Με τρεις μαζεμένες αλλαγές (Manduca-Gomes-Αλωνεύτης) ξεκίνησε το Β' μέρος, δείγμα παραδοχής του λάθους από τον κόουτς σε σχέση με την αρχική 11αδα. Προσπάθησε να πάρει το αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ, κυριάρχησε στο παιγνίδι, είχε τον έλεγχο, η είσοδος του Μαντούκα ήταν καταλυτική στο να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό τομέα, όλοι όμως, υστερούσαν στην τελική προσπάθεια. Ο τρόπος ανάπτυξης του ΑΠΟΕΛ ήταν προβλεπτός, κάτι που έκανε εύκολο το έργο των αμυντικών της ΔΟΞΑΣ, οι οποίοι καθάριζαν τις φάσεις με σχετική ευκολία, κι όταν τους ξέφευγε κάποια φάση, είχαν στην εστία ένα καλό τερματοφύλακα, τον Σιδεράκη, που ίσως έκανε το καλύτερο του παιγνίδι, με αποκορύφωμα την απόκρουση του πέναλτι του Μαντούκα.
Η Δόξα απείλησε στο 55 με τον Νίλσον Αντόνιο, το σουτ αποσόβησε ο Χιώτης και στη συνέχεια ο Μαντούκα την έβγαλε κόρνερ, ενώ σε 2η περίπτωση το σουτ του Φερνάντες από πλεονεκτική θέση πήγε ψηλά έξω.
Ο ΑΠΟΕΛ απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Σιδεράκη, με αποκορύφωμα τα 2 σουτ του Νεκτάριου και το σουτ Μαντούκα, και στις 3 περιπτώσεις ο Σιδεράκης αντέδρασε εξαιρετικά.

Η Διαιτησία
5 φάσεις έκριναν τον ανεπαρκή Διαιτητή και καθόρισαν το αποτέλεσμα.
Πέναλτι σε ανατροπή του Τζιμπούρ στο 18', όταν παίξεις "έδρα" δίνεται.
Πέναλτι σε σπρώξιμο του Στάθη από τον Ζόρζε, καθαρή η παράβαση, δεν δόθηκε.
Πέναλτι σε σουτ του Μαντούκα στο χέρι του Ζόρζε, όταν θες να παίξεις "έδρα" δίνεται.
Πέναλτι σε ανατροπή του Στάθη, το οποίο έδωσε ο διαιτητής, όμως, στην εκτέλεση ο Σιδεράκης κινήθηκε αντικανονικά εκτός εστίας, έπρεπε να δοθεί επανάληψη, καραμπινάτη φάση, όπως λέει κι ο Χ"Λιασής, δεν δόθηκε.

Ο Κόσμος
Παρά τις αρχικές προβλέψεις για λιγοστή παρουσία, ένεκα και του εργάσιμου της ημέρας, εν τούτοις ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ήταν εκεί με γεμάτη την κεντρική και την Ανατολική. Εμφανής η απουσία της οργανωμένης κερκίδας.

Συγγνώμη και Ψυχραιμία από τον Κόουτς
"Συγγνώμη για την ταλαιπωρία", ζήτησε ο κόουτς από τον κόσμο, δεν ξέρω πόσο είναι αυτό αρκετό, για να επέλθει η ηρεμία.
"Με ψυχραιμία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση" Ψυχραιμία ζήτησε ο Κόουτς, στο τέλος της διάσκεψης και αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι.

Οι επόμενες μέρες είναι και οι πιο σημαντικές καθώς η ομάδα δίνει ένα σερί από 6 συνεχόμενα κρίσιμα παιγνίδια, με Απόλλωνα,με Μπάρτσα, με χομόνοια, με ανόρθωση, με Άγιαξ και με ΑΕΚ.

"Πορτοκαλί Πίνακας Απόδοσης" 
Βάση βαθμού δυσκολίας του αγώνα και ατομικής επίδοσης των ποδοσφαιριστών.
(Ντε Βινσέντι, Τζιμπούρ, Ιωάννου, δεν μπήκαν στην λίστα, αφού κανένας δεν έπιασε όριο του 70% απόδοσης)

ΟΝΟΜΑ ΒΔ 41% Βαθμός 7-10
Διονύσης Χιώτης 1 9
Vinicius 2 8.6
Gustavo Manduca 3 7.9
Νεκτάριος Αλεξάνδρου 4 7.3
Γιώργος Εφραίμ 5 7.2
Mario Sergio 6 7.2
Nuno Morais 7 7.2
Κωστάκης Αρτυματάς 8 7.1
Τάσος Παπάζογλου 9 7.1
Στάθης Αλωνεύτης 10 7.1
Tiago Gomes 11 7

Επιμέλεια άρθρου: apoelgroup.com team
Φώτος: apoelfc.com.cy | apoelphotogallery.com | cfa.com.cy

No comments:

Post a Comment