Sunday 16 November 2014

ΕΠΟ καλεί Δώνη


Τα δημοσιεύματα στον τύπο, που κάνουν αναφορά για ενδιαφέρον της Ελληνικής ομοσπονδίας για τον Γιώργο Δώνη για να κάτσει στον πάγκο της Εθνικής, όλο και πληθαίνουν διαρκώς.

Μετά την απομάκρυνση του Κλαούντιο Ρανιέρη από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος, που ήταν το αποτέλεσμα της ντροπιαστικής ήττας στο στάδιο Καραϊσκάκης, από το ψαροχώρι των νησιών Φαρόε, και όχι μόνο, η ΕΠΟ και ο Πρόεδρος Σαρρής έχουν επικεντρωθεί στην εξεύρεση ικανού αντικαταστάτη με κύριο συστατικό να είναι γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας.

Ιταλική ιστοσελίδα, προβάλει σαν κύριο υποψήφιο τον (75) εβδομηνταπεντάχρονο Τζιοβάνη Τραπατόνι, υποψηφιότητα όμως που αυτοαναιρείται, αφού πόρρω απέχει από το κύριο συστατικό που είναι "γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας". Η ίδια ιστοσελίδα όμως κάνει αναφορά και για τον Γιώργο Δώνη, σημερινό προπονητή του ΑΠΟΕΛ, τον οποίο χρήζει σαν τον κύριο ανθυποψήφιο της υποψηφιότητας του γέρο Τραπατόνι.

Ο Ελληνικός τύπος κάνει λόγο για "πρώτη λύση" και δίνει σαν 1ο φαβορί τον Γιώργο Δώνη ενώ στη συνέχεια αναφέρονται τα ονόματα του Άγγελου Αναστασιάδη πρώην εκλέκτορα της Εθνικής Κύπρου και νυν προπονητή του ΠΑΟΚ, ενώ ψηλά στην λίστα είναι και τα ονόματα των Γιάννη Αναστασίου, Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Τιμούρ Κετσπάγια.

Η περίπτωση Τιμούρ είναι απομακρυσμένη, καθώς  ο ίδιος, μόλις προχθές δήλωνε πως του λείπει η καθημερινή τριβή με το ποδόσφαιρο, μεθερμηνευόμενον... θέλει σύλλογο (να πρωταγωνιστεί) και όχι Εθνική.

Ο Ιβάν δεσμεύεται με πολύ ψηλό συμβόλαιο στην Αλ Νασρ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οπότε κι αυτή η περίπτωση θεωρείται εντελώς απομακρυσμένη.

Την υποψηφιότητα Τραπατόνι την απέκλεισα, κυρίως λόγο ηλικίας αλλά και για τον λόγο του ότι δεν είναι καν γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας. Το "κουφό" ότι αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές παίζουν σήμερα στην Ιταλία, το βιώσαμε και στην περίπτωση του Ρανιέρη.

Αναστασίου και Αναστασιάδης, έχουν αρκετές πιθανότητες να αναλάβουν το πόστο, αν το επιθυμούν οι ίδιοι και εφόσον τους γίνει η πρόταση. Από τους συλλόγους τους δεν προβλέπεται κάποια αρνητική αντίδραση.
Ίσως ένα μικρό και αμελητέο ερωτηματικό να προερχόταν από την μεριά του Ιβάν Σαββίδη, αλλά, από την στιγμή που ο Τιμούρ είναι "ελεύθερος κι ωραίος", αμέσως θα τον έκλεινε για τον πάγκο του ΠΑΟΚ, εξ άλλου είναι κοινές οι καταβολές των δυο ανδρών.

Και φθάνουμε στην κύρια και βασική υποψηφιότητα που μας καίει εμάς στον ΑΠΟΕΛ, την υποψηφιότητα του προπονητή μας.
Η υποψηφιότητα Γιώργου Δώνη, συγκεντρώνει πάνω της όλα εκείνα τα οποία χρειάζεται σήμερα ο πάγκος της Εθνικής Ελλάδος. Εξαίρετος γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας, δουλευταράς με ψηλούς στόχους και που μπορεί να επαναφέρει το εκτροχιασμένο τραίνο της Ελλάδας πίσω στις γραμμές... αν προλαβαίνει το Γιούρο της Γαλλίας; Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

Τα έργα του στον ΑΠΟΕΛ και όχι μόνο. μιλούν από μόνα τους.

Ο Γιώργος Δώνης, σε ανύποπτο χρόνο, δήλωνε πως θα τον ενδιέφερε σε κάποια φάση, ο πάγκος της Εθνικής Ελλάδος. Αν όχι τώρα... πότε;
Θα άφηνε όμως ο Δώνης τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ για την Εθνική Ελλάδος; Μόνο ο ίδιος μπορεί να μας το απαντήσει αυτό.
Ο Δώνης, έλειπε το διήμερο στην Ελλάδα, για οικογενειακούς λόγους.
Σχετίζεται το ταξίδι του Γιώργου ΔΩΝΗ με την Εθνική; Δεν γνωρίζουμε.

Αν η Εθνική Ελλάδος καλέσει τον Γιώργο Δώνη...

Από την Εθνική σκοπιά, είναι ύψιστη τιμή και πατριωτικό καθήκον να ανταποκριθεί στο κάλεσμα.
Από την μεριά του ΑΠΟΕΛ, θα είναι μεγάλη τιμή για τους Έλληνες της Λευκωσίας να παραχωρήσουν τον προπονητή τους στην Εθνική της μητέρας πατρίδας.
Από την σωματειακή σκοπιά, χάνουμε τον προπονητή που μας οδήγησε στο Ντάμπλ, στο Β2Β και που μας έβαλε στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για 3η μας φορά την τελευταία πενταετία.

Θα ρισκάρει ο ΔΩΝΗΣ να χάσει την καθημερινή τριβή με το ποδόσφαιρο και τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ;
Χλωμό το βλέπω αλλά δεν το αποκλείω.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σημείωση: Ο επόμενος επίσημος αγώνας της Εθνικής είναι το Μάρτη, ενώ το φιλικό την Τρίτη με την Σερβία στα Χανιά θα κοουτσάρη μάλλον ο Καραγκούνης.
 @apoelgroup 

No comments:

Post a Comment